tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Cattle Decapitation, Heroic, Torn From Earth

Cattle Decapitation, Heroic, Torn From Earth Kék Yuk

2012-08-08 (szerda) Kék Yuk, Budapest

2012 nem a fesztiválozó metálosok éve Magyarországon: a Metalfest elmaradt, a Sziget programja metalban viszonylag szegény, így hacsak nem valamelyik külföldi rendezvényt veszi célba valaki, akkor jobbára be kell érnie a klubkoncertekkel. Augusztus 8-án viszont egy olyan turné jut el a Kék Yukba, amelynek a résztvevői egyenként is egy komoly fesztivál headlinerei lehetnének (ahogy azok is egyébként néhol), így együtt pedig tulajdonképpen egy töltelékek nélküli minifesztivált tartanak.
A San Diego-béli Cattle Decapitation bő másfél évtizede van jelen az undergroundban, mostanra viszont megérett a szituáció arra is, hogy ne csak az undergroundban legyen jelen - új lemezével gyakorlatilag befutóban van az együttes, ami nem is véletlen. Az egykor színtiszta grind/death metal zenekarként induló, radikális állatvédő ideológiát hirdető brigád brutalitása továbbra sem szenved csorbát, mostanra viszont olyan változatosak lettek a dalai, hogy a műfaj rajongótáborán kívülre is eljuthat az embereket gyakran haszon- és tesztállati szituációkba helyező szövegek üzenete. Fénysebességű darálásokat tökéletes profizmussal váltogató fogós dallamok, hagyományosabb metal részletek és lassú belezések – ez a Cattle Decapitation 2012-ben, pályája csúcsán, a Monolith of Inhumanity album kiadásakor. Egy klip erről:
A haza becsületét itt már csak hősies erőbedobással lehet megmenteni, ezért nem is eshetett más előzenekarra a választásunk, mint a Heroic-ra. A magát pagan death metalként aposztrofáló, 2010-ben alakult budapesti csapatot tapasztalt zenészek alkotják, akik többek között a Sear Bliss, a Witchcraft, a Turulvér, az I Divine, a Dementia tagjaiként összesen már 89 éve aktívak az undergroundban. Eddig egy háromszámos kislemezt adtak ki (Hordes), de már kész és kiadás előtt áll a bemutatkozó lemez is. Erről egy dal már meghallgatható:
Jegyelővétel a jövő Wave-ben és a CD pincében június 27-től. A Subterra és a Fémforgács bemutatja: 2012.08.08, Budapest, Kék Yuk / Blue Hell Cattle Decapitation (USA) www.cattledecapitation.com/ Heroic (HUN) www.facebook.com/heroicpagan Torn From Earth (HUN)

20:00

2000 Ft / 2500 Ft

http://www.facebook.com/events/324823250931503/

[2012-06-20 14:02 feltöltő: Zsófi]