tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Zorall, Black Jack

Zorall, Black Jack
Az örökzöld popslágereket ismert rocknótákkal egybegyúró Zorall 2002. február 2-án 2 óra 2 perckor alakult, így majdnem pontosan rá 12 évre ünnepli 12. születésnapját a Barba Negra Music Clubban. Szasza és csapata február 1-én farsangi bállal köti össze a jeles napot.

Részletek alább...

[2014-01-29 05:22 feltöltő: Zsófi]

Crippled Fox, Dog Attack, Bandanas, AMD, MOD

Crippled Fox, Dog Attack, Bandanas, AMD, MOD
Február 17-én gyilkos hardcore bulira van kilátás, a Kontra Klubban. Először játszik kicsiny hazánkban az amerikai MOD (Method Of Destruction) Billy Milano vezetésével. Egy kis múltidézés: 85’-ben Milano énekelt az SOD – Speak English Or Die! lemezén, amit két Anthrax és Nuclear Assault taggal dobtak össze.

Részletek alább...

[2014-01-28 18:21 feltöltő: Zsófi]

A Pale Horse Named Death, Blood Runs Deep

A Pale Horse Named Death, Blood Runs Deep
Budapesten játszik a Type O Negative dobosának zenekara. Ez az állítás kétszeresen is igaz, hiszen az amerikai A Pale Horse Named Death nevű csapatban egyrészről a Type O Negative dobosa, Johnny Kelly játszik, másrészről pedig az egykori alapító Type O ütős, Sal Abruscato az alapító gitáros. A komor, ám lendületes zenék kedvelői számára kihagyhatatlan estét kínál az együttes február 21-ei koncertje a Dürer Kertben.

Részletek alább...

[2014-01-28 16:15 feltöltő: Zsófi]

God Is An Astronaut

God Is An Astronaut
2014 áprilisában az ír God Is An Astronaut lemezbemutató turnéja ismét eléri Budapestet, így két év után újra megtapasztalhatja a fővárosi közönség, hogy a Kinsella-ikrek zenekara még mindig képtelen csalódást okozni felvételen és élőben egyaránt. Az Origins címre keresztelt nagylemez pedig nem csupán a címében jelölt – újbóli – öndefiniálás miatt győzhet meg minden rajongót, és nem is feltétlenül azért, mert az a Rocket Girl Records adta ki a tizenkétszámos felvételt, amelyik a nemzetközi áttörést meghozó All Is Violent, All Is Brightot juttatta el a csúcsra.

Részletek alább...

[2014-01-28 15:05 feltöltő: Zsófi]

Gutalax, Paediatrician, Vile Disgust

Gutalax, Paediatrician, Vile Disgust
Csehország nem csak a fantasztikus söreiről híres hanem a kemény zenék egyik nagyon kifinomult formájáról, a goregrindról! Jelenleg az egyik legfelkapottabb zenekar látogat el áprilisban hozzánk a Gutalax. A hazai oldalról pedig a Gyerekorvos fogja szórakoztatni a drága közönséget illetve a Vile Disgust.

Részletek alább...

[2014-01-23 06:17 feltöltő: Zsófi]

Die Krupps, Chant, Vigilante

Die Krupps, Chant, Vigilante
Machinists Of Joy című új lemezével, és egy gőzmozdony lendületével tér vissza Budapestre február 16-án a Die Krupps. A német industrial zene műfajteremtő, több mint 30 éves zenekara egy texasi és egy chilei előadó, a Chant és a Vigilante oldalán érkezik majd a Dürer Kertbe.

Részletek alább...

[2014-01-23 06:02 feltöltő: Zsófi]

Royal Hunt, Cloudscape

Royal Hunt, Cloudscape
Már csak pár nap, és történetében először Budapesten játszik a Royal Hunt. A dán progresszív metal zenekar pályafutása legjobb szimfonikus lemezét mutatja be március 13-án az A38 Hajón, méghozzá a svéd Cloudscape felvezetését követően.

Részletek alább...

