tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Kalapács József életmű koncert

Kalapács József életmű koncert
Idén ötvenéves a magyar rockzene egyik legismertebb alakja, Kalapács József. A kerek életkorhoz nem kevésbé impozáns karrier is tartozik: Józsi immár 30 éve áll színpadon, s olyan együttesek élén szerepelt, mint a Pokolgép, a Kalapács, az Omen vagy a Hard. A szeptember 14-én tartandó életmű koncerten az elmúlt 30 év legjobb dalai hangzanak majd el, egykori és jelenlegi zenésztársak közreműködésével a Petőfi Csarnokban.

Részletek alább...

[2012-08-16 18:09 feltöltő: Zsófi]

Lillian Axe, Helstar, Mortician, The Order Of Chaos, Seven Thorns, Emerald

Lillian Axe, Helstar, Mortician, The Order Of Chaos, Seven Thorns, Emerald
Szeptember 12-én érkezik először Budapestre az amerikai dallamos rockzene egyik kultikus bandája, a lassan két évtizede működő Lillian Axe. A New Orleans-i csapat mellett egy másik régivonalas power metal brigád, a texasi Helstar is hiánypótló jelleggel szerepel: a jó 30 éve létező együttesnek ez lesz az első hazai koncertje. A Club 202-ben tartandó esten további négy külföldi csapat színpadra lépése teszi teljessé a koncertélményt.

Részletek alább...

[2012-08-14 23:11 feltöltő: Zsófi]

Flower Kings

Flower Kings
Új albummal és európai turnéval tér vissza a The Flower Kings. Az 1993-ban alakult svéd progresszív zenekar legfrissebb lemezének Banks Of Eden (Éden partjai) a címe. A 2008 után visszatérő együttes a jól ismert felállásában működik: Roine Stolt, Tomas Bodin, Jonas Reingold, Hasse Fröberg játszik a lemezen, kiegészülve egy tehetséges fiatal német dobossal, Felix Lehrmannal. Az európai turné október 23-án ér Budapestre: az A38 Hajón hallgathatjuk majd meg a zenekar műsorát.

Részletek alább...

[2012-08-08 16:31 feltöltő: Zsófi]

I. Hollywood Rose Tábor

I. Hollywood Rose Tábor
2012. augusztus 30-a és szeptember 2-a között kerül megrendezésre az I. Hollywood Rose Tábor, azaz mini-fesztivál Zalaegerszegen, a Gébárti Szabadidőközpontban. A négy napos rendezvényen nem kisebb nevek, mint a Rómeó Vérzik, az Iron Maidnem, Szekeres András és Barbaró Attila, a southern rock egyik legkiemelkedőbb hazai képviselője, az Asphalt Horsemen és a német Drown in Grace zenekar sorakoznak majd fel.

Részletek alább...

[2012-08-08 16:23 feltöltő: Zsófi]

New Lows, Full of Hell, Octahed, Cvlt Of Grace

New Lows, Full of Hell, Octahed, Cvlt Of Grace
A minőségi metalos hardcore szerelmesei idén ősszel sem maradnak kötelező koncert nélkül, hiszen szeptember 18-án a Trafikban ad majd koncertet a bostoni New Lows, valamint az áprilisban már a Dürer Kertben bemutatkozó Full of Hell.

Részletek alább...

[2012-08-08 15:05 feltöltő: Zsófi]

Till We Drop, The Sharon Tate, The Southern Oracle, Shell Beach, Marionette ID

Till We Drop, The Sharon Tate, The Southern Oracle, Shell Beach, Marionette ID
Az Ascension 46 kis családja az elmúlt egy évben annak köszönhetően nyert létjogosultságot, hogy mind a hazai, mind a külföldi közönség számára olyan tehetséges és friss hangokat igyekszik bemutatni a keményzene világából, amely nemzetközi szinten is megállja a helyét. Legyen szó akár a műfajok közötti sokszínűségről, akár a foglalkoztatott zenekarok eddig elért sikereiről, mindenkinek megvan a maga története. Épp ez hívta életre az alábbi eseményt, ahol a menedzsmenthez tartozó formációk egymást követően mutatkozhatnak be akár a másik zenekar közönségének, akár azoknak, akik kíváncsiak arra, hogy mi is az itthoni keményzene jövője.

Részletek alább...

[2012-08-08 14:59 feltöltő: Zsófi]

Striking Justice, Hanoi, Octahed, A.W.A.Y.

