tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Cadaveres menni With Full Force fesztivál !!

Cadaveres menni With Full Force fesztivál !!
Figyelem! Figyelem! Szolgálati közlemény következik. Kérnénk minden jóérzésű metálarcot, hogy szavazatával segítse Székesfehérvár szülötteit. Mégpedig azért, hogy a 2016-os With Full Force fesztiválon lehetőséget adjon a Cadaveres legénységének, hogy porrá zúzza a színpadot.

Részletek alább...

[2016-05-25 13:59 feltöltő: rasztamas]

Carnifex Live @ Brutal Assault 2015

[2016-05-17 09:11 feltöltő: rasztamas]

With Full Force - Metal Hammer Színpad

With Full Force - Metal Hammer Színpad
Ettől az évtől, először a With Full Force fesztiválon lesz egy harmadik színpad: Metal Hammer Színpad megnevezéssel. Itt új tehetségek és ismeretlen bandák kapnak esélyt, hogy fellépjenek a With Full Force-on. Összesen 15 banda fog zúzni a 3 nap alatt a színpadon. Az újonnan érkezett bandák a Metal Hammer honlapján is kapnak megjelenési lehetőséget. A rajongók beszavazhatják a fellépőket, akiket a WFF-on látni akarnak. A színpad fellépőit hamarosan bejelentjük.

Részletek alább...

[2016-04-27 11:18 feltöltő: rasztamas]

Új nevek a Brutal Assault 2016-on: Ahumado Granujo, Antigama, Chelsea Wolfe, Gojira

Új nevek a Brutal Assault 2016-on: Ahumado Granujo, Antigama, Chelsea Wolfe, Gojira
A világot futótűzként fertőzte meg a cseh grindcore a század/ezredforduló környékén, de ha mondani kellene egy nevet, amely még bizarrabb, extrémebb, emlékezetesebb és kiemelkedőbb volt a szokásos gore bandáknál, akkor az az AHUMADO GRANUJO neve lenne. Találjátok ki melyik zenekar fogja pótolni az űrt chemical tekkno-goregrind vonalon a 21-ik Brutal Assault Fesztiválon? Bizony ők. A másik atipikus grind-zenekar Lengyelországból jön és a nevük ANTIGAMA. Úgy tűnhet, hogy a miénk egy nem tipikus metal fesztivál, ugye? Így van, pontosan ezért is hívtuk meg az amerikai énekest/dalszerzőt, CHELSEA WOLFE-t. Van mára pár death metal klasszikusunk is a nevek között, így örömmel üdvözöljük a ’bálna death metal’ műfaj kiemelkedő képviselőit: fellép a 21-ik BA Fesztiválon a GOJIRA. A keményvonalas zenekarok között ott lesz a feltörekvő DEFEATER illetve a bizonyított veteránokból álló H2O is. A tavalyi pletykák valóra váltak, amikor megerősítettük a norvég avantgarde metal úttörői, az IN THE WOODS… fellépését a BA2016 programjában egy másik norvég ikon társaságában, aki nem más, mint IHSAHN, aki immár visszatérő vendég nálunk. A gitárorientált modern alternatív/prog zenék rajongói örömére jelen lesz a kanadai INTERVALS, továbbá a megtestesült színtiszta jammelés őrület a LIGHTNING BOLT formájában, akik ráadásul nem is színpadon fognak fellépni… készüljetek a kísérletre! Végül pedig örömmel jelenhetjük be, hogy tavaly nyári teljes turnéprogramjuk törlése után a MASTODON végre fellép a 21-ik Brutal Assault-on! Úgy véljük, semmi szükség bemutatni a rock ezen Atlanta-i (USA) óriásait. Zárásként még következzen pár név: MONARCH (drone doom / Franciaország), PLINI (virtuóz prog rock / Ausztrália), YEAR OF NO LIGHT (rock/sludge/doom / Franciaország). Emlékeztetőül: kedvezményes elővételi áron a jegyek már csak április végéig elérhetőek!

