tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Magor - A menedék (album)

Magor - A menedék (album)
Amilyen akadályozottan, kínlódva született meg a Magor első albuma, a Testamentum, olyan könnyen, határozottan és örömtelien készült el folytatása, A Menedék. Rengeteg dallamos ének, vibráló sikerélmények, Galli Kriszta által írt dalszövegek, slágeresebb heavy metal, pusztítóbb metalcore.

Részletek alább...

[2017-12-29 21:37 feltöltő: Gyuszi]

Tisztán A Cél Felé - Trash 3300 (EP)

Tisztán A Cél Felé - Trash 3300 (EP)
Eger a hazai hardcore egyik utolsó fellegvára - a lemezcím is erre utal (Eger irányítószáma 3300) - ahol a Tisztán A Cél Felé a nagyok lábnyomaiban lépdelve 2003 óta őrzi a hagyományokat, és hatodik kiadványukként egy nemesen puritán albummal ajándékozta meg a közönséget THRASH 3300 címmel. Az alábbiakban ez a 7+1 dalos EP kerül bemutatásra Zsófi és Gyula szemszögéből.

Részletek alább...

[2017-12-29 20:10 feltöltő: Zsófi]

Age Of Agony - For the forgotten (album)

Age Of Agony - For the forgotten (album)
Mivel az első világháború témája, különösen a magyar vonatkozása engem is foglalkoztat, így örömmel írtam meg ezt a kritikát az Age Of Agony új albumáról. A zalaegerszegi csapat stílusa eleve passzol a 100 évvel ezelőtti világégéshez: old school death metal, mely őrjöngő dühöt és az elfeledett(?) magyar veteránok emlékének tiszteletét szórja az éterbe. Az első világháború eleve az agónia kora.

Részletek alább...

[2017-09-07 12:48 feltöltő: Gyuszi]

Ahriman - Bőrkoporsó (EP)

Ahriman - Bőrkoporsó (EP)
9 év után jelentkezett új EP-vel a szegedi Ahriman black metal zenekar. A 4+1 tételből álló Bőrkoporsó mintha a halál túloldaláról tisztelegne a temetetlen holtaknak és a természet örök leviatánfalánkságának. Alázatos mestermű ez, mely isteni parancsolatokat nem ismer el, csak a test, a porhüvely sorsszerű kiszolgáltatottságát: bölcsőnk ez, s majdan sírunk is. Bőrkoporsónk.

Részletek alább...

[2017-06-21 11:46 feltöltő: Gyuszi]

Cadaveres - The fifth house (album)

Cadaveres - The fifth house (album)
Az asztrológiában az “ötödik ház” olyan életterületet jelöl, melyhez többek között az érzelmi érés, az önmegvalósítás is tartozik. Parázni nem kell, a Cadaveres nem lett az Ezo TV házi zenekara. Viszont ha a The Fifth House cd-t beteszitek a lejátszóba, a srácok máris küldik nektek az energiát. Már a Hazai EP-t is jól esett hallgatnom, de az új cucc úgy nyit új ajtókat minden dallal, hogy nem kell félni; van még energia ott, ahonnan ez jött.

Részletek alább...

[2017-03-20 03:05 feltöltő: Gyuszi]

Christian Epidemic - Sírba szánt teremtés (album)

Christian Epidemic - Sírba szánt teremtés (album)
2015.decemberében a lábatlani Death/Black metal csapat a világra szabadította azt az albumát, melyet eredetileg Háttal Mekkának címen akartak kiadni, de a 2015-ös párizsi terrortámadások miatt ezt megváltoztatták. A kiadvány így is baljós telitalálattal testesíti meg a korszellemet; betonból és vérből gyúrt gólem.

Részletek alább...

[2017-01-09 04:44 feltöltő: Gyuszi]

Leecher - Sightless (album)

Leecher - Sightless (album)
Az Apocalyptica által feltört jégmezőn egy nagyon ígéretes, már több éven áthajózott magyar együttes törte meg a jeget. A fura nevű, de annál impozánsabb megjelenésű Leecher rakománya cselló metal, a fedélzeten pedig csajok is dolgoznak. A zenekar történetét 2 szálból sodorhatom össze. A kezdeti magot Nagy Ádám “Kutor” és Libisch Ábel csellisták képezték 2008-ban, akik mindketten szerettek volna metalt játszani csellóval. Hozzájuk csatlakozott Tamási Dávid dobos és további tagok, majd lezajlottak az élet által vezényelt tagságforgások.

Részletek alább...

