tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Dave Lombardo & PHILM

Dave Lombardo & PHILM
A Slayer iskolateremtő ex-dobosa, az idén ötven éves Dave Lombardo utoljára 2011-ben járt Budapesten - még egykori zenekarával. Most visszatér, hogy PHILM nevű, kísérletező kedvű "szabadidő-zenekarával" adjon súlyos klubkoncertet az A38 Hajón. Egy igazi legenda, aki most nem bújik eszement dobszerkó mögé egy arénakoncerten, hanem szó szerint testközelből látható, mitől is olyan zseniális dobos.

Részletek alább...

[2015-04-28 13:30 feltöltő: Zsófi]

Fu Manchu

Fu Manchu
A kaiforniai stoner alapzenekara, a Fu Manchu immár huszonöt éve tolja a sivatagi rock ördögszekerét. A 70-es évekbe beleszerelmesedett, autómániás Scott Hill és társai nagyszabású turnéval ünneplik a jubileumot. Extra hosszú koncertjeiken természetesen eljátsszák legsúlyosabb számaikat is, illetve az évforduló alkalmából újra kiadott King of the Road lemez teljes anyagát, elejétől végig. Az ősz egyik nagyszabású rock-eseménye az A38 Hajón!

Részletek alább...

[2015-04-28 13:25 feltöltő: Zsófi]

Parasol Caravan, SoNaR

Parasol Caravan, SoNaR
Vaskos stoner és filmzenés spacerock - ezt kínálja a fiatal osztrák zenekar, a Parasol Caravan és a magyar SoNar koncertje. A linzi kvartett súlyos, pszichedelikus rockja nagyszerű kontrasztot alkot a magyar négyes kísérletező "progresszív popjával".

Részletek alább...

[2015-04-28 13:13 feltöltő: Zsófi]

Saint Vitus, Apey & The Pea

Saint Vitus, Apey & The Pea
A doom metál egyik legnagyobb klasszikusa, a Saint Vitus három évvel ezelőtt már fellépett az A38 Hajón. Mégsem lehet azt mondani, hogy "visszatér", ugyanis most a zenekar eredeti énekesével, Scott Reagersszel érkezik. A masszív, kegyetlen hangzások mesterei európai turnén!

Részletek alább...

[2015-04-27 13:51 feltöltő: Zsófi]

Acid King, Black Cobra, Abysmal Grief, Saturnine, Shapat Terror, Sunwharf

Acid King, Black Cobra, Abysmal Grief, Saturnine, Shapat Terror, Sunwharf
Először látogat hazánkba a méltán kultikus - nevüket a hírhedt nyolcvanas évekbeli tinédzser kábítószerdíler, sátánista gyilkos Ricky Kassotól kölcsönözve - friscoi Acid King. Friss lemezük, a remekül sikerült Middle of Nowhere, Center of Everywhere tíz év kihagyás után jelent meg, úgyhogy aki nyakig akar mártózni a meszkalinos riffzuhatagba az örüljön, mert nem biztos hogy sok alkalmunk lesz elkapni őket a közeljövőben.

Részletek alább...

[2015-04-27 13:18 feltöltő: Zsófi]

Dungaree, The Fly, The Trousers, Ozone Mama

Dungaree, The Fly, The Trousers, Ozone Mama
2015-ben első ízben kerül megrendezésre a South-East Substance fesztivál a szentesi Graffiti Klubban. Az este fő fellépői két budapesti sztárzenekar, hazánk legnagyobb garázs-rock formációja, a The Trousers, valamint a ’70-es rockzenei világát új köntösben előadó Ozone Mama lesz. Vendégük a Dungaree és a The Fly lesz.

Részletek alább...

[2015-04-19 19:54 feltöltő: Zsófi]

Zeni Geva

Zeni Geva
A japán zajrock legfontosabb és legsúlyosabb együttese, a Zeni Geva öt év után ismét az A38 Hajón! Noise, progrock, kísérleti metál és elborult elektronika – nagyjából ezek zabolátlan összekotyvasztása jellemzi a KK Null által közel harminc éve alapított zenekart. A Zeni Geva az A38 japán zenéket bemutató sorozata, a Rising Sound újabb állomásán lép fel.

Részletek alább...

[2015-04-19 14:01 feltöltő: Zsófi]

Leander Rising, Apey and the Pea, Blind Myself

Leander Rising, Apey and the Pea, Blind Myself
A srácokat a metál stílus választotta ki arra a feladatra, hogy képviseljék azt! Ezért is mennek április 30-án Szegedre a Rongy udvarba. A „küldöttek” mindegyikéről hallhattunk már, a Leander például az M1 Dal című műsorában robbantott, míg a Blind Myself és az Apey and the Pea fesztiválokon és turnékon hagyott mély nyomot a közönségben.

