tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Stu33, The Royal Freak Out

Stu33, The Royal Freak Out
Fellépők: The Royal Freak Out - www.facebook.com/theroyalfreakouts/ Stu33 - www.facebook.com/stu33music/

[2015-12-14 14:59 feltöltő: Zsófi]

Monster Magnet

Monster Magnet
A stoner egyik legnagyobb klasszikusa két év után újra Budapesten! A Monster Magnet ezúttal nem új lemezt mutat be, hanem több mint negyedszázados karrierjének talán legjobb korszakát, az A&M kiadónál megjelentetett négy lemezét idézi fel. Hatalmas slágerzúzda az A38 Hajón!

Részletek alább...

[2015-12-14 12:06 feltöltő: Zsófi]

The Winery Dogs

The Winery Dogs
A progresszív és hard rock zenék kedvelői bizonyára egyetértenek az állítással: tagságát tekintve a The Winery Dogs korunk egyik álomzenekara, hiszen a triót Mike Portnoy dobos, Riche Kotzen énekes-gitáros és Billy Sheehan basszusgitáros alkotja. Ráadásul a zenészek nem válogatás műsorral vagy szólózással próbálják megnyerni a hallgatóságot, hanem jobbnál jobb rockdalok írásával. A második lemez Hot Streak címmel jelent meg októberben, és ezt végre Magyarországon is élőben bemutatják: február 17-én a Barba Negra Music Club színpadán láthatjuk a zenekart.

Részletek alább...

[2015-12-14 11:03 feltöltő: Zsófi]

Deez Nuts, Nasty, Expire, Louie Knuxx

Deez Nuts, Nasty, Expire, Louie Knuxx
Legutóbbi budapesti koncertjük végén a fél közönség a színpadon landolt, és az ausztrál DEEZ NUTS esetében mondhatni teljesen természetes jelenség! Az elképesztően megosztó modern hardcore fenegyerek, J.J. Peters vezette brigádnak ugyanis legalább annyira védjegye a teljesen önfeledt és bohém szórakozás, mint megegyező jelzőkkel leírható szórakoztatás. Ezúttal december 3-án, a Yuk színpadán a tavasszal megjelent friss nagylemezüket, a Word Is Bondot mutatják be a tőlük megszokott karakterrel.

Részletek alább...

[2015-11-27 12:36 feltöltő: Zsófi]

EGO Project, Action, Rebel Yeah

EGO Project, Action, Rebel Yeah
2015. szeptember 14-én jelent meg a NAIL Records / Hammer Music gondozásában az EGO Project negyedik, „A középső” című albuma. A CD-t elsőként a HammerWorld magazin mellékleteként lehetett megvásárolni, október 12-től pedig már önálló kiadványként is elérhetővé vált.

Részletek alább...

[2015-11-27 12:05 feltöltő: Zsófi]

Grave, Malevolent Creation, Krampüs

Grave, Malevolent Creation, Krampüs
Az Ola Lindgren vezette svéd death metal intézmény Grave nemrégiben adta ki a tizenegyedik nagylemezét Out Of Respect For The Dead címmel, és jó hír, hogy november 28-án, tehát most szombaton be is mutatják a friss anyagot a budapesti KVLT-ban, méghozzá egy másik death metal intézmény, a szintén friss albumos amerikai Malevolent Creation társaságában. A bemelegítésről a veszprémi morbid grindcore alakulat, a Krampüs fog gondoskodni.

Részletek alább...

[2015-11-27 11:55 feltöltő: Zsófi]

DEFEND CONSERVE PROTECT // SEA SHEPHERD JÓTÉKONYSÁGI KONCERT

DEFEND CONSERVE PROTECT // SEA SHEPHERD JÓTÉKONYSÁGI KONCERT
November 28-án Yuk Budapestben állnak össze a hazai hardcore/metalcore színtér fiatal, kevésbé fiatal, és már veterán képviselői, hogy egy jótékonysági koncerttel segítsék a Sea Shepherd non-profit szervezet tevékenységét. Nem egy szokványos koncertre kell számítani, hisz a bandák szettjein kívül egyéb programokkal is (előadások, vetítés, vegán étekóstolás) várnak Titeket, amikkel igyekszenek felhívni a figyelmet a tengerek élővilágának pusztítóira és arra a rendkívül szégyenteljes tényre, hogy az egyes országok ipari szinten (már-már egyfajta bizarr hagyományként) űzik a bálna- és fókavadászatot, vagy akár a delfinek rabszolgatartását.

