tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Myra, One Reason To Kiss, Subliminal Merger, Another Dawn Comes

Myra, One Reason To Kiss, Subliminal Merger, Another Dawn Comes
Igazán kemény muzsikát szállít hazánkba a német Myra. Rengeteg klub bulit lenyomtak már, és megjártak olyan fesztiválokat, mint például a német With Full Force. Régi vonalas trash metalt nyomnak, keverve modern, core-os elemekkel. Így aztán garantált a zúzda a Dürerben is.

Részletek alább...

[2012-03-28 19:57 feltöltő: Zsófi]

Monsters of punk fesztivál 2012

Monsters of punk fesztivál 2012
Itt a tavasz , virítanak a tarajok, avagy egy következő nagy eseményre készül a punk zenei színtér. Miután februárban egy nagyobb volumenű klubfesztivál keretein belül 36 órában bulizhattak, máris egy ominózus babonás hétvégén készülnek a következő megmozdulásra. A Monsters of punk 2012 elnevezésű 18 zenekart felvonultató eseményen a Péntek 13-hoz híven a hazai rockabilly, és a psychobilly nevei kapnak főszerepet, mint például a Yellow Spots, a The Ködmöns, Horribillies, Voodoo Allen, The Crooked, és a The Cathouse.

Részletek alább...

[2012-03-28 06:46 feltöltő: Zsófi]

Jack, Niyazov, Krampüs

Jack, Niyazov, Krampüs
Április 6-án egy igen durva zenei estének ad otthont a kiskunhalasi Freedom Music Club. Szerbiából érkezik a két énekessel operáló, szélvészgyors hardcorepunk/grindcore muzsikát képviselő Niyazov, a banda novi sad-i illetőségű és Szerbiábanb elég népszerűek. Az est másik fellépője az új lemezzel jelentkező veszprémi Krampüs, ők grindcore stílusban zenélnek. Végül az est házigazdája a kiskunahalasi Jack zenekar, akik 15 éve a kíméletlen grindcore/punk stílust űzik.

Részletek alább...

[2012-03-28 06:33 feltöltő: Zsófi]

Skeletonwitch, Karst, Concrete

Skeletonwitch, Karst, Concrete
Manapság, mikor a metal jobbára arról szól, hogy az új trónkövetelők a régi nagyok vonásait igyekeznek saját képükre formálni, igencsak üdítően hat, amikor egy zenekar a saját útját járva, távol maradva mindenféle hullámtól és divattól úgy tud igazi karakter lenni, hogy egy olyan időt idéz fel, melyben mindez még semmit sem számított. Ezért is örömteli, hogy a tikkasztó nyarat a Skeletonwitch fogja majd kissé lehűteni a Dürer Kertben egy ingyenes koncert keretein belül.

Részletek alább...

[2012-03-28 00:48 feltöltő: Zsófi]

Bring The Bands Home Tour 2012 Szeged, Garaboncziás

Bring The Bands Home Tour 2012 Szeged, Garaboncziás
2012. február 11-én indult a Bring The Bands Home turné Debrecenben. A BTBH zászló alatt három minőségi tribute banda fogja felszaggatni a klubok padozatát a tél/tavasz folyamán. A Slipchaos ki másnak tisztelegne, mint a Slipknotnak. Úgy idézik meg Iowa rémeit, hogy közben ugyanaz az ideges vibrálás előzi meg a bulijaikat, amiket az eredeti csapatnál érezhettünk. Erre nagyban rátesznek az eredeti maszkok, ruhák, a pontos játék és a brutális előadásmód. Ráadásul, ha valaki nem ijed meg a Slipchaos hetesétől első blikkre, az kamuzik.

Részletek alább...

[2012-03-26 07:03 feltöltő: Zsófi]

Cadaveres, Don Gatto, Éjfény, Just Four

Cadaveres, Don Gatto, Éjfény, Just Four
Április 14-én szombaton a Dürer Kert kistermében csap le a Digitour 2012. A két hónapon keresztül tartó ámokfutás főbandája - ha már muszáj ilyen hülye szót használni - a Cadaveres, akik nemrég adták ki DigitalStream című EP-jüket, hátha a csajok is megszeretik őket, nem csak a marcona rockosok.

Részletek alább...

[2012-03-26 06:33 feltöltő: Zsófi]

Michael Angelo Batio

Michael Angelo Batio
Budapesten játszik a duplagitáros zseni Június 7-én igazán különleges zenész érkezik a budapesti Pecsa Music Clubba, akinek nemcsak hangszeres játéka, de a hangszerei is figyelemre méltóak. Michael Angelo Batio ugyanis nem csak egy egyszerű gitáros, hanem egy olyan zseniális művész, aki a színpadon személyre szabott, különleges duplagitáron is játszik, méghozzá saját, védjegyszerű játéktechnikával. A Guitar One Magazin által a legjobb shredder (pengető) gitárosnak megválasztott Batio a rockzene évtizedes történetéből elevenít fel epizódokat műsora alatt a Petőfi Csarnokban, és bemutatja nem mindennapi hangszeres tudását.

