tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Skindred, Deaf Havana, Cadaveres

Skindred, Deaf Havana, Cadaveres Barba Negra Music Club

2011-12-01 (csüt.) Barba Negra Music Club, Budapest

Budapest egyik legújabb szórakozóhelyén mutatkozik be a walesi raszta bárd és csapata. December 1-én Budapestre érkezik a Skindred, hogy a nagy sikerű Sziget Fesztiválos, és a Gogol Bordellóval közös fellépés után most végre főzenekarként is bemutatkozzon. Benji Webbe és csapata a főváros egyik legújabb szórakozóhelyén, a Barba Negra Clubban játszik, a szintén brit Deaf Havana társaságában.
Mi történik akkor, ha egy rasztás fekete srác egyszer csak a ködös Albionban találja magát? Reagge-metal zenekart alapít! Benji Webbe, a Skindred frontemberének családja ugyan a Mexikói-öböl egy egzotikus szigetéről származik, de Benji születésétől fogva Nagy Britanniában, a walesi Newportban él, ám ennek ellenére megtartotta saját hagyományait, zenei világát. Persze a sunshine reggae itt annyira nem működne, de azért nem kell teljesen feladni: Benji például a kezdetektől alternatív, punk és metal zenészekkel cimborált, így csapatai is afféle keverék műfajú zenéket játszottak. Méghozzá a legjobbakat: a korábbi Dub War nevű reagge-punk formáció ma már számos fiatalabb csapatnak szolgál példaképül, az 1998-ban alakult Skindred pedig a legnagyobbakkal említhető egy lapon. A Skindred ugyanis nem csak hogy együtt turnézott az Ill Nino-val Soulfly-jal, de a 2006-os Download Fesztiválon Benji még Jonathan Davist, a Korn lebetegedő énekesét is helyettesíthette. Az énekes számos együttes, így a Soulfly és a Bullet For My Valentine albumain is vendégszerepelt vendégénekesként. Ahhoz pedig kétség nem férhet, hogy a Skindred élőben üti a legnagyobbat, hiszen a frontember alkatához képest is hatalmas energiával ugrálja végig a koncerteket az elsőtől az utolsó percig! Az alábbi, a 2011-es Download Fesztiválon készített videóból ez ugyanúgy kiderül, mint ahogy az, hogy milyen is a „newporti helikopter”.
A 2011-es év legfontosabb híre a zenekarral kapcsolatban a negyedik, Union Black című stúdiólemez megjelenése. Ahogy Benji egy interjúban elmondta, a címválasztással egyáltalán nem a brit zászló (vagyis a Union Jack) kifigurázása volt a részük, éppen ellenkezőleg: arra próbáltak utalni, hogy mennyire fontos és szép dolognak tartják azt, hogy a Brit Nemzetközösség illetve maga Nagy Britnannia is számtalan különböző származású, nációjú ember közös otthona, akik együtt tesznek hazájuk előrehaladásáért – Benji legalábbis mindig így gondolt Wales-re és Newportra. Az európai turné magyarországi állomására Budapest egyik legújabb, szeptemberben megnyílt szórakozóhelyén, a Barba Negra Music Clubban kerül sor. Ahogy a nevéből is sejthető, az akár 1000 fő befogadására is alkalmas, XI. kerületi klub Fekete Szakáll kapitány kalózhajóját idézi meg hangulatával és kialakításával, és az ott jártak tapasztalatai alapján valóban sikerült egy lélegzetelállító hangulatú és professzionális hellyel gazdagítani a fővárost. A koncerten szintén fellép a Deah Havana nevű norfolki csapat, akiket az elmúlt évek legizgalmasabb rockzenei újoncai közé sorolnak a szigetországban, és amelynek új albuma éppen pár hete vezette az ottani slágerlistákat. A kelet-angliai Norfolk megyéből származik az a négy fiatal srác, akik november első felében lendületből bevették a BBC rockzenei toplistájának első helyezését. A Deaf Havana névre hallgató zenekar valójában azért nem annyira zöldfülű már: bő öt éve működik az eredetileg öt, jelenleg négy tagot számláló csapat, amely még a főiskolás és gimnáziumi évek alatt állt össze. Zajos, feszes, alternatív rockzenéjük egyaránt számíthat a keményebb műfajok és a pop irányába hajló dallamos punkzenék kedvelőinek érdeklődésére – legutóbbi klipjük itt látható:
A kezdeti demók, illetve több EP, album kiadásával, no meg a rendszeres hazai turnézással a Deaf Havana masszív rajongóbázist épített fel otthon, most pedig a szigetországon túl is egyre többen figyelnek fel rájuk. A BMG kiadóhoz való átszerződés után november elején jelent meg a zenekar Fools and Worthless Liars című új albuma, mely az első helyen debütált a BBC rockzenei toplistáján. Nagy lendületet vettek az épp hogy 20 éves srácok: rövid idő alatt megtízszerezték rajongóik számát a Facebookon, ahol az új albumba is belehallgathatunk: www.facebook.com/deafhavana . Most pedig itt az alkalom, hogy élőben is meghallgathassuk ezt a kiváló produkciót, hiszen a szigetország másik, nyugati feléből érkező Skindred éppen ezeket a keleti parti fiúkat választotta kísérőnek a Union Black című európai turnéra, mely Budapestre csütörtökön, december 1-én érkezik. Jegyek még kaphatók országszerte az ismert jegyirodákban, a helyszínen és az interneten! December 1-én tehát a főváros legújabb kalóztanyáján vár minket a walesi raszta bárd és csapata! A Livesond Productions bemutatja: Union Black Tour 2011. december 1., csütörtök 20 óra Budapest, Barba Negra Music Club (1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 4.) Skindred, Deaf Havana, Cadaveres Belépő: 5600 Ft Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, valamint a Headbangerben, a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban, a helyszínen és a livesound.hu weboldalon. Kapcsolódó weboldalak: www.livesound.hu www.skindred.net www.myspace.com/deafhavana Közösségi oldalak: www.facebook.com/LiveSoundProd www.facebook.com/skindredofficial www.facebook.com/event.php?eid=256704664352960

20:00

5600 Ft

http://www.facebook.com/event.php?eid=256704664352960

[2011-10-27 23:21 feltöltő: Zsófi]