tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Tribute in Hell Party

Tribute in Hell Party
November 23-án a Slipchaos visszatér a budapesti Kék Yukba. A Slipknot magyar hangja pubertás korában sokat játszott az óbudai klubban, most felnőttként újra visszatér oda, hogy földig rombolja. A banda az utóbbi egy évben kisebb vérátömlesztésen esett át. Megtalálta állandó dobosát, illetve a maszkok mellett a fellépő ruhák is elkészültek, így most már teljes hűséggel adja át a Slipchaos az Iowa-i csapat üzenetét.

Részletek alább...

[2012-10-15 22:31 feltöltő: Zsófi]

Crystal Castles + vendég

Crystal Castles + vendég
Az újévi felpezsdülés egy olyan koncerttel veszi kezdetét, amire a fővárosi klubélet már legalább három éve vár, ugyanis hosszú előkészületeket követően február 26-án végre tényleg hazánkba látogathat egy fülledt klubkoncert erejéig is az utóbbi évek egyik legfelkapottabb lo-fi ikonja, a torontói Crystal Castles.

Részletek alább...

[2012-10-15 05:49 feltöltő: Zsófi]

IV. Full of Anger Fesztivál

IV. Full of Anger Fesztivál
A megszokott témájú bevezetés helyett most inkább egy kis helyzetjelentéssel kezdenénk az idei Full Of Anger Death/Black Metal Fesztivál ismertetését. Az Angerseed számára 2012 egy valóban sikeresnek mondható év (volt), a magyarországi helyzet szempontjából sok koncerttel, és nagyon jól eső elismerésekkel. Ez a jó oldala a dolgoknak. A rossz viszont az, hogy minden eddiginél nehezebb a helyzete a magyar Undergroundnak... Az eddig létezett minimális támogatások is megszűntek, a klubok veszteségesek és egyre-másra csődölnek be, az általános gazdasági helyzet persze mindenre kihat, de a zenére ez hatványozottan igaz. És így a zenekarok is sorra adják fel, jó bulikat pedig egyre nehezebb összehozni. Sajnos a rajongói érdeklődés is ezzel arányosan csökken, az okokat persze egy komoly szociológiai tanulmányban lehetne csak rendesen kifejteni. A lényeg, hogy a világ nem lett jobb és könnyebb hely, és sajnos a zeneipart is nagyon érzékenyen érintik a rossz irányba való elmozdulások.

Részletek alább...

[2012-10-10 21:06 feltöltő: Zsófi]

Rock'n Roll Swindle 4. születésnap

Rock'n Roll Swindle 4. születésnap
Immáron 4 éves az a formáció, ami nem kisebb céllal született, mint megőrizni és újra eljátszani azokat a remek dalokat, amiket anno a Zorall zenekar tagjai, korábbi formációikban elkövettek. Sing Sing, Dance, Wild Side, Sex Action és Action nóták szólalnak fel rendszeresen, klubról-klubra, de egy évben egyszer, a születésnapon egy picit pikánsabb műsorral készül a banda.

Részletek alább...

[2012-10-09 17:57 feltöltő: Zsófi]

Levellers, Finnegan’s Wake

Levellers, Finnegan’s Wake
Október 12-én a brit folkpunk legjelentősebb zenekara, a brightoni Levellers lép fel az A38 Hajón. A több mint húszéves együttes kontinensturnéján legújabb, egészen frissen megjelent nagylemezét, a Static on the Airwavest mutatja be. Akik ott voltak, emlékezhetnek, hogy három évvel ezelőtt a zenekar az A38 Hajó fennállásának egyik legjobb koncertjét adta – nem kérdéses, hogy ez most sem lesz másként.

Részletek alább...

[2012-10-09 17:27 feltöltő: Zsófi]

Psychogod, Sin of God, Exodikon

Psychogod, Sin of God, Exodikon
Íme egy újabb remek alkalom a súlyosabb vonulatok szerelmeseinek, melynek elnevezése is morbid e tekintetben: God Forgive Us (avagy ’Isten bocsáss meg nekünk’). Az általános nézet szerint a death metal és a vallás nem igazán egyezik, sokan viszont pont e muzsikára kapják fel fejüket. S hogy eme zenei élvezetet élőben se nélkülözzék, a stílus kedvelőinek ezúttal november 17-én, szombaton igazi ínyencségekkel szolgál a Zúzda Rockkert.