[2016-04-04 10:22 feltöltő: rasztamas]

Pulzus tehetségkutató 2016 – Megvannak a döntősök, értük szurkolhattok majd a Zorall Sörolimpián!

Pulzus tehetségkutató 2016 – Megvannak a döntősök, értük szurkolhattok majd a Zorall Sörolimpián!
A Pulzus tehetségkutató néhány éves története során még soha ilyen erős mezőny nem volt, mint idén. A jelentkezők száma is jócskán meghaladta a korábbi éveket, és nagyon nehéz volt kiválasztani azt a 20 zenekart, aki idén a IX. Zorall Sörolimpia keretein belül mutatkozhat be. Végül megszületett a döntés, íme, a 20 legjobb: Amberjack (Budapest), Rozsda (Rétság), Döngölöm (Kecskemét), Birds (Békéscsaba), Crazy Karma (Budapest), Inpersonae (Budapest), Nest of Plagues (Budapest), Alone in the Moon (Budapest), Atomic Playboyz (Budapest), Faded Life (Székesfehérvár), Dream Of Insomnia (Budapest), Sorrow Is A Sage (Budapest), Systemless (Örkény), The Scarlet (Budapest), Bridge In The Soul River (Salgótarján) The Heartless Aisha (Budapest), Generation impasse (Pécs), Macbeth Agency (Budapest), Perfect Pill (Budapest), Prometheans (Budapest/Dunaújváros) A zenekarokra többek között Zorall Sörolimpiás és Rock On! Festes fellépési lehetőség, demófelvételi lehetőség, promófotó készítési lehetőség és interjúk várnak, de előbb jöjjön a megmérettetés, augusztus 25-27. között Alsóörsön, a Zorall Sörolimpián. www.facebook.com/Pulzus/ www.facebook.com/ZorallSorolimpia/

[2016-03-30 14:09 feltöltő: Zsófi]

ANTHRAX a FEZEN-en

ANTHRAX a FEZEN-en
A thrash nagy négyesének egyik nagyágyúja, az amerikai Anthrax is fellép az idei FEZEN-en. A múlt heti Faithless, Infected Mushroom, Milky Chance bejelentés után, most ismét a rock-metal rajongóknak kedvez az idén dupla nagyszínpaddal üzemelő fehérvári fesztivál.

Részletek alább...

[2016-03-20 14:06 feltöltő: Zsófi]

IX. Zorall Sörolimpia – Újabb nevek a fesztivál programjából!

IX. Zorall Sörolimpia – Újabb nevek a fesztivál programjából!
2016. augusztus 25-27. között kerül megrendezésre az idei, immáron IX. Zorall Sörolimpia. A fesztivál idén is Alsóörsön kerül megrendezésre, a korábbi Európa Camping területén, mely már a Pelso Camping nevet viseli. A nagyszínpadot a Vadvágány, a Cherokee és a Black Jack melegíti majd be, majd következnek a főzenekarok: Zorall, Ossian, Beatrice, Road, Junkies, Lord, Depresszió, Pokolgép, Sing Sing, Rómeó Vérzik, és az Ismerős Arcok. A kisszínpadot is érdemes lesz felkeresni, hiszen a biztos fellépők sorát erősíti a JAT-LAG, a Phoenix RT, a Stress, a Rock Fanatic, a Vasmacska, a Nemcsak Berry, az Alcohol, az Időgép, a V2 Raiders Band , a Metal Daze , a The Joystix, és GanxstaZolee. A „hangos” program után, levezetésképpen a Triász, a Macskajaj és a Rockin' Rockcats fogja szórakoztatni a táborlakókat. A IX. Zorall Sörolimpiára a bérletekhez, március 31-ig kedvezményesen, 6999 forintért lehet hozzájutni, itt: broadway.jegy.hu/program/ix-zorall-sorolimpia-berlet-55536/ További nevek és részletes program hamarosan. Facebook esemény: www.facebook.com/events/1518309041824406/ A Zorall Sörolimpia Facebook oldala: www.facebook.com/ZorallSorolimpia/

[2016-03-20 14:01 feltöltő: Zsófi]