[2016-11-08 13:24 feltöltő: Gyuszi]

Magor -Testamentum (album)

Magor -Testamentum (album)
Furcsa ötletnek tűnhet egy zenekar első albumát Testamentum, azaz “végrendelet” címmel ellátni. Kivéve, ha sikerül megvalósítani Ady Endre egyik versének záró versszakát: “Testamentumot, szörnyűt, írni/ És sírni, sírni, sírni, sírni.” A Magor zenekar pecsétet üt a szívbe.

Részletek alább...

[2016-09-26 17:27 feltöltő: Gyuszi]

Orient Fall - Fractals (album)

Orient Fall - Fractals (album)
2011-es EP óta először jelentkezik új kiadvánnyal a budapesti Orient Fall. A srácok a már kijelölt ösvényen haladnak tovább zeneileg, progresszív, kísérletező és rendkívül összetett élményben lehet része minden hallgatónak. A felvételeket házon belül oldották meg, Erdőhegyi Bálint munkáját dicséri, míg a borító tervei Buzás Krisztiánhoz, és testvéréhez Buzás Dánielhez köthető. Tracklist: 1. First Dimension - Malthusian Protocol 2. New // Ark 3. 1989 4. Second Dimension - A Controversial Fracture 5. Alpha Centauri Bb 6. Ascend to the Throne (ft. Bálint Csongor / Subscribe) 7. Le Grande Armée (An Inward Warfare) 8. Third Dimension - Windfall Diagnosis 9. Silhouette (ft. Gábor Kovács / Orion Dawn) 10. I, Punk 11. Two Wolves 12. What Is Past Is Prologue (ft. Anett Földes) 13. Infinite Dimension - The Glacial Havoc Az alábbiakban a zenekar két tagja, Buzás Krisztián és Veszelei Dániel osztja meg veletek gondolatait a lemezzel kapcsolatban:

Részletek alább...

[2016-04-19 19:42 feltöltő: Zsófi]

Teurgia - Memento of Ancient Memories (album)

Teurgia - Memento of Ancient Memories (album)
A magyar pagan black metal terén alkotó Teurgia legutóbbi, ragyogó albuma, a Memento nemcsak zenei és üzeneti értéke miatt fontos, hanem hányattatott sorsa is megnyilvánul nevében. Ugyanis mit tegyen egy zenekar, ha eltűnik a kiadó és nem reagál? Közzéteszi ezt a nagyon is vásárlásra érdemes albumot a világhálón, ami ugyanakkor van annyira minőségi, hogy hónapokon keresztül, csaknem naponta hallgattam, egyéb ügyeim intézése közben, míg végre elkészülhetett ez az ismertető.

Részletek alább...

[2015-12-04 05:03 feltöltő: Gyuszi]

Sleepless - Elysian Fields (album)

Sleepless - Elysian Fields (album)
A székesfehérvári Sleepless zenekar 5 év után végre elkészült az első nagylemezzel is, amely az Elysian Fields címet kapta. A tízszámos album felvételei Pencs Tamással (Absent Distance, Bury What’s Left) készültek, a keverést Simi végezte a No Silence Studioban, a lemezborító pedig Hujber Krisztián (Fotonoid) munkája. Tracklist: 1. Between Two Worlds... 2. ...I am Alone 3. Separator 4. MIA 5. Our Sun Has Set 6. Elysian Fields 7. Withdrawal Symptoms 8. Black Walls 9. Sleep Insane 10. Glass Bones A továbbiakban egy videóban mesélnek a srácok a lemezükről:

Részletek alább...

[2015-12-02 05:23 feltöltő: Zsófi]

Nova Prospect - Szemben az óriás (album)

Nova Prospect - Szemben az óriás (album)
Hiszek abban, hogy ajándékokkal vagyunk körülvéve, csak nyitva kell tartanunk a szemünket és készen kell állni, hogy elvegyük a felkínált jót. Az egyik ilyen csomag a 2015. júniusi Hammer World magazin egyik cd-melléklete volt, a Nova Prospect zenekar új albuma. A lelkesítően üde és életteli hangvonulatokkal, gondolatokkal teli dalcsokor egy magabiztos ígéret, ami megvalósította önmagát. Diadalközeli élmény.

Részletek alább...

[2015-08-15 20:09 feltöltő: Gyuszi]

Urtikaria Anal - Kamikaze Orgy (album)

Urtikaria Anal - Kamikaze Orgy (album)
Vajon milyen lehet egy kamikaze-orgia? Valószínűleg olyan, hogy senki nem éli túl, de mindenki egyszerre megy el! Ilyen kánikulában kevés dolog kapcsolja ki otthon az embert annyira, mint egy hideg sör, egy kis hűvös zuhany és egy felhőtlenül bolondos pornorind-album kombinációja. A mexikói Urtikaria Anal („anális csalánkiütés”) úgy döntött, hogy legyen táncest!