Részletek alább...

[2012-10-09 17:14 feltöltő: Zsófi]

Billy The Kid, Hanoi, Beholder, Heavy Eyes

Billy The Kid, Hanoi, Beholder, Heavy Eyes
A Billy The Kid neve ismerősen cseng azok számára, akik az elmúlt pár évben figyelemmel követték a hardcore ezen metálosabb oldalát. Akinek mégsem, annak van egy jó és egy rossz hírem: az évtized végének egyik meghatározó zenekara robogott el a fülük mellett, de szerencsére még nem késő pótolni, ugyanis november 10-én a DHARMA KLUB színpadán élőben láthatjátok a Billy The Kid-et.

Részletek alább...

[2012-10-08 21:56 feltöltő: Zsófi]

Hollywood Rose szülinap

Hollywood Rose szülinap
Ahogy minden éven, most is fergeteges rockkal és mókával ünnepli az ünnepelni-valót a híres magyar Guns 'n Roses tribute. A szülinapi zsúrnak idén is a volt-Wigwam, azaz a Club 202 ad majd helyet a Fehérvári úton. Szokás szerint lesz meglepetés, vendégek, és rákenroll heje-huja hajnalig.

Részletek alább...

[2012-10-05 14:37 feltöltő: Zsófi]

Back to the stage

Back to the stage
Babonás péntek elnapolva, úgyhogy vissza a színpadra, avagy árnyékból fénybe? Miképp is valósul ez meg, kiderül október 13-án, szombaton a Zúzda Rockkertbe érkezők számára. Ezen az estén debütál a Lost Illusion: hat egyéniség, egy határozott cél. Modern/goth metal alapokon keményebb hangzás keveredése melodikus dallamokkal.

Részletek alább...

[2012-10-05 14:18 feltöltő: Zsófi]

Special Providence, Turbo, Haelo, String Theory

Special Providence, Turbo, Haelo, String Theory
Fantasztikusnak ígérkező koncertfolyam vár a progresszív zene rajongóira november 2-án a budapesti Dürer Kertben. Külföldi turnéja előtt idén utoljára lép fel itthon a Special Providence, míg a Turbo ízelítőt ad a készülő lemezéből. Ráadásul további két zenekar erősíti a felhozatalt, a Haelo és a String Theory.

Részletek alább...

[2012-10-05 14:08 feltöltő: Zsófi]

Zorall, Jackpot, bugZ

Zorall, Jackpot, bugZ
Véget ért a nyár, és ezzel a szabadtéri koncerteknek is befellegzett egy időre. De nincs ok aggodalomra, hiszen ősszel visszatérünk egyik kedvenc helyünkre, a Club 202-be! Amiért pedig október 20-án érdemes lesz oda látogatni, az a Zorall zenekar Ramonia című legújabb lemezének bemutatója.

Részletek alább...

[2012-10-05 13:54 feltöltő: Zsófi]

Therion, Elyose, Antalgia

Therion, Elyose, Antalgia
Új korszak kezdődik az idén 25 éves Therion történetében. Ez a zenekar volt az első, mely a heavy metalt komolyzenei, szimfonikus elemekkel, operai énekekkel párosította. Október 17-én érkezik a Miskolci Operafesztivált is megjárt együttes ismét Magyarországra, hogy új albumát mutassa be – de a koncert egyben a fennállásuk 25. évének megünneplése, és átmeneti búcsú is lesz egyben.

Részletek alább...

[2012-10-03 05:27 feltöltő: Zsófi]

Tűzmadár, Steroid

Tűzmadár, Steroid
Ez a fúzió egyszer már működött, így biztosak lehetünk abban, hogy a Tűzmadár és a Steroid zenekarok most is felejthetetlen bulit csapnak majd a Rocktogonban.

Részletek alább...

[2012-10-03 04:07 feltöltő: Zsófi]

Twister, Rubicon, Quattro-X

Twister, Rubicon, Quattro-X
Október 13-án Szegeden koncertezik a Twister és a Rubicon. Mindkét banda számára újdonság Szeged városa, bár a Twister tavaly fellépett a Szegedi Ifjúsági Napokon, de azóta ugye sok víz lefolyt már a Tiszán. :) Most viszont nagy buli lesz a szegedi Club Noirban és ebben még a szegedi Quattro-X is a két budapesti zenekar segítségére lesz.