Új nevek a Brutal Assault 2016-on: Dying Fetus, Obscura, Stick to Your Guns

Új nevek a Brutal Assault 2016-on: Dying Fetus, Obscura, Stick to Your Guns
A roppant brutális Maryland-i trió, a DYING FETUS fellépése lesz minden bizonnyal az egyik legszigorúbb performance a Brutal Assault 2016 során. Fellép majd kiadótársuk, az OBSCURA is, akik Akróasis című vadonatúj albumukat is bemutatják. Egyenesen Lousiana mocsaraiból érkezik a GOATWHORE, bemutatva a régivágású extreme metal inkarnációját. Visszatér a fesztiválra a NEUROSIS szaggatott, lüktető riffjeivel és a rájuk jellemző, különböző stílusok eredeti keverékével. A kaliforniai Orange County is képviselteti magát a melodic hardcore stílusú STICK TO YOUR GUNS által, a keleti partról pedig (Atlanta/Georgia) egy régi rap metal veterán banda érkezik, a STUCK MOJO. Örömmel jelentjük be: tavalyi lemondott koncertjüket idén bepótolják a djent/groove metal üstökösei, a TESSERACT és megismétli pár évvel ezelőtti nagy sikerű koncertjét az UNEARTH. Sajnos a Tesseract a SIKTH fellépését fogja helyettesíteni, akik ismét lemondták fellépésüket nálunk, nyárra tervezett USA-turnéjuk miatt. Csüggedni nincs ok: fennáll a közös szándék arra, hogy jövőre tényleg bepótolják fellépésüket a BA Fesztiválon. Utolsó név mára: VENOM INC., akik - Mantas, Abaddon és Demolition Man (a Prime Evil felállás) részvételével - az eredeti zenekar igazi szellemiségében újjáalakultak tavaly áprilisban és azóta végigturnézták a világot (beleértve Kínát, Japánt, Európát és Amerikát) egy teljes és klasszikus VENOM repertoárral, ahol is bebizonyították mindenkinek, hogy erejük teljében vannak!

[2016-03-11 12:43 feltöltő: rasztamas]

A gótikustól az ugrálósig - tovább bővült a FEZEN névsora

A gótikustól az ugrálósig - tovább bővült a FEZEN névsora
Indul a tavaszi hardjárat, azaz március elején ismét a keményebb műfajok kapnak erősítést a FEZEN-en. A rock-metal nagyszínpadon már így is elég nagy a tumultus, de még mindig jönnek újabb nevek. Augusztusban Székesfehérvárra érkezik a The Cult, a Guano Apes, a The Subways és a The 69 Eyes is. Persze a lazább ritmusok kedvelőinek most sem kell csüggedniük, a FEZEN nekik is tartogat még meglepetéseket.

Részletek alább...

[2016-03-10 13:47 feltöltő: Zsófi]

A 11. HangSúly Zenei Díj hivatalos jelöltjei

A 11. HangSúly Zenei Díj hivatalos jelöltjei
Az utóbbi időben több meghatározó magyar metalzenekar is a búcsúzás mellett döntött, de az idén 11. alkalommal megrendezésre kerülő HangSúly Zenei Díj szavazása is bizonyítja, hogy nem fogyott ki a lendület a színtérből. A hazai internetes rock/metal magazinok szerkesztőségeiből összeállt zsűri az elmúlt év legjobb magyar kemény zenei teljesítményeit az alábbi 5 klasszikus kategóriában díjazzák: - Az év albuma - Az év debütáló albuma - Az év koncertzenekara - Legjobb stúdióprodukció - Legjobb lemezborító

Részletek alább...

[2016-03-07 13:56 feltöltő: Zsófi]

Magyar erősítés a szigorúbb vonalnak - a hazai rock-metal élvonal is fellép a FEZEN-en

Magyar erősítés a szigorúbb vonalnak - a hazai rock-metal élvonal is fellép a  FEZEN-en
A dupla nagyszínpaddal készülő huszadik FEZEN fesztiválon, természetesen nem csak a külföldi zenekarok kapnak nagy hangsúlyt, a rock-metal és az alter-pop közönség is találkozhat hazai kedvenceivel. Most az előbbiekkel rukkolt elő a fehérvári fesztivál, de jövő hétre a lazább műfajokból is ígérnek egy adag fellépőt a szervezők.