Részletek alább...

[2012-03-24 07:06 feltöltő: Zsófi]

Punk & HardCore Disorderly Attack Fesztivál 2012

Punk & HardCore Disorderly Attack Fesztivál 2012
A fesztivált 19.30 – kor kezdi a Tango Underground: az egri bandának ősszel jelent meg a „Reklamáció nincs” című lemeze. Zúzós, középtempós témák, erős csorda vokálok, jellemzik a Tango-t. Utánuk 20.10-kor jön a Kretens: a kisebb megszakításokkal, 1983 óta működő zenekar meghatározó szereplője volt a hazai punk kultúrának és olyan „slágerekkel” járultak hozzá járultak hozzá világhoz, mint az Élet, Hunok vagyunk, Kripta, Nincs mese, stb.stb

Részletek alább...

[2012-03-21 22:20 feltöltő: Zsófi]

Step On Memories, Dance Or Die!!!, PoulSunk, Great Lakes

Step On Memories, Dance Or Die!!!, PoulSunk, Great Lakes
Péntek este a Szabadazá közönsége a Step On Memories személyében egy újabb nagyreményű olasz hardcore zenekart láthat, ráadásul három kiváló magyar együttessel karöltve.

Részletek alább...

[2012-03-21 06:03 feltöltő: Zsófi]

Superbutt, Overhelp, Stiff Bastard

Superbutt, Overhelp, Stiff Bastard
A Superbutt 2012. március 24-én, az A38 hajón játssza 621. koncertjét. Az elmúlt 12 évben, az eddigi 620 között megtörtént minden: volt stadion és volt félig romba dőlt foglaltház, volt tízezres fesztiválfellépés és öt emberes kocsmakoncert, volt hogy szétverték az emberek a nézőteret, volt, hogy csak ácsorogtak. Olyan viszont, ami most lesz, még nem volt.

Részletek alább...

[2012-03-21 05:57 feltöltő: Zsófi]

Blaze Bayley, EGO Project

Blaze Bayley, EGO Project
Az Iron Maiden legendás ex-énekese saját zenekarával érkezik Blaze Bayley elkötelezettsége a heavy metal iránt megkérdőjelezhetetlen: a Wolfsbane és az Iron Maiden élén is minőségi albumokat szállított, akárcsak szólókarrierje minden egyes állomásán. A legújabb lemezével a rajongóknak mond köszönetet az énekes, ezt pedig stílusosabban nem is tehetné, mint egy kiadós klubturné keretében: március 25-én a budapesti Club 202-ben játszik zenekarával.

Részletek alább...

[2012-03-21 05:44 feltöltő: Zsófi]

Pulzus tehetségkutató - Döntő

Pulzus tehetségkutató - Döntő
Április 8-án, húsvét vasárnap kerül megrendezésre a Pulzus tehetségkutató döntője, melynek sztárvendége a Zorall zenekar lesz. Az este folyamán koncertet ad még a bugZ és a Flúg is, illetve az érdeklődők megtekinthetik a négy döntős - Southern Comfort, Semi Holsen, No More Gravity, és a Contour produkcióját és az ünnepélyes díjátadást is. Az esemény a Pecsa Music Hall színpadán kerül megrendezésre.

Részletek alább...

[2012-03-21 05:17 feltöltő: Zsófi]

Beltine Fest 2012

Beltine Fest 2012
Ismét hazánkba érkezik a tavaly is nagy sikert arató nemzetközi fesztiválsorozat, a Beltine Fest! Az év egyik legőrültebb folkmetal megmozdulásának a budapesti Crazy MaMa Music Pub ad idén otthont! Mint arról már biztosan hallottatok, Közép-Európa folkerei pár éve összefogtak, és megalapították saját utazó-fesztiváljukat. A kezdeti amatőr kezdeményezés mára már országokat keresztbe-kasul átszövő folk metal őrületté nőtte ki magát. A turné április 23-án kezdődik Zágrábban, ahol a Beltine zenekarok a folk metal ikonikus csapatával, a Korpiklaanival, és a szintén híres Trollfesttel állnak majd színpadra.

Részletek alább...

[2012-03-19 23:36 feltöltő: Zsófi]

Irie Maffia szülinapi koncert

Irie Maffia szülinapi koncert
Magyar zenekarokkal folytatódik a Sziget jubileumi koncertsorozata az A38 Hajón. Ezúttal az Irie Maffia 7. születésnapját ünnepeljük együtt a 20. Szigetet várva március 23-án, amikor a Beat Dis is színpadra lép.

