tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Voivod, Ad Astra

Voivod,  Ad Astra
A tavalyi koncert után most október 19-én hamarosan megjelenő új albumukból is ízelítőt ad a szélsőséges zenék nagy innovátora, a kanadai Voivod. A 2013-ban megjelenő Target Earth album lesz az első, melyet már meghatározó gitárosuk, Denis "Piggy" D'Amour halála után, illetve az új tag, Daniel "Chewy" Mongrain közreműködésével rögzítettek. A budapesti koncertre most pénteken a Dürer kertben kerül sor, a hazai Ad Astra közreműködésével.

Részletek alább...

[2012-09-25 13:03 feltöltő: Zsófi]

Sinister, Krow, Casus, Ashen Epitaph, Deathstruck

Sinister,  Krow, Casus, Ashen Epitaph, Deathstruck
Október 23-án ismét mozgolódás készül a fővárosban, ezúttal egy igazi death metal legendát, az idén fennállásának immár 24. évét ünneplő holland Sinister-t látja vendégül Budapest. Az egykori dobos, jelenlegi frontember Aad Kloosterwaard vezette csapat a 90-es évek derekán olyan, mára klasszikussá vált lemezeket készített, mint a Cross the Styx, vagy a Hate, amelyek minden valamirevaló death metal rajongó polcán kötelező jelleggel ott szerepelnek ma is, de a három év pihenő utáni 2006-os visszatérésük óta is megbízható, minőségi albumok jellemzőek rájuk.

Részletek alább...

[2012-09-25 12:45 feltöltő: Zsófi]

Action

Action
Az Action zenekar 1994-ben alakult (Szendrey Zsolt - ének, Mátyás Attila - gitár, vokál, Somlyai Miklós - basszus, vokál, Zana Zoltán - dob, vokál) és az első években két remek lemezzel is megörvendeztette rajongóit. Az Összeomlás és a Terror eladása is meghaladta a 15 ezret. A csapat ezután több átalakuláson ment keresztül, de így is, 1994 és 2006 között 7 lemezzel gazdagították az Action diszkográfiát. A zenekar teremtette meg az úgynevezett getto-rock műfajt, mely előtte nem létezett Magyarországon.

Részletek alább...

[2012-09-25 11:57 feltöltő: Zsófi]

Cool Head Klan, Idol Tribute, Overcast

Cool Head Klan, Idol Tribute, Overcast
Október első hétvégéjén újra Rockerek éjszakája az új helyre költözött Big Bike Pubban. Az este főszereplője ezúttal is a Cool Head Klan zenekar, de a fellépők sorát erősíti az Idols Tribute és az Overcast zenekar is. Az Idols Tribute ismerős lehet a budapesti koncertlátogatók számára, hiszen az olasz frontemberrel bíró zenekar sok helyen megfordult már a székesfővárosban.

Részletek alább...

[2012-09-24 19:41 feltöltő: Zsófi]

Thin Lizzy

Thin Lizzy
Több mint 40 évvel megalakulása után november 13-án érkezik először Magyarországra a Thin Lizzy zenekar. Az ír együttes olyan slágerekkel írta be magát a rocktörténelembe, mint a Whiskey In The Jar és a Boys Are Back In Town, és alig több mint egy évtizedes történetük képes volt zenészek egész generációjára hatást gyakorolni.

Részletek alább...

[2012-09-24 13:12 feltöltő: Zsófi]

Enslaved + vendégek

Enslaved + vendégek
Hét év után ismét Budapestre látogat a norvég extrém metal világának egyik legizgalmasabb alakja, az Enslaved! Az eltelt idő pedig joggal igazolja majd, hogy egy több mint húsz éve működő banda még mindig képes újra és újra friss hangokkal kísérletezni, hiszen a Kultiplexes buli óta már megszilárdult felállású zenekar a black metalból kiindulva végleg saját ösvényére lépett.

Részletek alább...

[2012-09-24 12:10 feltöltő: Zsófi]

One Reason To Kiss, My Grand Avenue, Subliminal Merger, Dryvia

One Reason To Kiss, My Grand Avenue, Subliminal Merger, Dryvia
„Dallamostól a hardcore-ig, avagy variációk metalra” – Lehetne ez a Zúzda Rockkert mottója október 5-én pénteken. Összesen négy hazai zenekarral szolgáltat talpalávalót az est folyamán: az emberi értékeket és kapcsolatokat előtérbe helyező metal/hardcore One Reason to Kiss, a műfajok közt gyakran átívelő, modern metalt képviselő My Grand Avenue, a hazai zenei élet legszélsőségesebb színtereiből verbuválódott Subliminal Merger (stílusát tekintve régi iskolás nu metal alapokon nyugvó, modern deathcore és a hazánkban még gyerekcipőben járó dubstep és drumstep keveredése), valamint az Egerből érkező szentimentális, dallamos metalban utazó Dryvia.