Részletek alább...

[2015-04-19 13:43 feltöltő: Zsófi]

Cloud Rat, Ruined Families, Oak, Contwig, Sote

Cloud Rat, Ruined Families, Oak, Contwig, Sote
Július 20-ra egy szinte fesztivál jellegű esemény avanzsálódott össze, ahol több turné érinti egymást. Olyan zenekarokat tekinthetsz meg ezen az estén, mint a Cloud Rat, akik irtó izgalmas hangzásvilággal operálnak mindamellett, hogy egy hardcore / fastcore bandáról beszélünk, mindezt megfejelve egy női frontemberrel. Nem rég került napvilágra a legújabb lemezük, amit egyszerűen kötelező meghallgatni.

Részletek alább...

[2015-04-19 12:15 feltöltő: Zsófi]

Rebel Yeah, bugZ , HelloWinnerS

Rebel Yeah,  bugZ , HelloWinnerS
Május 2-án, a budapesti Légó Clubban jótékonysági koncert kerül megrendezésre a Cicamentő Angyalok javára. Az köztudott, hogy a rockerek szívesen jótékonykodnak az árva kutyák és cicák javára, erre vonatkozóan számos megmozdulással találkozhattunk már. Most a Cicamentő Angyalok javára történik az adakozás, akik már ötödik éve azon dolgoznak, hogy az árva és beteg cicákat megmentsék, és gazdihoz segítsék őket.

Részletek alább...

[2015-04-15 05:39 feltöltő: Zsófi]

Simon Phillips

Simon Phillips
Május 8-án Budapesten játszik Simon Phillips jazz-, pop és rock dobos, akit számos egyéb zenei projektje mellett a TOTO zenekarban eltöltött két évtizedes munkásságának köszönhetően ismerhetünk. Simon ezúttal saját zenekarával érkezik az A38 Hajóra, ahol két részes műsort ad elő: a 45 perces dobklinikát követőn 85 perces koncertre készülhetünk. A nagy kedvencek mellett a bő 25 évvel ezelőtt megjelent szólólemezének második részéről, a 2013-as Protocol II albumról is hallhatunk tételeket, csakúgy mint a pár hét múlva megjelenő Protocol III kiadványról.

Részletek alább...

[2015-04-08 09:12 feltöltő: Zsófi]

Apocalyptica

Apocalyptica
Október 11-én, a Barba Negra Music Clubban mutatja be a hazai közönségnek nyolcadik, Shadowmaker című új lemezét az Apocalyptica. A több mint 20 éve működő finn zenekar védjegye, hogy rock és metal ihletésű dalait elsősorban csellók segítségével szólaltatja meg – az új lemezen és a turnén pedig egy kiváló új énekes, Franky Perez is segítségükre lesz ebben.

Részletek alább...

[2015-04-08 07:49 feltöltő: Zsófi]

FULL OF ANGER FROZEN EMBRACE FESZTIVÁL

FULL OF ANGER FROZEN EMBRACE FESZTIVÁL
Április 11-én újra FULL OF ANGER a debreceni Kaptár Music Club-ban. A már sokadik alkalommal megrendezésre kerülő esemény ezúttal a FULL OF ANGER FROZEN EMBRACE nevet viseli. Ezen az estén olyan zenekarok szántják fel a színpadot, mint a brutális death metalt művelő Gutted, a progresszív dallamos death metalt játszó Effrontery, a sludge/death metal nyírbátori képviselői, a Drow, a szegedi death metalos Sin of God, a dunaújvárosi The Morning Star, valamint a szintén dunaújvárosi Morhord. Természetesen ebből az aprításból a helyi Angerseed zenekar sem maradhat ki. A vendéglátócsapat jelenleg legújabb albumán dolgozik, mely előreláthatóan még idén megjelenik. Mindemellett a zenekar továbbra is várja állandó vagy session dobosok jelentkezését.

Részletek alább...

[2015-03-23 13:54 feltöltő: Zsófi]

Negura Bunget, The Moon and the Nightspirit, Grimegod, Northern Plague

Negura Bunget, The Moon and the Nightspirit, Grimegod, Northern Plague
A méltán híres román folk-black metal zenekar, a Negura Bunget ismét útjára indítja a Transzilvániai Spiritualitás magával ragadó koncepcióját – és teszik mindezt Európa erdejeitől Kanada havas vidékéig egy több mint 100 élő fellépést számláló koncertsorozat keretében. Ennek a felejthetetlen élménynek lehetünk mi is részesei április 1-jén a Dürer Kertben, ahol a szintén erdélyi Grimegod, a lengyel Northern Plague és az elmaradhatatlan hazai The Moon and the Nightspirit társaságában számíthatunk átszellemülésben kiteljesedő éjszakára.