Részletek alább...

[2016-02-23 13:34 feltöltő: Zsófi]

Két nagyszínpad, kétszer annyi sztárbanda - kezdjük a FEZEN névsort

Két nagyszínpad, kétszer annyi sztárbanda - kezdjük a FEZEN névsort
A tavalyi nézőcsúcs után idén megduplázzuk a nagyszínpadot, és kétszer annyi nagy zenekart zúdítunk rátok. Míg az egyikről a keményebb zenék követei szórják a riffeket, addig a másikon a lazább muzsikák külföldi és hazai sztárjai táncoltatnak, de a kisebb helyszíneket is érdemes lesz útba ejteni. A "téli álom" után a FEZEN is belekezd a névsorolvasásba, és habár ezúttal a szigorúbb zenék híveinek kedvezünk, már most érdemes készülni, mert hamarosan az alter-pop vonal kedvelőinek is mondunk néhány nevet.

Részletek alább...

[2016-02-03 11:43 feltöltő: Zsófi]

Új bandák a Brutal Assault 2016-on, Conan, Die Krupps, Eyehategod, Voivod

Új bandák a Brutal Assault 2016-on, Conan, Die Krupps, Eyehategod, Voivod
Jelen frissítésünket ezúttal egy igen érdekes formációval indítjuk, ők a CONAN, műfajukat pedig - saját bevallásuk szerint - ’ősember csata doom’-ként, ’caveman battle doom’ stílusként határozták meg! Sokak szerint zenéjük a Black Sabbath és a Sun O))) zenei alapjainak közös torzszülöttje, és első, Horseback Battle Hammer című EP-jük átütő sikert ért el. A fellépők sorában következő név a német Industrial metal/EBM sztárcsapata, a DIE KRUPPS, csakúgy mint a nálunk először fellépő, a southern sludge műfajt erősítő EYEHATEGOD. Következzen egy zenekar, amely teljesen új távlatokat hozott a progresszív metal műfajba: ők a SIKTH! Tavalyra tervezett fellépésüket a BA Fesztiválon stúdiómunkáik csúszása akadályozta meg. De teljesen megérte várni rájuk, az új, Opacities című EP nagyot szól, legalábbis kirobbanó kreativitást és technikásságot mutat, továbbá az őrület és a klasszikus zenei megközelítés között oszcillál. Fellép még az örök ellentmondásos Niklas Kvarforth és zenekara, a svéd SHINING, valamint a norvég SLAGMAUR, akik egy egészen ritka avantgarde black metal show-val tisztelnek meg bennünket. Végül pedig egy kultikus banda: a VOIVOD! A VOIVOD újra kirobbanó formában van, mióta a kanadai gitárguru Daniel Mongrain (Martyr, Cryptopsy, Gorguts) csatlakozott a bandához és beállt a korábban sajnálatos módon elhunyt Piggy helyére, így a zenekar a szerteágazó műfajok zenei nagysága fölött fog ünnepet celebrálni ígéretes fellépésével.

[2016-01-16 19:22 feltöltő: rasztamas]

Pulzus 2016 – Zorall Sörolimpiás, Rock On! Fest-es és Barba Negrás fellépés vár a győztesre!

Pulzus 2016 – Zorall Sörolimpiás, Rock On! Fest-es és Barba Negrás fellépés vár a győztesre!
A Pulzus tehetségkutató rövidke története során számos tehetséges zenekart sikerült a nagyközönségnek bemutatni. Sokaknak közülük ez a megmérettetés „indította be a szekeret” és váltak ismertté a szűkebb régiójukon kívül is. Ezért is fontos számunkra, hogy évről-évre a Zorall Sörolimpia keretein belül lehetőséget adjunk minden feltörekvő zenekarnak a bemutatkozásra.

Részletek alább...

