tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Death By Metal Vol.2 Fesztivál

Death By Metal Vol.2 Fesztivál Dürer Kert (régi)

2016-01-24 (vasárnap) Dürer Kert (régi), Budapest

Van, amiből egy nem elég. Így van ez a Death By Metal fesztivállal is, mely egy év kihagyással ismét megrendezésre kerül - hagyományteremtő módon. A kanadai Kataklysm, a görög Septicflesh és a belga Aborted társaságában 27 hazai banda is fellép a bulin, totálisan belakva a Dürer Kert mindhárom termét.
Of Ghosts And Gods címmel tavaly július 31-én jelent meg a Maurizio Iacono vezette kanadai Kataklysm tizenkettedik albuma. Aki lemaradt volna a Rockmaratonos koncertről, esetleg ismételne, az most vasárnap megteheti, hiszen csakúgy, mint 2014-ben, idén ismét a Death By Metal fesztivál fő zenekaraként lépnek majd színpadra. www.facebook.com/kataklysm Kataklysm: The Black Sheep hivatalos videó:
A szimfonikus, atmoszférikus death metalt mesterien játszó görög SepticFlesh érdekessége, hogy pályafutása során egyetlen videó klipet készítettek, egészen tavaly tavaszik, amikor is megérkezett a második, a friss, Titan lemezhez. www.facebook.com/septicfleshband Septicflesh: Prometheus hivatalos videó:
A belga death metal gépezet, az Aborted 20 éves jubileuma alkalmából egy Termination Redux című EP-vel jelentkezett január 8-án, és annak címadó dalához egy klipet is forgattak. www.facebook.com/Abortedofficial Aborted: Termination Redux hivatalos videó:
A hazai vonalat 27 remek banda képviseli majd. Aki nem csak a fő zenekarokra szán időt, mindenképpen nézze meg őket is. Ismerkedni máris lehet a zenekarokkal: Nagyterem: 16:00 - 16:40 Angerseed: Az ANGERSEED 2007 végén alakult Peter D. Maniak (ének) kezdeményezésére. A zenekar a Death Metal műfajt tűzte lobogójára, mely egyenes és lényegretörő, de nem zárkózik el a komplexebb megoldásoktól sem. Olyan bandákkal játszottak már együtt, mint a Behemoth, Asphyx, Tankard, Krisiun, Decapitated, Hate, Cryptopsy, Anaal Nathrakh, SepticFlesh, Kataklysm, Arch Enemy, Fleshgod Apocalypse, Amorphis, Sear Bliss, Moonsorrow, többek között. Facebook: www.facebook.com/Angerseed Youtube:
17:00 - 17:40 Gutted: death metal 1996 óta. Facebook: www.facebook.com/guttedhorde Youtube:
18:00 - 18:40 Kill With Hate: a budapesti zenekar a brutális death vonalat képviseli. A Kovács Attila gitárossal (I Divine, ex-Watch My Dying, ex-Varso stb.) kiegészült banda 2016 folyamán hozza ki a 2013-as Voices Of Obliteration lemez folytatását. Facebook: www.facebook.com/killwithhateband Youtube:
19:00 - 19:40 ABORTED 20:00 - 20:45 SEPTICFLESH 21:15 - 22:30 KATAKLYSM 23:00 - 00:00 Christian Epidemic:1996-ban alakult magyar black-death/thrash metal zenekar. 20 év 5 nagylemez, több mint 300 élő fellépés. Az új albumunk "Sírba szánt teremtés / Destiny Search / Schicksalssuche" néven lesz megvásárolható a tripla CD-s album 2016. Január 24-től! Facebook: www.facebook.com/ChristianEpidemic Youtube:
00:15 - 01:00 Agregator: Nekünk egy pokol túl kevés! Kimerült bányák és bezárt gyárak árnyékában született komor, dallamos death metal - egyfajta göteborgi Paradise Lost. Facebook: www.facebook.com/agregatorband Youtube:
Kisterem: 15:00-15:30 Ignotus Enthropya: A zenekar 2009 júliusában alakult, egy amikor is egy, Molnár Balázs (basszusgitár, ex-Twister, Rektális Szerzetesrend) által egy új projekt megalapítására feladott hirdetésre Oppitz Krisztián gitáros jelentkezett. Zeneileg az eredeti elképzelés progresszív és melodikus death metal elemek ötvözése volt, összetett dalszerkezetekkel, technikás gitárszólókkal, atmoszferikus billentyűs aláfestéssel és agresszív vokálokkal. Facebook: www.facebook.com/ignotusenthropya Youtube:
15:45-16:15 Verilun: A dallamos black / death metal-t játszó Verilun 2010-ben alakult Szombathelyen. 2011-ben jelent meg a bemutatkozó anyag, a "Blood Moon" EP, majd ezt követte 2013-ban az első nagylemez "Home For The Dead" címmel. A 2015-ös "Where The Wild Roses Grow" egyszámos kislemezen Nick Cave hasonló című gyilkos balladájának feldolgozása hallható, amely számhoz videoklip is készült. A zenekar jelenleg egy következő lemez anyagán dolgozik, melynek várható megjelenése 2016 vége. Facebook: www.facebook.com/verilun Youtube:
16:30-17:00 Gore Thrower: Színtiszta old school death metal. Facebook: www.facebook.com/GoreThrower Youtube:
17:15-17:45 Morhord: A Morhord zenekar ebben a hónapban tölti be a hatodik életévét. Sok tagcsere, és próbatermi kirablás közben vettünk fel 2 anyagot.2011-ben a Colic demót, valamint 2014-ben az Undying Fire lemezt.A harmadik anyag már a célegyenesben van. Facebook: www.facebook.com/morhordband Youtube: www.youtube.com/channel/UCVbyq_pSJatv2XYlCHpjHNw 18:00-18:30 Mors Silens: Rengeteg tagcsere után(amit most helyszűke miatt nem taglalnék)alakult ki 2012-ben a mostani felállás.És ki lehet jelenteni hogy így együtt ez az 5 ember a legstabilabb MORS SILENS! Rengeteg új ötlet,nagyon odaadó hozzáállás és kitartás van a csapatban. Ennek eredménye a 2013 elején megjelent Gates Of Hell videónk is.Amit Augusztusban követett egy másik Black Pharaoh címmel,majd Szeptemberben jön a következő! És gőzerővel megy jelenleg is a nótaírás,klip készítés..hisz céljaink vannak! Facebook: www.facebook.com/morssilens Youtube:
18:45-19:15 Visioned Frailty: A Morbid Angel és a Gorefest találkozása a Crowbar-ral és a Black Sabbath - tal! Facebook: www.facebook.com/VisionedFrailty Youtube:
19:30-20:00 Opus Ruina: A kolozsvári Opus Ruina két és fél éve alakult dallamos ,progressziv death metált játszó zenekar női vokállal.Sok hazai koncerten vagyunk túl és mostmár Magyarország meghóditása a következő cél,mindemellett saját dalokon dolgozunk amik az első bemutatkozó albumra fognak felkerülni. Facebook: www.facebook.com/OpusRuina Youtube:
20:15-20:45 Effrontery: Az eredetileg Martfűi, azonban már évek óta a fővárosban tevékenykedő Effrontery idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját, melynek első koncertje a vasárnapi. A zenekar szintén ebben az évben tervezi felvenni és kiadni 2012 végén megjelent debütáló nagylemeze, a Mayfly folytatását is. Ennek megfelelően a koncertprogram gerincét az új dalok alkotják már, melyek minden eddigi kiadványuknál gyorsabb, lényegretörőbb és energikusabb módon prezentálják a zenekarra eddig is jellemző technikás, dallamoktól sem mentes death metal-t. Facebook: www.facebook.com/effronteryhun Youtube:
21:00-21:30 Flamedrop: Melodic death/thrash ötösfogat svédrecept alapján Mosonmagyaróvárról. Első nagylemezünk a Thoughts on Fire még 2015 nyarán jelent meg. A lemezünk a bandcamp oldalunkról ingyenense letölthető, valamit a youtube-on is meghallgatható Bandcamp: flamedropmetal.bandcamp.com Facebook: facebook.com/flamedrop Youtube:
21:45-22:15 The Wedding at The Slaughterhouse: Zenekarunk immár egyegészegyszázhetvenháromezred éve működik, s fő célunk kifejezni a valóság transzverzális egzisztenciájának hamis emlékképeiből kölcsönvett képzelet audiovizuálitásátátsátásátáSátán. Stílusunkat tekintve nevezzük retrospekív suttyócore-nak, ha már ilyen szép szavakkal s gondolatokkal dolgozuk… Facebook: www.facebook.com/TW4TS Youtube:
22:30-23:00 Begotten Silence: A BEGOTTEN SILENCE egy ötfõs melodic death/thrash metal buldózer Budapestrõl. A death és thrash metal hangzásvilágát vegyítjük dallamos témákkal, mindezt pedig a horror, élet és szenvedés atmoszférájával fûszerezzük. Facebook: www.facebook.com/BGS.music Youtube:
23:15-23:45 Fire Conspiracy: Melodic Death Metal vonalon utazunk Thrash metal elemekkel vegyítve. Facebook: www.facebook.com/fireconspiracyband Youtube:
Room 041 (Középső terem): 15.20-16.00 Krampüs: Death metal / grindcore Veszprémből. Jelenleg a harmadik lemezünkön dolgozunk. Facebook: www.facebook.com/Kramp%C3%BCs-131436373595895/?fref=ts Youtube:
16:20-17:00 Malediction: death metal Pécsről, 96’ óta. Facebook: www.facebook.com/maledictionhungary Youtube:
17:20-18:00 Nigromantia: A NIGROMANTIA zenekar 2009-ben alakult Magyarország keleti részén lévő Nyíregyházán. A kezdeti időkben extreme metal stílusban zenéltek, mely szimfónikus elemeket is tartalmazott. A "Blind Faith" demó sikere után, a Nigromantia zenakar rögzítette az első bemutatkozó albumát 2012 áprilisában a Noisehead Stúdióban, Ausztriában. Facebook: www.facebook.com/Nigromantia Youtube:
18:20-19:00 Ashen Epitaph: Az Ashen Epitaph zenekart 2003-ban alapítottuk Zentán (Szerbia/Vajdaság). Fő zenei hatásaink a 80-as és 90-es évek death és thrash metal zenekarai, szövegeinkben pedig a világ ügyes-bajos dolgait boncolgatjuk. Ezidáig 2 albumunk, 2 EP-nk és 3 videó-klippünk látott napvilágot, a harmadik nagylemezünk stúdiómunkálatai folyamatban vannak. Több mint 150 élő fellépésen vagyunk túl, voltak saját mini-turnéjaink, játszottunk neves zenekrok klub-bulijain, megfordultunk nagyobb fesztiválokon is, valamint kisebb, underground klub-bulik is színesítik a sort. Facebook: www.facebook.com/ashenepitaph Youtube:
19:20-20:00 Vale Of Tears: az 1997-ben alakult legendás karcagi zenekar svédesen dallamos death metal vonalon mozog. A lassan 20 éves fennállását ünneplő banda már Budapesten tevékenykedik. 2016-ban az Illdisposed Inner Interest lemez folytatásán fogunk dolgozni, hogy mihamarabb új anyaggal tudjunk jelentkezni! Facebook: www.facebook.com/valeoftears Youtube:
20:20-21:00 Dying Wish: 10 év után idén új albummal fogunk jelentkezni, ami a Tükörország címet fogja viselni és ebből már sejteni lehet, hogy tőlünk szokatlan módon, az egész anyag teljesen magyar nyelvű dalokat fog tartalmazni. A lemezen szerepelni fog a 2012-es Lopott Idők c. nótánk és a 2013-ban megjelent Crimson Blood ep. címadó dala is, természetesen magyarosítva, új szöveggel, Vörösre festi... címmel. Ezenkívül még hét, vadiúj nóta fogja teljessé tenni az idén érkező anyagot! A Facebook oldalunkat érdemes lesz követni, mert a megjelenésig folyamatosan csepegtetjük az új infókat! A Death By Metal fest-en már szemezgetünk az új dalokból is! Facebook: www.facebook.com/dyingwishhungary Youtube:
21:20-22:00 Castrum: Death metal Ungvárról 1994 óta. Facebook: www.facebook.com/castrum Youtube: www.youtube.com/castrumofficial 22:20-23:00 whitebacon: A nyári fesztiválszezonra hangolódó budapesti whitebacon zenekar a dallamos death metal szerelmeseinek nyújt megnyugvást "szellős" zenéjükkel. A srácok a tavaly megjelent lemezüket turnéztatják, melyet a gyilkos bulijuk után, akár be is szerezhet a Nagyérdemű. Facebook: www.facebook.com/whitebacon Youtube:
23:20-00:00 The Morning Star: A The Morning Star zenekart 2006-ban alapítottuk Dunaújvárosban. Zenénkre hatással vannak többek között olyan heavy, thrash, death és progresszív metal bandák, mint az Iron Maiden, Metallcia, Machine Head, Sepultura, Entombed, Meshuggah, Death, Dream Theater, Periphery, ezt igyekszünk új és friss zenei szemlélettel fűszerezni. Facebook: www.facebook.com/themorningstargroup Youtube:
00:20-01:00 Nadir: Fennállásának huszadik évfordulóján is túl a doomcore / death metal hazai zászlóvivője, a Nadir továbbra is ereje teljében nyomul, és 2015 végén eddigi legkerekebb és legkidolgozottabb anyagát jelentette meg a „Ventum iam ad finem est” konceptlemez formájában. Az album jó apropóját adja a Death By Metal Vol. 2. Fesztiválon való fellépésnek, és természetesen több friss dal is szerepel majd műsoron. Facebook: www.facebook.com/Nadirhungary Youtube:
Program: Nagyterem: 16:00 - 16:40 Angerseed 17:00 - 17:40 Gutted 18:00 - 18:40 Kill With Hate 19:00 - 19:40 Aborted 20:00 - 20:45 SEPTICFLESH-official- 21:15 - 22:30 Kataklysm 23:00 - 00:00 Christian Epidemic 00:15 - 01:00 Agregator Kisterem: 15:00-15:30 Ignotus Enthropya 15:45-16:15 Verilun 16:30-17:00 Gore Thrower 17:15-17:45 Morhord 18:00-18:30 Mors Silens 18:45-19:15 Visioned Frailty 19:30-20:00 Opus Ruina 20:15-20:45 Effrontery 21:00-21:30 Flamedrop 21:45-22:15 The Wedding at The Slaughterhouse 22:30-23:00 Begotten Silence 23:15-23:45 Fire Conspiracy Room 041 (Középső terem): 15.20-16. 15:20-16:00 Krampüs 16:20-17:00 Malediction 17:20-18:00 Nigromantia 18:20-19:00 Ashen Epitaph 19:20-20:00 Vale Of Tears 20:20-21:00 Dying Wish 21:20-22:00 Castrum 22:20-23:00 whitebacon 23:20-00:00 Morning Star 00:20-01:00 Nadir a Hammer Concerts bemutatja: Death By Metal Vol.2 Fesztivál 2016. Január 24. vasárnap Budapest, Dürer Kert Belépő: elővételben: 4999 Ft, a helyszínen és a Ticketportal hálózatában: 5999 Ft. Jegyek kaphatók: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, Lemezkuckó a metalshop.hu oldalon, valamint a Ticketportal hálózatában Jegylinkek: www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=16580&page=1 www.ticketportal.hu/event.aspx?id=47400www.ticketportal.hu/event.aspx?id=47400 NE DOBD EL A JEGYED - AKCIÓ! Grave, Malevolent Creation koncertbelépőd felmutatásával a Hammer Zenebarlangban "Early Bird" áron, azaz 3999 forintért, míg a fesztivál napján,a helyszínen elővételei áron, 4999 forintért válthatsz Death By Metal Vol.2 Fesztivál jegyet!

15:00

5000 Ft / 6000 Ft

https://www.facebook.com/events/1155655674451227/

[2015-11-03 04:16 feltöltő: Zsófi]