Részletek alább...

[2012-09-24 10:30 feltöltő: Zsófi]

Samhain Fest 2012

Samhain Fest 2012
Mindösszesen kilenc együttes szerepel majd a legismertebb hazai folk metal csapat, a Dalriada szeptember 29-ei lemezbemutató koncertje alkalmából a budapesti Club 202-ban. A hazai fellépők - vagyis a Dalriada, a Virrasztók, a Kerecsensólyom, a Niburta, a Tales od Evening és az Ankh - mellett az orosz Arkona, az észak-ír Darkest Era és a cseh Silent Stream of Godless Elegy fellépését tekinthetjük meg az egész napos szombati folk metal bulin, mely a Samhain Fest fantázianevet kapta.

Részletek alább...

[2012-09-24 08:25 feltöltő: Zsófi]

FuctoberFest

FuctoberFest
Mikor október 12-hez ér a naptár, már térdig járunk az őszben és ki kell engedni a gőzt. Erre pedig tökéletes egy olyan szilaj bál, ahol tribute zenekarok nyomják együtt saját zenéket játszó bandákkal. Olyan kiválóságok lesznek jelen az eseményen, mint az egyre hírhedtebb Slipknot tribute, a Slipchaos, a Metallica tökéletes honi leképezése a Scary Guyz, a koRn előtt tisztelgő gRain vagy a Machine Head dalokat tinikkel előadó Hellalive.

Részletek alább...

[2012-09-24 08:15 feltöltő: Zsófi]

NoMeansNo, Dereng

NoMeansNo, Dereng
Bár kétség sem férhet ahhoz, hogy a kanadai rockzene szinte minden válfajában igyekszik a saját útját járni, ám a mai ismereteinket csupán arra alapozhatjuk, hogy a hetvenes évek végén alakult NoMeansNo a mai napig töretlen lelkesedéssel és alázattal játssza úgy a punkot, ahogy senki más.

Részletek alább...

[2012-09-18 19:50 feltöltő: Zsófi]

Ektomorf, Privilage of Approval, Sold for Evil

Ektomorf, Privilage of Approval, Sold for Evil
Idén már tíz éve, hogy első angol nyelvű anyagával jelentkezett az Ektomorf, azonban 2012 nem csupán a Felüvöltök az égbe évfordulójáról szól Farkas Zotyáék számára, hiszen – amennyiben ide számoljuk a Romok alatt-ot, valamint a zenekar nevét viselő kiadványokat, és nem számoljuk ide a tavalyi akusztikus lemezt – a banda tizedik albuma, a Black Flag is augusztus végén látott napvilágot. Ennek alkalmából ismét Európa-turnéra indul a német nyelvterület egyik legnépszerűbb törzsi groove metal bandája, mely három év után ismét érinti hazánkat is egy klubkoncert formájában.

Részletek alább...

[2012-09-18 19:40 feltöltő: Zsófi]

Outspoken, Suffer Survive, Hanoi

Outspoken, Suffer Survive, Hanoi
A tavalyi Trial-koncerthez hasonlóan idén ősszel is megidéződik a kilencvenes évek mára sajnos letűnt hardcore színtere a Dürer Kertben, ugyanis október 24-én nem kisebb név állhat majd fővárosunk egyik legfrekventáltabb színpadára, mint az Outspoken, akik első Európa-turnéjuk alkalmával teszik tiszteletüket nálunk.

Részletek alább...

[2012-09-18 19:31 feltöltő: Zsófi]

Accept, Omen

Accept, Omen
Minden idők egyik legütősebb visszatérése, és az aktuális évtized eddigi legerősebb heavy metal albuma után most ismét itt az Accept! A több mint négy évtizede alakult német csapat az elmúlt évek meglepő, de teljesen megérdemelt sikerei után új lemezével is megüti a saját magának felállított mércét: a Stalingrad című kiadványt október 26-án mutatják be a Pecsa Music Hallban, a hazai Omen felvezetése után.

Részletek alább...

[2012-09-18 19:24 feltöltő: Zsófi]

Steamroller – Doug Aldrich Trio

Steamroller – Doug Aldrich Trio
Steamroller, vagyis gőzhenger nevű saját zenekarával érkezik Budapestre október 2-án Doug Aldrich, a Whitesnake és a Dio gitárhőse. A koncerten minden együtt lesz, ami egy vérbeli rock estéhez, és a rajongók szívének lehengerléséhez szükséges: három kiváló zenész egy szívdöglesztően mosolygó, szőke gitáros vezetésével, valamint egy jammelésekkel tarkított igazi bestof műsor Whitesnake, Led Zeppelin, Deep Purple klasszikusokkal – mindez az A38 Hajó színpadán, ahol a rajongók szinte testközelből élvezhetik majd a produkciót.