Részletek alább...

[2015-03-23 13:24 feltöltő: Zsófi]

Marriages, Sonya

Marriages, Sonya
A tavaly az A38-on fellépett Wovenhand idei európai turnéjának előzenekara, a kaliforniai Marriages a turné befejeztével még egy "ráadáskoncertet" ad az A38 Hajón. Az első nagylemezét április 7-én megjelentető, nagy ígéretként elkönyvelt indie rock trió a SONYA társaságában lép fel.

Részletek alább...

[2015-03-23 12:15 feltöltő: Zsófi]

Go4it, Lumberjack Commando, Conan's First Date, Suffer As Well

Go4it, Lumberjack Commando, Conan's First Date, Suffer As Well
A Conan’s First Date ’EP bemutatója egyben a zenekar búcsúkoncertjévé alakul át. Március 27-én a KVLT-ban olyan csapatok lépnek fel, akik agitálás nélkül aprítják fel a világot jelentő deszkákat. Ugyanis ezen az estén kerül sor a Conan’s First Date és a Lumberjack Commando közös ’EP bemutatójára. És, hogy az aprítás valóban tökéletes legyen arról a Suffer As Well (SAW) és a Go4it tagjai fognak gondoskodni.

Részletek alább...

[2015-03-23 09:31 feltöltő: Zsófi]

Hypnos, The Golden Grass, Haw

Hypnos, The Golden Grass, Haw
Az egyik oldalon: sportcipők, szűk farmerek és Flying V gitárok – a másikon: extravagáns csizmák, színes ingek, trapéznadrágok és hülye kalapok. A göteborgi Hypnos a késői '70-es évek heavy rockjában és proto-heavy metaljában utazik, sok korai Judas Priest hatással, ikergitáros harmóniákkal. 2013-ban alakultak, és abból a lendületből le is szerződtette őket a Crusher Records, mely korábban többek között a Blues Pillst és a Horisontot is felfedezte. Tavaly jelent meg első kislemezük, majd röviddel később cím nélküli debütáló nagylemezük is napvilágot látott. A világnak gyakorlatilag reagálni sem maradt ideje, a banda már indult is első Európa turnéjára.

Részletek alább...

[2015-03-12 10:58 feltöltő: Zsófi]

Amaranthe, Engel, Santa Cruz

Amaranthe, Engel, Santa Cruz
Csupa nagybetűs címet adott új kiadványának az Amaranthe: a svédek április 5-én mutatják be Budapesten a MASSIVE ADDICTIVE stúdiólemezt. A Club 202-ben tartandó koncerten két másik csapat is lemezbemutató műsorral érkezik: láthatjuk a svéd Engelt és a finn Santa Cruzt is.

Részletek alább...

[2015-03-12 10:53 feltöltő: Zsófi]

ELMARAD!!! Oblivionized, Implore, Duna, Blackmail

ELMARAD!!! Oblivionized, Implore, Duna, Blackmail
Az IMPLORE-t Németországból a szemfülesek már megtekinthették tavaly nyáron az ACxDC-vel együtt a Gozsdu Manó klubjában. Azóta még kegyetlenebbül tolják a HM-2 köré épülő death/grind egyvelegüket. Két anyag köthető eddig a nevükhöz, de nyilván a legutóbbi „Black knell”-re keresztelt EP robbant óriásit. Ha szereted a láncfűrész svéd hangzást nem kevés blastbeattel megspékelve, akkor kötelező a jelenésed a koncerten.

Részletek alább...

[2015-03-12 10:10 feltöltő: Zsófi]

Anathema

Anathema
Egyszeri, különleges időutazásra invitálja rajongóit az Anathema: 25 éves születésnapjukra végre a korai és a legfrissebb albumok kedvelői is egyforma lelkesedéssel készülhetnek, hiszen a Resonance turné keretében a zenekar minden nagy korszakát megidézik majd a színpadon, méghozzá az egykori tagság, így Duncan Patterson és Darren White vendégszereplésével. A turnét nyitó budapesti koncertre április 8-án kerül sor a Barba Negra Music Clubban.

Részletek alább...

[2015-03-12 09:51 feltöltő: Zsófi]