Részletek alább...

[2012-03-19 23:10 feltöltő: Zsófi]

Orient Fall, Another Dawn Comes, Octahed

Orient Fall, Another Dawn Comes, Octahed
Az Underview Online Music Magazine szervezésében április 19-én három kiváló ifjú tehetséges zenekar ad koncertet a Szabad az Á színpadán. Az INGYENES eseményen fellép az új EP-ről a Ravenholm című dalra nemrég új klippel (
előrukkolt Orient Fall, az új lemezét most megjelentető, és egyben itt bemutató Another Dawn Comes, és a budapesti timecore csapat, az Octahed. Ők is vadonatúj, Circum Polaris című ingyenesen letölthető (popplers5.bandcamp.com/download/album?enc=mp3-320&fsig=7607c707f09e80efc748d6308c4b0730&id=525131561&ts=1334779200.2614926258) lemezüket fogják prezentálni a közönségnek.

Részletek alább...

[2012-03-17 09:07 feltöltő: Zsófi]

Crucify Fesztivál

Crucify Fesztivál
A Mentában eddig ritkán volt igazi zúzda, abból a "hörgösös" fajtából. Eddig. Április 8-án a Crucify Fesztivállal veszi kezdetét egy olyan koncersorozat, amin lehetőséget kapnak a picit erőteljesebb stílusokat képviselő zenekarok is. Havonta egyszer. Lesz majd death metal, metalcore, némi thrash, ilyesmi, szóval minden, ami egy picit hangosabb a megszokottnál.

Részletek alább...

[2012-03-15 16:14 feltöltő: Zsófi]

The Southern Oracle, Show Your Teeth, The Sharon Tate, Téveszme

The Southern Oracle, Show Your Teeth, The Sharon Tate, Téveszme
Szerencsére április sem marad minőségi rémálmok nélkül, ugyanis a Dürer Kert kistermében négy olyan zenekar fogja váltani egymást a színpadon egy kellően fülledt és faltól falig megmozgató bulin, akik egyaránt kiérdemlik a figyelmet, és így a teltházasnak ígérkező megjelenést is. Ugyanis vétek lenne elvitatni, hogy a The Southern Oracle, a The Sharon Tate és a Téveszme nagyban hozzájárul ahhoz a generációs váltáshoz, amely eredményeképp már most egy biztos lábakon álló, fiatal – és ami a legfontosabb: a zenét szerető – közösség formálódik, bővül. Vendégük, az osztrák Showyourteeth pedig az A38-as, Subscribe előtti koncertjét követően tér vissza harmadjára a fővárosunkba.

Részletek alább...

[2012-03-15 15:56 feltöltő: Zsófi]

Oi-Polloi, Positive Mind, Tragédia

Oi-Polloi, Positive Mind, Tragédia
2012. május 6-ai vasárnap nem mindennapi eseményt tartogat Ajkán a Rakéta Presszó. Az estet 18:00 órai kezdettel a nemrég spittel jelentkező veszprémi Tragédia nyitja lényegre törő hardcorepunk muzsikájával, akiket a szintén veszprémi színeket képviselő Positive Mind fog követni.

Részletek alább...

[2012-03-13 06:40 feltöltő: Zsófi]

Tavaszköszöntő Metál Fesztivál

Tavaszköszöntő Metál Fesztivál
A március 31-én, szombaton a budapesti Club 202-ben megrendezésre kerülő Tavaszköszöntő Metal fesztivál, ami egyben a pécsi Rockmaraton Fesztivál felvezető rendezvényének is tekinthető, keretén belül tartja a hazai black-dark metalt játszó Sear Bliss az „Eternal Recurrence” című hetedik nagylemezének bemutatóját.

Részletek alább...

[2012-03-12 21:06 feltöltő: Zsófi]

Vörös Yuk 10 éves szülinap

Vörös Yuk 10 éves szülinap
2002.03.14-én nyitotta meg kapuit az óbudai Vörös Yuk. Bernáth/Y Sándor (yellowspots.us2.list-manage.com/track/click?u=0fa1ce948cc3d9bbf781fce4a&id=3aa826dc07&e=2f89dc0e22) által alapított és zseniálisan megtervezett szórakozóhely a kerek 10 éves évfordulóra nagyszabású ingyenes eseménnyel készül. Olyan zenekarok és selectorok játszanak, akiknek a klub (yuk.hu/) meghatározó szerepet töltött be pályafutásuk alatt. Bernáth/Y-ról, az ő egyedi gondolkodásmódjáról, megkerülhetetlen személyiségéről, "konferenciáiról", az "akadémián" eltöltött eszmecserékről kerekasztal beszélgetés emlékezik meg.

Részletek alább...

[2012-03-11 21:04 feltöltő: Zsófi]