Részletek alább...

[2015-11-27 11:40 feltöltő: Zsófi]

II. Legionfest

II. Legionfest
A Legion Metalfesten a magyar underground bandáiból 14 fog fellépni 3 teremben. A november 7-i esemény főként 2 stílustengely köré fog építkezni. Egyfelől lesz a szokásosnak mondható extrém/modern vonal, ahova a fesztivál legismertebb bandáján, a Watch My Dyingon kívül, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Omega Diatribe, a már az új lemezére készülő Lost Continent, az Akela gitárosát is magában foglaló, és manapság a Meshuggah dallamosabb verziójaként értelmezhető Horda is tartozik.

Részletek alább...

[2015-11-03 05:26 feltöltő: Zsófi]

Terry Bozzio

Terry Bozzio
EGY ESTE TERRY BOZZIOVAL - Európa Tunré 2015 A dobos legenda egy szólófellépés keretében látogat Budapestre Terry rengeteg szólómunkája mellett többek között olyan zenészóriásokkal játszott, mint például Frank Zappa, Jeff Beck sőt néhány éve még a metálos Korn zenekarral is kooperált.

Részletek alább...

[2015-11-03 05:14 feltöltő: Zsófi]

Delain, The Gentle Storm, Amberian Dawn

Delain,  The Gentle Storm, Amberian Dawn
Két holland és egy finn előadó lép fel november 5-én a Club 202 színpadán, ahol a dallamos, szimfonikus hatásokkal felvértezett metal zene lesz főszerepben: a főzenekarként visszatérő Delain mellett Anneke Van Giersbergen mutatja majd be a Gentle Storm nevű projekt dalait, a műsort pedig az új lemezével érkező Amberian Dawn nyitja.

Részletek alább...

[2015-11-03 04:43 feltöltő: Zsófi]

Fran Palmero, Mongooz And The Magnet

Fran Palmero, Mongooz And The Magnet
A jungle rock and rollt játszó Fran Palermo a nyári fesztiválszezon után visszatér a fővárosi éjszakai életbe és a legutóbbi teltházas lemezbemutatójuk után először játszanak ismét klubszínpadon. Ráadásul a májusban megjelent nagylemez után a november 6-­i akváriumos koncerten egy új számot is eljátszanak.

Részletek alább...

[2015-11-03 04:25 feltöltő: Zsófi]

Death By Metal Vol.2 Fesztivál

Death By Metal Vol.2 Fesztivál
Van, amiből egy nem elég. Így van ez a Death By Metal fesztivállal is, mely egy év kihagyással ismét megrendezésre kerül - hagyományteremtő módon. A kanadai Kataklysm, a görög Septicflesh és a belga Aborted társaságában 27 hazai banda is fellép a bulin, totálisan belakva a Dürer Kert mindhárom termét.

Részletek alább...

[2015-11-03 04:16 feltöltő: Zsófi]

Operation: Mindcrime

Operation: Mindcrime
Saját zenekarával érkezik Budapestre november 16-án Geoff Tate. A Queensrÿche egykori frontembere az A38 Hajón játszik Operation: Mindcime nevű, válogatott zenészeket felvonultató csapatával, ahol a The Key című friss lemezüket mutatják be, és persze a múlt néhány klasszikusa is előkerül, elsősorban a zenekar nevét adó albumról.

Részletek alább...