[2014-01-23 05:59 feltöltő: Zsófi]

Dehumanized, Malignancy, Abnormality, Beneath

Dehumanized, Malignancy, Abnormality, Beneath
Az április eleji Gutalax /Ingrowing/Paediatrician/Vile Disgust kvartett mészárlása után a hónap végén hazánkba látogat három amerikai és egy izlandi banda,akik a technikás egyben ultra brutális death metal műfajban tevékenykednek hosszabb, rövidebb idő óta és vélhetően az est folyamán a legerősebb számaikból kaphatunk kielégítő darálást.

Részletek alább...

[2014-01-23 05:51 feltöltő: Zsófi]

Téli Fekete Zaj Fesztivál

Téli Fekete Zaj Fesztivál
Az elmúlt évek Fekete Zaj Fesztiváljainak számos hazai fellépője szerepel február 8-án a fesztivál téli kiadásán, melyet a Dürer Kertben tartanak, összesen 3 színpaddal. Az egynapos, rendkívül barátságos jegyárakkal dolgozó fesztivál 19 fellépője között a VHK, a Wattican Punk Ballet, a Hangmás és a Mátyás Attila Band is ott lesz.

Részletek alább...

[2014-01-21 18:07 feltöltő: Zsófi]

Iced Earth, Warbringer, Elm Street

Iced Earth, Warbringer, Elm Street
A napokban jelenik meg a klasszikus, sallangok nélküli heavy metal élzenekarának tekinthető Iced Earth új albuma. A Plagues Of Babylon című kiadványt egy európai turné keretében Budapesten is hallhatjuk, hiszen a floridai zenekar egy kaliforniai thrasher brigád, a Warbringer és egy ausztrál heavy metal csapat, az Elm Street társaságában a Club 202 színpadán játszik február 5-én

Részletek alább...

[2014-01-07 11:34 feltöltő: Zsófi]

Miyavi

Miyavi
Harmadik alkalommal tér vissza Magyarországra Japán egyik legérdekesebb kortárs zenésze, Miyavi. A különleges gitárjátékáról híres előadó majd' 15 éves pályafutása alatt számos művészeti ágban kipróbálta magát, s hamarosan a mozivásznakon is bemutatkozik egy Angelina Jolie által rendezett filmben. Március 24-én legfrissebb albumát mutatja be a budapesti Barba Negra Music Clubban.

Részletek alább...

[2014-01-04 14:21 feltöltő: Zsófi]

U.D.O.

U.D.O.
Február 13-án ismét magyar színpadon játszik minden idők leghitelesebb heavy metal generálisa, Udo Dirkschneider. Az Accept egykori és az U.D.O. jelenlegi vezére Steelhammer című új lemezét, és megfiatalodott zenekarát mutatja be a budapesti Barba Negra Music Clubban.

Részletek alább...

[2014-01-04 14:16 feltöltő: Zsófi]

SCOTT KELLY AND THE ROAD HOME

SCOTT KELLY AND THE ROAD HOME
Február 23-án ismét visszatér az A38 Hajó fedélzetére Scott Kelly, aki Steve Von Tillhez hasonlóan már akusztikusan hangszerelt szólódalaival is bizonyított már a hazai Neurosis-rajongóknak. A The Ghost Forgiven In My Heart lemezbemutatóján pedig az anyazenekar billentyűse, Noah Landis, valamint Greg Dale kíséri majd a Neurosis alapítóját élőben, ahogy a lemezen is.

Részletek alább...

[2014-01-04 13:13 feltöltő: Zsófi]

Ride For Dime - Part III

Ride For Dime - Part III
Idén immáron 8. alkalommal emlékezünk meg minden idők legnagyobb metál gitárosáról, a legendás Dimebag Darrell-ről, a Pantera - Damageplan, Rebel Meets Rebel - egykori gitárosáról. Ez alkalommal ismét a Dürer Kert nagyterme szolgál helyszínéül az eseménynek, ahol a magyar metal underground jeles alakjai idézik fel a legnagyobb slágereket, e mellett pedig még lesz 1-2 különleges alkalmi felállás is, mint például az Apey & the Pea és Horváth István "Pityesz", vagy például Wendigo, Nuke, Buso Von Kobra és más zenekarok tagjainak összeolvadása.

Részletek alább...

