tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Stratovarius, Gloryhammer, Divine Ascension

Stratovarius, Gloryhammer, Divine Ascension Barba Negra Music Club

2015-10-14 (szerda) Barba Negra Music Club, Budapest

Eternal című friss lemezével tér vissza Budapestre október 14-én a Stratovarius. A finn metal zenekar kíséretében az Alestorm énekesének power metal projektje, a Gloryhammer érkezik, az estét pedig az ausztrál Divine Ascension nyitja.
Egy éves hallgatást és felkészülést követően jelentkezik a Stratovarius új stúdiólemezzel. Az Eternal című album készítésével a zenekar rengeteg időt töltött, így a nyáron csak a Wacken Open Airen léptek fel, a megjelenés után viszont egy komplett turnét terveznek lebonyolítani. Ez a zenekar negyedik kiadványa az earMUSIC gondozásában, karrierjük alatt pedig a tizenötödik nagylemez. A Polaris, az Elysium és a Nemesis című három legutóbbi album egy viszonylag rövid, négy éves időszakon belül jelent meg, jelezve a Stratovarius kreatív energiáinak megújulását. A lemezek az új gitáros, Matias Kupiainen kiváló gitárosi képességeit is megmutatták – a 32 éves zenész dalszerzőként és producerként is rengeteget tesz hozzá az alkotómunkához. Lauri Porra basszusgitáros, és generációjának egyik legjobb dobosa, Rolf Pilve is remekül helytáll a csapatban, melyben a régi tagságot Timo Kotipelto énekes és Jens Johansson billentyűs képviseli. Az elmúlt évek intenzitása után a csapat időszerűnek érezte, hogy egy kicsit visszább vegyenek a tempóból, aminek köszönhetően kipihenten, önmaguknak is bőséges időt hagyva rakták össze a friss lemezt. A tíz dalt tartalmazó album a hagyományos CD-n túl duplán kinyitható borítós vinyl lemezként, valamint limitált példányszámú deluxe változatban, DVD melléklettel is megjelenik. A felvételek alatt készített, angol nyelvű interjúvideót itt nézhetjük meg:
A korábbiakhoz hasonlóan az Eternal albumnak is van magyar vonatkozása, hiszen a borítót Havancsák Gyula készítette. Ráadásul ezúttal még a megszokott sorrend is megfordult, hiszen előbb készült el a borító, mint ahogy a lemeznek címet adtak volna, így Gyula által megálmodott, egy hatalmas kupolára emlékeztető grafika meghatározta a címválasztást is. Több videóklip is készül, melyek közül a legfrissebb a My Eternal Dream című:
A turné második fellépőjétől igazi, galoppolós power metal nótákra számíthatunk: a Gloryhammert az – ezúttal billentyűsként szerepet vállaló - Alestorm énekes, Christopher Bowes alapította 2010-ben. A szimfonikus hatásokat is felmutató zenekar első lemezén egy képzeletbeli galaktikus királyságba kalauzolva mutatta be Angus McFife és a gonosz Zargothrax káoszvarázsló küzdelmét – a most megjelenő Space 1992: Rise Of The Chaos Wizards lemezen pedig ez a küzdelem folytatódik:
Az estét egy igazán különleges zenekar nyitja október 14-én a Barba Negra Music Clubban: a Divine Ascension egyenesen Ausztráliából, Melbourne-ből érkezik, és erőteljes, női énekkel megtámogatott metal zenét játszik. A 2007-ben alakult csapat hazájában igen ismert, többek között a Kamelot és a Gamma Ray előtt is szerepelt már – az egyik ilyen fellépésükön készült az alábbi felvétel:
a Concerto Music bemutatja: Eternal World Tour 2015. október 14., szerda 19 óra Budapest, Barba Negra Music Club Stratovarius - www.stratovarius.com/ Gloryhammer - www.gloryhammer.com/ Divine Ascension - divine-ascension.com/ Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában,a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a Barba Negrában és www.concerto.hu ill. www.barbanegra.hu weboldalon. Kapcsolódó weboldalak: concerto.hu/ www.facebook.com/concertoconcerts

19:00

4900 Ft / 5900 Ft / 6900 Ft

https://www.facebook.com/events/1436142733362577/

[2015-09-25 05:20 feltöltő: Zsófi]