[2015-10-19 05:04 feltöltő: Zsófi]

9. Kettőnégy Gumizsiráf-díjátadó és Halloween

Hogy repül az idő, te jó Isten! Már a kilencedik Kettőnégy Gumizsiráf-díjátadó közeledik. A világ talán legjobb díjátadóján idén is a hazai metál- és rockzenekarokat fogjuk díjazni, amennyiben letettek valami hasznosat az asztalra. Idén hippihullámokban fogunk lubickolni és az életérzéshez kapcsolódó hedonizmus tengerében fogunk pancsolni. De, hogy a hippizmushoz kapcsolódó társadalmi felelősségvállalásból is kivegyük a részünket az est teljes bevételét a Szent János Kórház Koraszülött Intenzív Osztályának ajánljuk fel! A fellépő zenekarok természetesen idén is beöltözve lépnek fel és a stílushoz kapcsolódó feldolgozásokat fognak játszani.

Részletek alább...

[2015-10-19 04:54 feltöltő: Zsófi]

Brit Floyd

Brit Floyd
Alig több mint 4 hét van már csak hátra és Budapestre érkezik a világ legismertebb és a fanatikus rajongók által is méltányolt Pink Floyd tribute zenekar, a Brit Floyd. A kritikusok és a rajongók egybehangzó állítása szerint ők azok, akik képesek élőben is lemezminőségben előadni a Pink Floyd dalokat, nem beszélve a show látványvilágáról, ami tartalmazza az összes ikonikus grafikát és figurákat is. Így minden régi és újabb Pink Floyd rajongónak érdemes megnézni a Brit Floyd koncertjét, ami igazából egy csodálatos utazás a Pink Floyd 50 éves életművében.

Részletek alább...

[2015-10-13 05:28 feltöltő: Zsófi]

Tortoise

Tortoise
Egy klasszikus zenekar első, igen, első magyarországi fellépése! A posztrock stílusteremtő együttese, a "mindenidők" listák egyik állandó helyezettje, a "látnodkellmielőttmeghalsz" kategória kihagyhatatlan tagja, a Tortoise új, igen, új lemezét mutatja be az A38 Hajón!

Részletek alább...

[2015-10-13 05:11 feltöltő: Zsófi]

Annihilator, Harlott, Archer

Annihilator, Harlott, Archer
Suicide Society címmel a napokban jelent meg a kanadai Annihilator legújabb nagylemeze. Az 1984-ben alapított banda Budapesten is bemutatja az új nótákat: október 19-én az A38 Hajón láthatjuk őket. A koncerten az ausztrál Harlott és a kaliforniai Archer pörgeti fel a hangulatot.

Részletek alább...

[2015-10-12 05:09 feltöltő: Zsófi]

Get Your Gun

Get Your Gun
Egy kőkemény dán duó a stoner és a blues határvidékéről. A Get Your Gun nyers, hatásos rockja eredeti módon ötvözi a belassult, mélyre hangolt gitárokat a skandináv melankóliával és folkkal.

Részletek alább...

[2015-10-12 04:52 feltöltő: Zsófi]

SnakeHeart, Stardust

SnakeHeart, Stardust
A jelenleg nem aktív SnakeHeart zenekar időről-időre megörvendezteti rajongóit egy-egy koncerttel. Idén dupla élvezet jár, hiszen a februári, 20 éves jubileumi koncert után, most egy karácsonyi meglepetés bulival térnek vissza a srácok a Club 202 falai közé.

Részletek alább...

[2015-10-12 04:45 feltöltő: Zsófi]

Black Sabbath Búcsúkoncert

Black Sabbath Búcsúkoncert
Ez A VÉG kezdete. Közel öt évtizede egy mennydörgéssel és távoli harangzúgással indult, majd belekezdtek abba az irtózatos riffbe amely megrengette a világot. A valaha volt legkeményebb rock hangzás csendült fel. Abban a pillanatban megszületett a Heavy Metal egy birmingham-i fiatal csapattól, akik éppen csak kinőttek a tinédzserkorból.

Részletek alább...

[2015-10-12 04:40 feltöltő: Zsófi]