tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Elmarad a Valerian Swing koncert

Elmarad a Valerian Swing koncert
A JANUÁR 18-i Valerian Swing, Steam Engine, Duna, The Tartuffe Plan buli sajnos elmarad, mert a Valerian Swingnek utolsó pillanatban lemondtak egy rakat bulit, és ezért nem vállalták be a turnét. A nevükben is elnézést szeretnénk kérni, a jövőben pótolni fogják a koncertet!!!

[2012-01-09 19:32 feltöltő: Zsófi]

Metalfest: Magyarországon kimarad a nemzetközi metal fesztivál 2012-es kiadása

Metalfest: Magyarországon kimarad a nemzetközi metal fesztivál 2012-es kiadása
2012-ben kimarad a hazai Metalfest Open Air Fesztivál: a nemzetközi összefogás keretében számos régióbeli országban megrendezésre kerülő fesztiválsorozat, melynek hazai állomása a Csillebérci Ifjúsági Táborban volt, az új esztendőben már nem kerül megtartásra. A hazai állomást szervező Hammer Concerts az egyre súlyosbodó hazai gazdasági helyzettel, a hazai közönség korlátozott anyagi lehetőségeivel és a kedvezőtlen adózási körülményekkel magyarázza a kudarcot. A több tucat nemzetközi fellépőt szerepeltető fesztivál a környékbeli országokban sikerrel folytatódik. A szervezők közleménye az alábbiakban olvasható.

Részletek alább...

[2012-01-09 19:22 feltöltő: Zsófi]

Casketgarden hírek

Casketgarden hírek
13 év után Cseh Attila dobos és a Casketgarden zenekar útjai elváltak egymástól. Ha egy szóban kellene leírni az okot, akkor a „motivációhiány” lenne az. Ezer meg ezer dolog vezetett idáig, de szinte mindegyiknek ez volt a forrása. Nagyon régóta zenéltek együtt, a legjobbakat kívánják neki, és köszönjik az eddig befektetett idejét, tehetségét, munkáját, energiáját, pénzét.

Részletek alább...

[2012-01-09 11:34 feltöltő: Zsófi]

Caliban - Egy újabb dal az új lemezről

Caliban - Egy újabb dal az új lemezről
A február 15-én a Get Infected turné keretein belül ismét hazánkba látogató Caliban egy újabb dallal, a Dein R3.ich-el lepte meg rajongóit a február 6-án a Century Media kiadásában megjelenő I Am Nemesis című albumukról. Ez lesz a nyolcadik nagylemez a sorban, amiről már egy videó is nyilvánosságra került Memorial címmel.

Részletek alább...

[2012-01-07 12:20 feltöltő: Zsófi]

Sangre Eterna - Új videó, új album

Sangre Eterna - Új videó, új album
A szerb melodic death metal banda, a Sangre Eterna elkészült az új, második albumát bemutatni hivatott videóval a LUT gholein (Shattered Sun) című dalra. Az album, amin ez a dal is szerepel ASPHYXIA címmel február 17-én jelenik meg a torontoi Maple Metal Records kiadásában.

Részletek alább...

[2012-01-06 02:03 feltöltő: Zsófi]

BENEATH THE MASSACRE: új lemez a hazai koncert előtt

BENEATH THE MASSACRE: új lemez a hazai koncert előtt
Incongruous címmel jelenik majd meg február 14-én a Prosthetic Records gondozásában a technikás death metal kanadai alapzenekarának, a Beneath The Massacre-nek rég várt új nagylemeze. A montreali zenekar ismét a Cryptopsy gitárosát, Chris Donaldsont kérte fel a produceri teendők elvégzésére, míg a keverést nem kisebb szaktekintély, mint a hardcore-körökben is elismert Alan Douches (The Black Dahlia Murder, Krisiun, The Dillinger Escape Plan) végezte.

Részletek alább...

[2012-01-06 01:39 feltöltő: Zsófi]

Felpörög a Niburta!

