tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Negura Bunget, The Moon and the Nightspirit, Grimegod, Northern Plague

Negura Bunget, The Moon and the Nightspirit, Grimegod, Northern Plague Dürer Kert (régi)

2015-04-01 (szerda) Dürer Kert (régi), Budapest

A méltán híres román folk-black metal zenekar, a Negura Bunget ismét útjára indítja a Transzilvániai Spiritualitás magával ragadó koncepcióját – és teszik mindezt Európa erdejeitől Kanada havas vidékéig egy több mint 100 élő fellépést számláló koncertsorozat keretében. Ennek a felejthetetlen élménynek lehetünk mi is részesei április 1-jén a Dürer Kertben, ahol a szintén erdélyi Grimegod, a lengyel Northern Plague és az elmaradhatatlan hazai The Moon and the Nightspirit társaságában számíthatunk átszellemülésben kiteljesedő éjszakára.
A Negura Bunget az első erdélyi black metal zenekar, amely 1995-ben Wiccan Rede néven indult útjára. Hangzásvilágát az óromán eredetű nevük fejezi ki, ami sötét erdőből felszálló fekete felhőt jelent. Zenéjük egyedülálló és misztikus atmoszférát teremt a hallgató elé vetítve: a nyers természet lüktető, építeni és pusztítani egyaránt képes erejét, amelyet az ember ugyan néha képes korlátok közé szorítani, de valójában uralma alá vonni soha sem tudja. A legújabb munkájukon 2011 óta dolgozó zenekar egy olyan összetett produkció első darabját mutatja be, amely a Transzilvániai Trilógia része. Az idén megjelent Tau egy olyan személyes felfedezőúton kalauzol végig, ami a zenekar szülőföldjén vonul át, így az albumon szereplő nyolc szám mindegyike egy-egy bizonyos romániai tájkép legendáját és jelentését mutatja be. Hangzásviláguk továbbra is a black metal vonalán mozog, amit a meditatív, folklór jellegű elemek tesznek egyedivé, valamint eddigi felállásuk kiegészül trombita és más rézfúvós hangszerekkel – ez teszi a trilógia első részét sajátossá a Negura Bunget megszokott világában. Az album kiegészítése egy egyedülálló, 72 oldalas művészeti könyv, DVD és bónusz CD. Egyik legutóbbi, Nămetenie című videójukat itt láthatjuk:
Az este folyamán a hazai The Moon and the Nightspirit átszellemült hangzása egy kevésbé vad, misztikus világba nyit ajtót a közönségnek. A 2003 óta létező, hagyományos népi hangszereken akusztikusan játszó zenekar maximális igényességgel megszerkesztett zenei utazást kínál egy olyan világba, melyet pogány népmesék, ódon magyar népzenék és a mohalepte erdőségek szépsége ihletett. A duó ötödik, eddigi legösszetettebb és legérettebb albuma Holdrejtek címmel jelent meg 2014-ben, amely elődjéhez, a Mohaleptéhez képest olyan mély tiszteletet és természet-szeretetet ölel fel, ami a korábbi romantikus vonaltól eltérően inkább intellektuális irányt testesít meg. A Grimegod egy szintén Romániából származó underground doom-death metal zenekar, amely 1991-ben alakult. Utolsó albumuk, a Wrong Roads női vokállal egészült ki, ami új színt hozott a zenekar világába. Különlegességüket a pszichedelikus metal és a sok helyen dallamos vokál kontrasztja adja. A koncertsorozat negyedik fellépője a lengyel Northern Plague 2014-ben megjelent Manifesto című albumával érkezik majd hozzánk. Az ízig-vérig death metal zenekar az idei évben dupla európai turnéra indul, bejárva az „őskontinens” majdnem minden országát. A négy előadó koncertjére a Dürer Kertben kerül sor április 1-jén a Fekete Zaj Fesztivál és a Negative Art bemutatásában. A Negative Art Prod. Bemutatja: 2015. április 1., szerda, 19 óra Budapest. Dürer Kert Negura Bunget - www.negurabunget.com The Moon and the Nightspirit - www.themoonandthenightspirit.com Grimegod - www.facebook.com/grimegodofficial Northern Plague - en.northernplague.pl Elővételi helyek: Dürer Kert, CD Pince és online a www.tixa.hu-n

19:00

1500 Ft / 2000 Ft

https://www.facebook.com/events/399730443538617/

[2015-03-23 13:24 feltöltő: Zsófi]