Részletek alább...

[2015-07-28 21:10 feltöltő: Gyuszi]

Dolor - The System Has Recovered From a Serious Error (EP)

Dolor - The System Has Recovered From a Serious Error (EP)
Pár évvel ezelőtt egy nagyon jó gyöngyösi zenekarral még együtt toltuk a színpadon, most pedig „kritikát” kell írnom a nemrég megjelent új anyagukról. Igen, a Dolorról van szó, akik – a sok üröm ellenére – nem adták fel és még mindig úgy gondolják, hogy el kell mondaniuk azokat a gondolatok, amelyek kikívánkoznak belőlük.

Részletek alább...

[2015-05-15 18:37 feltöltő: Peti]

Omega Diatribe - Abstract Ritual (EP)

Omega Diatribe -  Abstract Ritual (EP)
Az Omega Diatribe kis hazánk egyik olyan zenekara, akik úgy gondolják, hogy nálunk is van létjogosultsága a djent címkével ellátott stílusirányzatnak. A méregerős Iapetus nagylemezt követően (amit 100%-ban maguk készítettek), csak az maradhatott a kérdés, hogy a számtalan szakmai és a közönség által generált, pozitív hangvételű kritikát követően tudnak-e valami újat mutatni az együttes iránt érdeklődők számára, vagy megállnak és biztos alapokra helyezkedve ugyanazt tolják továbbra is, maradva a „kitaposott ösvényen”.

Részletek alább...

[2015-04-28 13:50 feltöltő: Peti]

VL 45 – Too Late (EP)

VL 45 – Too Late (EP)
Nem is tudom, hogy hány álmatlan éjszakán sírtuk össze a párnánkat és imádkoztunk egy új VL 45 anyagért, ami végre meghallgatást nyert, és értő fülek tolmácsolták azt a fiúk felé. A zenekar bevallottan nem siet sehova, és ez meg is látszik a dalírás sebességén. Mondhatnánk azt is, hogy komoly érlelési folyamat előzte meg a rögzítést, amivel a dalok eszenciáját fokozták a srácok.

Részletek alább...

[2014-08-31 11:58 feltöltő: Peti]

Wasted Struggle – Plaguebringer (EP)

Wasted Struggle – Plaguebringer (EP)
A Wasted Struggle ismételten feladta a leckét a magyar underground legmélyebb bugyrainak is. Noha azt érzem, hogy a srácok még mindig valahol a zenei útkeresés rögös ösvényét járják, már kristályosodik az az irány, ami a jövőben a Struggle zenei világát jellemezni fogja.

Részletek alább...

[2014-04-23 09:51 feltöltő: Szilárd]

Jack - Éberkóma (EP)

Jack - Éberkóma (EP)
8 percnyi játékidő a prog metalban 1 komolyabban vett nóta, míg a grindcore-ban 1 egész EP. A Jack piros bakeliten szolgál fel dühöt, világundort, felháborodást és mocsokban fetrengő gitárriffeket. A legutóbbi album, a nagyszerűen sikerült Inhumanus feladta a leckét. Úgy sejtem, a csapat ezúttal nem hasonló lépést akart tenni, hanem teljesen váratlanul csinált egy kisebb dalgyűjteményt. Az Éberkóma (Give Praise Records kiadás) külön korszaknak semmiképpen nem tekinthető, inkább csak egy könnyű kalandnak tudom elképzelni.

Részletek alább...

[2014-01-28 17:18 feltöltő: Gyuszi]

Ghostchant - Slaves (EP)

Ghostchant - Slaves (EP)
Alaposan felzaklatta a kedélyeket a haveri körömben a Ghostchant bemutatkozó anyaga. Első körben az előzetes promo nem győzött meg, de annyian linkelték és küldték, hogy elhatároztam, mindenképpen adok neki egy esélyt. Mint utóbb kiderült, igencsak nagy hibát követtem volna el, ha mellőzöm, mert pontosan azt a megszólalást és műfaji lehetőségeket kínálja az anyag, amiket én már nagyon régóta hiányoltam a magyar undergroundból.

Részletek alább...

[2014-01-15 10:40 feltöltő: Szilárd]

Sick – Horse (album)

Sick – Horse  (album)
Picit megkésve, de annál nagyobb kedvel vetettem bele magamat a Sick második stúdió albumába. A dunaszerdahelyi 4-es folyamatosan munkálkodik valamin, és ennek következtében viszonylagosan gyakran jelentettnek meg profi, önerőből készített kiadványokat.

Részletek alább...

[2013-11-10 19:23 feltöltő: Szilárd]