Felpörög a Niburta!
Hazánk talán legdinamikusabban fejlődő folker csapata, a Niburta, felsőbb fokozatba kapcsolt. A balkáni és mongol népdal-elemeket a mai modern metalcore hangzással vegyítő csapat 2010-ben robbant be a köztudatba, az akkor megjelent Eredet c. EP korongjával.

Részletek alább...

[2012-01-05 23:21 feltöltő: Zsófi]

Harvester - Ingyen letölthető az új album!

Harvester - Ingyen letölthető az új album!
A 2011-es év erőfeszítései meghozta gyümölcsét, a budapesti grind'n'roll banda, a Harvester elérkezett negyedik anyagához, megszületett a MERDRE! névre hallgató új lemez. A felvételek Egerben készültek a Standing Waves Studio-ban Sohajda Péter segítségével, aki a keverést is végezte, és nem utolsó sorban vendégszerepelt is a lemezen Macsinka Zsolttal együtt. Az album ingyen letölthető innen: www.harvester666.blogspot.com/ illetve az eddigi összes munkájuk is elérhető ezen az oldalon.

[2012-01-03 23:43 feltöltő: Zsófi]

SZ.A.R. Feszt hírek

SZ.A.R. Feszt hírek
=>Nyereményjáték! =>Dolgozz velünk! =>A jelentkezés még mindig tart! Akadt pár 2011-es póló, és ezeket egy játék keretein belül kisorsolják! Háromszor, három héten át, heti egy kérdést tesznek fel a szervezők a fesztivállal kapcsolatban.

Részletek alább...

[2012-01-03 20:50 feltöltő: Zsófi]

SILVERSTEIN: Rise Against-vendégszereplés!

Már igazán nem kell sokat várniuk a minőségi emocore szerelmeseinek, hogy végre hazai színpadon is láthassák a Silversteint, ám a zenekar addig sem ül a babérjain, és február 7-én egy új nagylemezt ad ki Short Songs címmel. A dalcsokor vezérelve az volt, hogy egy szerzemény se legyen hosszabb másfél percnél, az Enter Shikarit is soraiban tudó Hopeless Records gondozásában megjelenő kiadvány pedig 11 saját szerzeményt, valamint 11 feldolgozást fog tartalmazni.

Részletek alább...

[2012-01-03 20:18 feltöltő: Zsófi]

thekillingscreens - Hearts Are Blackened ep

thekillingscreens - Hearts Are Blackened ep
Hearts Are Blackened címmel megjelent, illetve szabadon tölthető a budapesti mocsokrokk trió thekillingscreens harmadik kislemeze a thekillingscreens.com/heartsareblackened.html oldalról. A számok magukért beszélnek, akárcsak a szövegek; ilyen volt 2011. Inspiráló. Megjelent szerzői kiadásban 100 számozott példányban. A gravírozott cd, fekete tokkal, illetve 9 darab különböző matricával jár együtt, így mindenkinek egyedi borítója lehet. Minden további információ a kiadványról, illetve a zenekarról a thekillingscreens.com oldalon érhető el. Jó szórakozást hozzá!

[2012-01-03 19:08 feltöltő: Zsófi]

Dryvia - For me and you, this is what awaits... EP

Dryvia - For me and you, this is what awaits... EP
A Dryvia egy 2010 januárjában alakult egri Progresszív Metalcore csapat, akik a 2012-es évet azzal nyitották, hogy megosztották velünk a teljes For me and you, this is what awaits... című, első, hivatalos EP-jüket! A 3 dalt tartalmazó anyag a banda Facebook oldalán hallható (www.facebook.com/dryviahu?sk=app_178091127385). A Standing waves stúdióban készült egy 2 részes videónapló is, ami betekintést enged az EP felvételeinek körülményeibe: 1 rész: indavideo.hu/video/2_Dryvia 2 rész: indavideo.hu/video/2_Dryvia_1

[2012-01-03 18:39 feltöltő: Zsófi]

ALL SHALL PERISH - Megint lemondták az Európa-turnét

Február 15-én a német metalcore színtér egyik élharcosa, a Caliban érkezik a Dürer Kertbe, azonban a Get Infected elnevezésű túra egyik résztvevője, a kaliforniai All Shall Perish visszalépett, akárcsak tette azt a nyáron, amikor a Suicide Silence társaságában játszottak volna nálunk is. Az All Shall Perish helyére egy másik kaliforniai deathcore brigád, a Winds Of Plague ugrik be, akik áprilisban adták ki a negyedik albumukat Against The World címmel.