[2016-01-14 14:11 feltöltő: Zsófi]

VOLT - Fesztivál a városért

VOLT - Fesztivál a városért
Megosztott Pro Urbe díjat kapott Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál két alapító-főszervezője. A díjat Sopronban, a Hűség Napja alkalmából vehették át.

Részletek alább...

[2016-01-14 13:55 feltöltő: Zsófi]

ROCK ON! FEST 2016

ROCK ON! FEST 2016
Jövőre is lesz Rock On! Fest, méghozzá ismét három napig tart majd a buli. Ami pedig a legfontosabb, hogy a hagyományokhoz híven a fesztivál ingyenes marad! Három nap, két színpad, rengeteg fellépő! Dátum: 2016. szeptember 2-3-4. (péntek, szombat, vasárnap) Helyszín: Barba Negra Track Facebook esemény: www.facebook.com/events/979438398787559/ Részletes programm és további információk hamarosan! A fellépőket elsősorban meghívásos alapon választják ki, de van mód zenekari jelentkezésre is (a facebook oldal és youtube / soundcloud vagy hasonló zenét tartalmazó linket mindenképpen mellékelve): koncert@hammerworld.hu

[2016-01-14 13:51 feltöltő: Zsófi]

Scorpions - A legsikeresebb európai rock banda 50 éves pályafutása számokban

Scorpions - A legsikeresebb európai rock banda 50 éves pályafutása számokban
Az 50 éves jubileumi turnéjuk keretében Budapesten is fellép a Scorpions, nézzük néhány érdekesebb adatot az öt évtizedes karrierjükből:

Részletek alább...

[2016-01-14 13:44 feltöltő: Zsófi]

SZIN - Első fecskék

SZIN -  Első fecskék
Aktuális sztárok és felejthetetlen buliemlékek sorjáznak a Szegedi Ifjúsági Napok első bejelentésében. Itt lesz az idei nyár legnagyobb slágerét jegyző Jasmine Thompson, a dancefloor-legenda 2 Unlimited, a Foreign Beggars és a Dubioza kolektiv is. Megújult külsővel és gazdagabb kínálattal jelentkezik a SZIN 2016-ban, s már meg is érkeztek az első nemzetközi nevek. „A fellépők szerződtetése kapcsán kiemelt szempont, hogy minden korosztály megtalálja a maga kedvencét, a tinédzserektől kezdve egészen azokig, akik a 90-es években a SZIN-en töltötték fiatalságuk legszebb pillanatait” - fejtette ki Kolonics Erika, a fesztivált szervező Ifjúsági Ház Nonprofit Kft munkatársa.

Részletek alább...

[2016-01-14 13:38 feltöltő: Zsófi]

Alcohol - Rockhimnusz: túl az egymilliós látogatottságon, idén új album

Alcohol - Rockhimnusz: túl az egymilliós látogatottságon, idén új album
Átlépte az egymilliós nézettséget az Alcohol zenekar Rockhimnusza a youtube videómegosztón. A rockbanda és hazai rock-metal élet színe javából álló neves vendégek (Vikidál Gyula, Nagy Feró, Gidófalvy Attila, Rudán Joe, stb.) közös felvétele mai napig népszerű a koncertlátogatók körében, így a szerzemény a Rock On! Fest hivatalos himnusza is lett.

Részletek alább...

[2016-01-14 11:36 feltöltő: Zsófi]

Room Of The Mad Robots - Rat King Racket: önálló kiadványként is megjelent az új album

Room Of The Mad Robots - Rat King Racket: önálló kiadványként is megjelent az új album
2015. november 16-án jelent meg az EDGE Records / Hammer Music gondozásában a Room Of The Mad Robots harmadik albuma, "Rat King Racket” címmel. A zenekar 2006-ban alakult, a jelenlegi felállás 2014 májusától datálható. A Room Of The Mad Robots nyitott többek között Ozzy-nak, a Pro-Pain-nek, a Crowbar-nak vagy a Naam-nak. Felléptek már a Szigeten, a Fezenen, a Wacken-en és az International Live Award-on is.

Részletek alább...

[2016-01-14 11:23 feltöltő: Zsófi]