tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Baksa-Soós Attila- Rocklitera vol.2. (Könyv)

Baksa-Soós Attila-  Rocklitera vol.2. (Könyv)
A rockzene és az irodalom összekapcsolódása sokszor termett már izgalmas produkciókat, azonban kivételesen nem versek megzenésítésekről van szó. Baksa-Soós Attila a második Rockliterával olyan agymenéseket táncoltatott be az irodalmi köztudatba, amik mögött Subscribe, Tankcsapda és egyéb zúzós zenék általi ihletettség áll.
A kötet szakít a hagyományos novellagyűjtemény jellegzetességeivel és szivárványszerű sokszínűség megjelenítésére törekszik. A Silenos Kiadó és az Omikron GmbH közös publikálásában egy figyelemfelkeltő borítójú, rengeteg színes és eleven (nagyon színes és nagyon eleven) csapatfotóval ellátott könyvet kaptunk a kezünkbe. A fotókon a zenekarok magukból kifordítva, önironikusan de mégis nagyon szerethetően vannak ábrázolva, pl. az Óriás tagjai piros melegítőkben tornáznak-játszanak egy tornateremben, a TCS teljesen felöltözve pancsol egy medencében, a Superbutt fényképén pedig a köztudottan kopasz Vörös András énekes fejére hajnyírót és hajszárítót szegeznek. A Rocklitera vol.2. összesen 18 novellát foglal magába, mindegyiket külön zenekar ihlette. Itt el is érkeztünk egy fontos leszögezni valóhoz: ezek nem mind rockcsapatok. Túlnyomórészük, a legjellegzetesebbek, a legjobban sikerültek éppen rockbandák alapján születtek. Ami a kötet legnagyobb erénye viszont éppen az ebből fakadó sokszínűség. Nemcsak zeneileg, hanem megfogalmazásban, játékosságban. Az egész egy szürreális játszótér, mint egy LSD-utazás Disneyland-ben, csak éppen rémképek nélkül. Baksa-Soós nyelvezete rendkívül élvezetes, mondhatni gyermekien üdítő. Nincs két egyforma jellegű cselekmény, két egyforma megoldás. A szerző lubickol a saját szómedencéjében és mindezt úgy, hogy azt olvasni, abban elmerülni öröm. Javasolt az olvasás előtt megpislantani az adott novellához lőtt fotót. Lékó Tamás képein felnőtt óvodásokat látok, akik láttán előtör belőlem a rocker és a gyerkőc egyszerre. Zúzda és tapsikolás. Megspékelve sok jó nővel. A kedvenc novellák közül említenék párat. Az „Epernek tigris” (Péterfy Bori és a Love Band) egyéjszakás kaland utáni ébredés és reggeli. Hullámfutár (Intim Torna Illegál) sorai egy biciklikölcsönzőből kalózhajóvá válás/nem válás kelekótya víziója. Félőrült A38-bulit kapunk az Arzenáltól (Superbutt). Stresszes asszisztenscsaj panaszkodik a Pácban (Tankcsapda). Tornádó és metalkoncert zúdul ránk a Séta közben (Blind Myself). Kromatika (Subscribe) egy utazás Budapesten, bolondozás és kölykös kalandok. Inspiratív könyv a Rocklitera vol.2. és nagyon sok rockernek érdemes elolvasnia. Nem csak azért, hogy kedvenc zenekaraik hatásaira legyenek kíváncsiak, hanem mert a lázadás egy ritkább aspektusát fogadhatjuk szívünkbe. Nem csak a szembeszegülés lehet jó, hanem az a gyermeki, gondtalan „leszarom”-faktor is, ami a problémákat egyszerűen megszünteti azzal, hogy kiiktatja a gondolkodásból. Nincs probléma, csak játszótér és cirkusz. 2500 Ft-ért kapsz egy irodalmi pogót, ami elég játékos ahhoz, hogy mindig, újra elővedd és ciklusai elég rövidek ahhoz, hogy utazás közben pár perc alatt magadba szívhass egy-egy ilyen irományt, napsütéses mosollyal szállva le a koszos buszról.

[2013-03-10 21:01:00 feltöltő: Gyuszi]

Friss képek
Summer Breeze 2018
Brutal Assault 2018
Wacken 2018
Brutal Assault 2017
2017.04.26. Miss May I (USA), Thy Art Is Murder (AUS), Being As An Ocean (USA) - Dürer Kert
2017.02.21. Void Of Vision (AUS), Make Them Suffer (AUS), Betraying The Martyrs (FRA), Chelsea Grin (USA) - Dürer Kert
Véletlen képek
gallery/2012.04.06.teveszme_the_sharon_tate_show_your_teeth_the_southern_oracle-durer_kert/DSC_0135.JPG
gallery/2013.10.12.kulvarosi_duhosok_zaja-durer_kert/DSC_0006.JPG
gallery/2014.07.14.petofi-stubborn-stick_to_your_guns-durer_kert/DSC_0205.JPG
gallery/2015.06.14.one_reason_to_kiss-haw_weedeater-darkest_hour~durer_kert/DSC_0179.JPG
gallery/2015.08.05-08.brutal_assault_2015-part_1.~jaromer/DSC_0499.JPG
gallery/2017.08.09-12_brutal_assault_2017~jaromer/EDSC_0002.JPG
Partnerekhttps://www.facebook.com/TukkerBookinghttps://brutalassault.cz/enhttp://withfullforce.dehttp://www.viharock.huhttp://www.hang-suly.huhttp://www.legendlifestyle.huhttps://www.facebook.com/phoenixmusichungaryhttps://www.facebook.com/pages/Shock-Ink-Tattoo/267697836596894