Részletek alább...

[2012-09-18 19:20 feltöltő: Zsófi]

Angertea, Dystopia, Sonic Rise

Angertea, Dystopia, Sonic Rise
Végre elérkezett a pillanat amire oly sokan vártunk!!!Parányi országunk egyik legizgalmasabb zenekara, a nagymágocsi Angertea megszülte soron következő nagylemezét aminek a "Nr.4: Songs Exhaled" címet adta.E rocktörténeti eseményhez méltó bulit kell csatolni, így szeptember 21.(pénteken) a zenekar lemezbemutató koncertet ad a szegedi Club Noirban.

Részletek alább...

[2012-09-18 18:15 feltöltő: Zsófi]

Auróra, Don Gatto, Vigyázz Lépcső

Auróra, Don Gatto, Vigyázz Lépcső
Szeptember 22-én (szombat) Baján az Armstrong Clubban kábé ezer év után ismét Aurora koncert lesz. A győri legendák nemrég jelentették meg Esszencia című válogatásukat csupa régi, de újra felvett dallal és már gyúrnak a következő lemezre is, de addig - biztos, ami biztos - még szétcsapnak a bácskai punkok között. Az est két vendégzenekara a szekszárdi Don Gatto és a bajai Vigyázz lépcső! lesznek.

Részletek alább...

[2012-09-18 17:50 feltöltő: Zsófi]

More Than a Thousand, One Reason To Kiss, Project For A Better Dream, Anderson Pose, Diamond Edge

More Than a Thousand, One Reason To Kiss, Project For A Better Dream, Anderson Pose, Diamond Edge
Picit több mint egy évnyi kihagyás után újra hazánkba látogat a portugál More Than A Thousand. Ez lesz a negyedik koncertjük Magyarországon, ráadásul most a vadonatúj albumukkal turnéznak Európa szerte. Így jutnak el újra kis hazánkba sokak legnagyobb örömére!

Részletek alább...

[2012-09-18 17:09 feltöltő: Zsófi]

Ruined Families, Throwers, Wolf Shaped Clouds

Ruined Families, Throwers, Wolf Shaped Clouds
A teljesség kedvéért, hogy végképp elveszítse mindenki a fonalat, még egy bulit összehozott októberre a Tukker Booking crewja. 30-án a pesti illetőségű Szabad az Á klubjában két remek banda turnéjának pesti állomását csíphetitek el. A Ruined Families Athénból származik és két éve nyáron már elcsíphették a szerencsések itthon.

Részletek alább...

[2012-09-18 16:10 feltöltő: Tukker]

Angerseed, Divine Damnation, Cenobite, Socila Rampage

Angerseed, Divine Damnation, Cenobite, Socila Rampage
Csak a holtak nyugszanak, de elképzelhető, még ők is kimásznak sírjukból, ha meghallják, amint a death metal szerelmeseit örvendezteti október 26-án a hazai underground figyelmet érdemlő bandája. Az ex-Neochrome énekes által életre keltett Angerseed, a kompromisszumoktól mentes Cenobite, a dallamos-technikás Divine Damnation és a trendeknek ellentmondó ’ifjonc’ Social Rampage igyekszik –halláskárosodás helyett- kellemes estét biztosítani a stílus kedvelőinek. Megfelelő zenei aláfestéssel, barátságos árak mellett a nyakizmok edzése garantált a Fehérvári út mentén található új fitness-teremben, mely Zúzda Rockkert névre hallgat!

Részletek alább...

[2012-09-18 15:24 feltöltő: Zsófi]

Kip Winger – szóló akusztikus koncert

Kip Winger – szóló akusztikus koncert
Négy évvel szólókoncertje és három évvel zenekarának legutóbbi fellépése után idén szeptember 26-án ismét Budapestre látogat a Winger frontembere, Kip Winger. A Club 202-ben megrendezésre kerülő akusztikus szólóesten a legnagyobb Winger slágerek mellett Kip saját dalai és egyéb szerzeményei is felcsendülnek majd. Igazán színes és hangulatos koncertre számíthatunk egy színes egyéniségtől: Kip ugyanis nem csak egy szívdöglesztő rocksztár, hanem egy igazi zeneszerző is, aki a komolyzenétől a baletten át számos művészeti ágat ismer testközelből.

Részletek alább...

[2012-09-12 22:56 feltöltő: Zsófi]