Részletek alább...

[2011-12-31 04:08 feltöltő: Zsófi]

Eradication - Letölthető a debüt lemez

Eradication - Letölthető a debüt lemez
A 2009 óta Eradication néven működő székesfehérvári deathmetal zenekar ingyen letölthetővé tette decemberben megjelent első, Stigmatic Assessment című nagylemezét a Bandcamp oldaláról, ahol letöltés előtt meg is hallgathatjátok a dalokat. Letöltés: eradication.bandcamp.com/ Facebook: www.facebook.com/eradicationhungary

[2011-12-29 00:55 feltöltő: Zsófi]

Nagaarum - GuilThee hírcsokor

Nagaarum - GuilThee hírcsokor
Elkészült a GuilThee basszer Nagaarum szólóbandájának második klipje. Az anyag minden porcikája (zene, szöveg, videó) saját ötlet, és kézimunka terméke. A klip az Űrkert lemezen hallható rmWdtk című dalra készült, amit Oravecz Zoltán novellája, a Primitív jövő ihletett.

Részletek alább...

[2011-12-28 20:56 feltöltő: Zsófi]

Tisztán A Cél Felé - Darsana

Tisztán A Cél Felé - Darsana
Megjelent december elején az egri Krisna/Hardcore-t játszó Tisztán A Cél Felé legújabb, a sorban a negyedik albuma a Trottel Records gondozásában. A lemez a Darsana névre hallgat.

Részletek alább...

[2011-12-27 21:47 feltöltő: Zsófi]

Tattoo Mánia TV kilencedik adása Gerra Bella-val

Tattoo Mánia TV kilencedik adása Gerra Bella-val
Itt az új Tattoo TV rész, alanyuk a gyönyörű Gerra Aribal (She is amazing!). A Las Vegasban élő, ázsiai származású model lány szuper tetoválásokat bitorol, és még sok egyéb érdekességet is megtudhattok róla az interjúból! www.tattoomania.hu/tv/gerra-bella

[2011-12-27 21:01 feltöltő: Zsófi]

SCHC robbanás – Új Social Free Face és Liberal Youth lemezek születtek

SCHC robbanás – Új Social Free Face és Liberal Youth lemezek születtek
Több mint húsz évvel ezelőtt pár középiskolás srác ugyanazt tette, amit sokan előttük, és utánuk...zenekart alakítottak. Ez volt a magja annak a különleges zenei jelenségnek, amit ma Savaria Colonia Hardcore néven ismerünk országszerte.

Részletek alább...

[2011-12-27 19:58 feltöltő: Zsófi]

Sarah Where Is My Tea - Új videó

Sarah Where Is My Tea - Új videó
Elkészült az ősszel Budapesten a Szabad Az Á-ban is megfordult orosz, progresszív metal/hardcore csapat, a Sarah Where Is My Tea legújabb videója Igor Zacharov rendezésében az Empty Promisess című dalukra, ami az idén megjelent debütáló albumukon, a Desolate-en található:

[2011-12-26 21:10 feltöltő: Zsófi]

Hegy' zenész simogató - A hegyaljások ajándéka a magyar zenekaroknak

Hegy' zenész simogató - A hegyaljások ajándéka a magyar zenekaroknak
A hegyaljások szavazataikat adják karácsonyra a magyar zenekaroknak. Az országos szavazáson bárki kiválaszthatja melyik magyar fellépőt látná legszívesebb a 2012-es rakamaz-tokaji fesztiválon. A szervezők persze a fesztiválozókat sem hagyják ajándék nélkül idén karácsonykor sem: a 2012-es karácsonyi Hegy’ bérlet minden igazi hegyaljás számára AZ ajándék, hiszen a következő évi zenés nyaralásra december 24-ig a legkedvezőbb áron válthatnak bérletet.

Részletek alább...

[2011-12-24 00:59 feltöltő: Zsófi]