[2013-12-19 07:32 feltöltő: Zsófi]

Tetoválók Éjszakája 2013

Tetoválók Éjszakája 2013
Tavaly december végén egy rendhagyó és az egész világon egyedülálló fesztiválra invitálta a tetoválás és a zene szerelmeseit a Tetoválók Szakmai és Érdekvédelmi Egyesülete (TSZÉE), az Offline.hu és a Tat2 Max Magazin. A PeCsa Music Hallban megrendezésre kerülő esemény mérföldkőnek számított a magyar tetováló-fesztiválok történetében. Idén nagyobb, színvonalasabb környezetben (Dürlin/Dürer kert) ismét megrendezésre kerül a Tetoválók Éjszakája. A rendezvény közel 3000 nm alapterületen, 7 teremben az átjárásokhoz szükséges folyosókkal, aulákkal és a dohányzásra alkalmas feldíszített szabadtéri melegedőkkel várja majd a kilátogatókat.

Részletek alább...

[2013-12-19 05:58 feltöltő: Zsófi]

Laibach

Laibach
„We Come in Peace”, azaz „Békével jöttünk” - így szólt a szlovén indusztriál-úttörő képzőművész-zenészcsoport, a Laibach tavalyi turnéjának címe, amit a hamar kultstátuszba katapultált űrnácis-inváziós Iron Sky című filmből vettek. Pedig a Laibachra sok minden jellemző, csak az nem, hogy „békével jönne”. A súlyos ipari feldolgozásairól, egyenruháiról és nem utolsósorban végtelen iróniájáról elhíresült Laibach legújabb, 2014 februárjában megjelenő Spectre (azaz Kísértet) című lemezét mutatja be egy nagyszabású turnén – Budapesten hol másutt, mint a város leghatásosabb ipari emlékén, az A38 Hajón. Úgyhogy a tavalyi turnészlogen után idén érdemes újjal megismerkednünk: Kísértet járja be Európát.

Részletek alább...

[2013-12-19 05:43 feltöltő: Zsófi]

Ganxsta Zolee és a Kartel, Paddy and the Rats, Alvin és a Mókusok

Ganxsta Zolee és a Kartel, Paddy and the Rats, Alvin és a Mókusok
Nagyszabású évzáró bulira készül a Barba Negra Music Club. December 31-én Állati Szilvesztert tartanak, s ahogy az elnevezésből is kiderül, kizárólag olyan előadók lépnek fel, akik valamilyen állatról kapták nevüket. Így Ganxsta „Döglégy” Zolee és a Kartel, a Paddy and the Rats, illetve az Alvin és a Mókusok húzzák a talpalávalót.

Részletek alább...

[2013-12-19 05:29 feltöltő: Zsófi]

Dalriada, Bloody Roots, Blizard, Drawing

Dalriada, Bloody Roots, Blizard, Drawing
A Dalriada és a Bloody Roots közös koncertre készül, december 30-án a soproni Hangárban tartják évzáró koncertjüket! A Sons of Sopron elnevezésű rendezvény egy minifesztiválnak is beillik, hiszen a két headliner zenekar mellett további két soproni csapat, az új felállással, megújult energiákkal koncertező Blizard és a színtéren régóta jelen levő hardcore banda, a Drawing is fellép.

Részletek alább...

[2013-12-17 19:11 feltöltő: Zsófi]

36 órás Fesztivál

36 órás Fesztivál
És igen, eljött az ideje, hogy megtudjátok, az év legnagyobb bulija 2014-ben sem marad el. Változatlanul olcsón, változatlanul sok fellépőt nézhettek meg reggeltől estig!

Részletek alább...

[2013-12-15 20:23 feltöltő: Zsófi]

Angerseed, Testify, Integral Vortex

Angerseed, Testify, Integral Vortex
December 20-án, pénteken a hajdúszoboszlói Rock Cafe falai között emlékezünk meg egy olyan emberről, akit Hajdúszoboszló, Hajdú-Bihar megye és az ország Rock/Metal köreiben mindenki ismert és kedvelt, és aki tragikus hirtelenséggel távozott a közelmúltban. Élete egybeforrt baráti körével, valamint az igazi, őszinte zenék fanatikus szeretetével és a magyar zenekarok lelkes támogatásával.

Részletek alább...

[2013-12-15 15:04 feltöltő: Zsófi]