tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Suicide Silence, Thy Art Is Murder, Fit For An Autopsy

Suicide Silence, Thy Art Is Murder, Fit For An Autopsy A38 Állóhajó

2014-12-01 (hétfő) A38 Állóhajó, Budapest

December 1. a deathcore nagy ünnepe lesz: a Budapesten pár éve elsöprő koncertet adó, karizmatikus frontemberének tavalyelőtti halálát nem egykönnyen kiheverő Suicide Silence nagyszabású európai turnén mutatja be júliusban megjelenő új nagylemezét. Új énekes, régi erő: a You Can't Stop Me a legsúlyosabb SS-hagyományokat követi, és nem kétséges, hogy a két előzenekarral kiegészülő koncert egyszerre lesz méltó tisztelgés Mitch Lucker emléke előtt, és egy ismét magára találó együttes kimeríthetetlen energiáinak bizonyítéka.
SUICIDE SILENCE (US) Ha egyetlen szóban akarnánk összefoglalni a Suicide Silence pályáját, azt mondanánk: „üstökösszerű”, és ebben az esetben ez igazán nem lenne üres újságírói túlzás. Ahogy a zenekar néhány tagcsere után berobbant a deathcore-t, de tágabban az egész extrém metált újraértelmező-felforgató The Cleansinggel, az párját ritkítja. A könyörtelen és kompromisszummentes album, az arról hörgő-üvöltő death-math-black metal mindenki teljes megrökönyödésére a Billboard 100-ban nyitott, és a siker csúcsaira katapultálta a Suicide Silence-t, meg a lemezt kiadó Century Mediát. Addig a deathcore kevesek szűk körű ügye volt – az SS bebizonyította, hogy a legextrémebb műfajok képviselői is betörhetnek a mainstreambe, anélkül hogy eladnák magukat vagy hiteltelenné válnának. És a Suicide Silence még ennél is magasabbra tudta tenni a lécet: a harmadik albumról a You Only Live Once, nem kis részt a hozzá készült zseniális klipnek köszönhetően harmincötmilliós nézettséget szedett össze a YouTube-on – extrém metálban addig ilyesmi elképzelhetetlen volt. 2012 októberében aztán brutális körülmények között szakadt meg a sikersorozat: Lucker motorbalesetet szenvedett, és néhány nap múlva belehalt sérüléseibe. Sokak számára a Suicide Silence egyet jelentett a frontemberrel, és a zenekarnak is közel egy évébe telt, amíg úgy-ahogy kiheverte halálát. Közben 2012 decemberében megtartotta a metáltörténelem egyik legszomorúbb koncertjét, a nagyon kifejező A vég a kezdet címmel. Ezen jó pár deathcore énekes adta elő a Suicide Silence számait, köztük az All Shall Parish frontembere, Hernan 'Eddie' Hermida. Egy évvel később pedig bejelentették, hogy a zenekar kiadja az emlékkoncertet DVD-n, ezzel mintegy lezárva a Lucker-korszakot, és új anyag írásába kezd, az új frontember pedig nem más lesz, mint Hermida. Így érkeztünk el a mai naphoz: az extrém metál történetének talán negnagyobb várakozással övezett lemeze, a Suicide Silence visszatérő albuma július 11-én jelenik meg a Nuclear Blastnél. Az együttes pedig, immár Hermidával, nagyszabású turnéra indul, ami december 1-jén érkezik Budapestre, az A38 Hajóra.
www.suicidesilence.net/ www.facebook.com/suicidesilence THY ART IS MURDER (AU) Az egyik előzenekar, a Thy Art Is Murder 2006-ban alakult Sydneyben, és az ausztrál deathcore színtér egyik legelismertebb formációja. Nem véletlen, hogy legutóbbi, 2012-es albumát már a metál egyik legnagyobb és legelismertebb kiadója, a Nuclear Blast jelentette meg. Ennek köszönhetően persze jó nagyot ugrott a technikás deathcore-együttes népszerűsége, sokan már előre sopánkodtak, hogy az európai turné elkerüli Budapestet – nos, bár a nyári turnén valóban nem jön a zenekar, a Suicide Silence előtt élőben lehet megvizsgálni, hogyan is pörgetik a déli féltekén a blastbeateket.
www.facebook.com/thyartismurder FIT FOR AN AUTOPSY (US) Három éve debütált nagylemezen a Nate Johnson (lásd még Through The Eyes Of The Dead és/vagy Premonitions of War) által vezetett FFAA, méghozzá igen impozánsan. Ha valaki esetleg lemaradt róla, három szóban így lehetne az anyagot jellemezni: letépi az arcod. Azóta a ritmusszekció leváltásra került, és az új fiúknak (Shane Slade basszer és Josean Orta dobos) nem kis dolgot kellett véghezvinni, ha az volt a céljuk hogy az elődök által diktált gyilkos tempót megtartsák, ne adj isten, fokozzák, ami viszont, természetesen sikerült így az FFAA másdik lemezésvel is bebizpnyította, amelyen a kíméletlenség mellett a kiállísások, tempóváltások, és mérhetetlen erejű és brutalitású szövegek is méltán bizonyították, hogy bizony ez napjaink legbrutálisabb deathcore zenekara.
www.facebook.com/fitforanautopsyofficial fitforanautopsy.com/site/

20:00

3900 Ft / 4500 Ft

https://www.facebook.com/events/1437245629884781/

[2014-07-06 15:01 feltöltő: Zsófi]