Részletek alább...

[2012-10-03 04:02 feltöltő: Zsófi]

Ensiferum, Amoral, Profane Omen

Ensiferum, Amoral, Profane Omen
Hosszú ideje várt új albumával érkezik Budapestre október 7-én az egyik legsikeresebb finn folk metal zenekar, az Ensiferum. A hazánkban is népszerű, és időről időre visszatérő együttes legújabb hősi énekei mellé két további finn bandát, az Amoralt és a Profane Oment is elhozza a Club 202-be.

Részletek alább...

[2012-10-03 03:47 feltöltő: Zsófi]

Burning Bright, Tyrell's Owl

Burning Bright, Tyrell's Owl
A Tukker Booking jóvoltából November 4. - én egy laza esti neocrust mulatság fogja kezdetét venni a pesti illetőségű Szabad az Á klubjában. Két nagyon király bandát nézhettek meg, ha időben eléritek a bulikat! Egy páran bizonyára ismerhetitek az Aussitot mort és az Amanda woodward zenekarokat. Nos, ami közös bennük, az a dobos, Antoine, aki ezúttal dallamos, de sötét d-beat bandájával jön el hozzánk. A nem kevés melódia mellett a hardcore-os hatás is megkérdőjelezhetetlen a zenekaron belül.

Részletek alább...

[2012-10-03 03:41 feltöltő: Tukker]

Free Gorezone Party

Free Gorezone Party
Ismét hallat magáról a hazai underground és extrém metal mozgalom első számú információs csatornájának számító GOREZONE rádióműsor (Tilos Rádió, FM 90.3, Budapest) stábja, amely amellett, hogy heti rendszerességgel ad hírt a színtér aktualitásairól, időről időre megtartja a műsor repertoárjába illő műfajok hazai képviselőinek seregszemléjét is a fővárosban, méghozzá ingyenes koncert keretében. A GOREZONE Partynak ismét a Dürer-Kert ad majd otthont 2012. december 15-én (szombat), 19:00 órától. A show szokás szerint óramű-pontossággal megy majd.

Részletek alább...

[2012-09-27 23:36 feltöltő: Zsófi]

Bleed From Within, Bury Tomorrow, Crossfaith, Another Dawn Comes, Sleepless

Bleed From Within, Bury Tomorrow, Crossfaith, Another Dawn Comes, Sleepless
Kétségtelen, hogy az elmúlt két-három év egyik legjobban csengő ajánlólevele, ha egy metalcore-banda a ködös Albionból indul világhódító útjára, ám ugyanígy be kell látni azt is, hogy az első nagyobb hullám (élén a Bring Me The Horizonnel és a nemsoká ismét Budapestre látogató Architectsszel) után már nem sok új maradt a nap alatt. Viszont ha kíváncsi vagy a következő generáció nagy kiugróira, október 19-én mindenképp a Dürer kistermében lesz a helyed.

Részletek alább...

[2012-09-25 21:38 feltöltő: Zsófi]

II. Nemzetközi Gázmérő Fesztivál

II. Nemzetközi Gázmérő Fesztivál
II. Gázmérő Fesztivál keretein belül megrendezésre kerül 2012. szeptember 29-én egy fergeteges koncertsorozat köszönetül a Rocktár közös megmentésének emlékére amerikai és ausztrál fellépőkkel. Történt 2011-ben az összefogás, amikor zenész és közönség, politikus és civil együtt emelte fel szavát és adakozott a Rocktár megmaradásáért.

Részletek alább...

[2012-09-25 20:35 feltöltő: Zsófi]

Wisdom, Twister

Wisdom, Twister
Bátran kijelenthetjük, hogy a 2012-es év a Wisdom egyik legsikeresebb éve. Februárban szerződést kötöttek a Noise Arts Records-al, és ennek folyományaként részt vehetnek a Sabaton, Swedish Empire névre keresztelt őszi turnéján. Az í-re a pontot az a remek hír tette fel, hogy a turné jövő tavasszal is folytatódik, és az egyik állomás Budapest lesz.

Részletek alább...

[2012-09-25 20:05 feltöltő: Zsófi]