Striking Justice, Hanoi, Octahed, A.W.A.Y.
Fellépők: Striking Justice (Hollandia) Hengelo hardcore www.facebook.com/StrikingJusticeHC Hanoi Debrecen hardcore/punk www.facebook.com/hanoihardcore Octahed Budapest metal www.facebook.com/octahed Amends Were Avoiding You Budapest metal/hardcore www.facebook.com/pages/away-AWAY-Amends-Were-Avoiding-You/235296486530011

[2012-08-08 14:48 feltöltő: Zsófi]

Marduk, Immolation, Sinate, Forsaken World, Heaving Earth

Marduk, Immolation, Sinate, Forsaken World, Heaving Earth
A 10 éves Yuk jubileumi koncertsorozata keretein belül 2012. szeptember 3-án ellátogat hazánkba a Serpent Sermon turné, amely a Marduk azonos című albumát népszerűsíti. A svéd black metal csapat már ’91-es demójával (Fuck Me Jesus) azt közölte hogy nem kíván szerethető lenni, de jelenség igen. Azóta is tartó pályafutásuk, albumaik és hatásuk vitathatatlan – lábjegyzet, hogy a német Heaven Shall Burn metalcore-csapat a Marduk ’96-os album címről nevezte el magát.

Részletek alább...

[2012-08-06 01:18 feltöltő: Zsófi]

Terror, Naysayer, Brutailty Will Prevail, The Last Charge

Terror, Naysayer, Brutailty Will Prevail, The Last Charge
Az idei nyár jobbára Randy Blythe előzetes letartóztatásától hangos, mivel a Lamb of God frontemberét a cseh állam halált okozó testi sértés vádjával tartja fogva. Az ügyben a héten kerül kimondásra a végső ítélet, ám a folyamat, valamint a vádemelés, amely egy két évvel ezelőtti színpadi balesetből kerekedett ki, nem hagyta nyugodni a tengerentúli zenei életet. Így amíg egyes magazinok újabb és újabb videókat tárnak fel, valamint a webkettő is elárasztódott a #freerandyblythe címkétől, a Terror inkább úgy áll ki az énekes mellett, hogy lemondta aktuális Európa-turnéjának cseh dátumát. Ennek pedig a hazai közönség örülhet, hiszen így tényleg bepótlásra kerül a tavasszal lemondott fellépés.

Részletek alább...

[2012-08-05 22:21 feltöltő: Zsófi]

19. Barackca Születésnapi Punk Party

19. Barackca Születésnapi Punk Party
A Barackca élete sajnos kissé másként alakult tavaly augusztusban, mint ahogy tervezték, mert Krisztiánnál jelentkeztek a gerincproblémák. Sajnos nem volt képes dobolni, és ezért le kellett mondaniuk a 18. születésnapi bulit. Utána várakoztak hosszasan, hogy miként alakul a sorsa, de mivel nem nagyon javult és még pontos diagnózis sem volt, ezért megbeszélték, és Benji a HT-ból szívesen beszállt helyettesíteni Krisztiánt. Sajnos most 1 évvel a betegség kezdete óta sem sokat javult az állapota és úgy döntött, hogy bármennyire is sok fájdalommal jár, még szeretne egy igazi utolsót koncertezni a 19 éve megalapított zenekarával.

Részletek alább...

[2012-08-04 23:41 feltöltő: Zsófi]

Go D.I.Y. Hardcore Fest

Go D.I.Y. Hardcore Fest
Szeptember 1. - én egy remekbe szabott mini fesztiválnak lehettek szem és fültanúi, ha ellátogattok a budapesti underground bulinak táptalajául szolgáló Trafik klubba. a Go D.I.Y. Hardcore Fest elnevezésű eseményen egy külföldi zenekar mellett még megnézhettek 10 honi zenekart a hardcore/punk színtér képviselői közül.

Részletek alább...

[2012-08-04 22:47 feltöltő: Zsófi]

DARKER THAN BLACK Fest Vol.1

DARKER THAN BLACK Fest Vol.1
Lassan emberemlékezet óta nem volt olyan este Fehérváron, amelyen kizárólag a keményebb metal-szcéna képviseltetné magát. 2012. szeptember 15-én este 20:00 órától színpadon láthattok néhányat a feltörekvő generáció legígéretesebb metal bandáiból:

Részletek alább...

[2012-08-01 10:59 feltöltő: Zsófi]

Guns Are Too Quick

Guns Are Too Quick
Régen volt már lehetőség arra, hogy a NuSkull.hu olvasói és fórumozói találkozhassanak egymással, így október 6-án, szombaton a Szabad az Á…-ban egy ingyenes koncertet szerveznek, ami ezt a hiányérzetet hivatott elmulasztani. Hiszen hiába dolgoznak azon, hogy napról napra frissebb hírekkel és további cikkekkel láthassanak el Benneteket, mégis úgy az igazi, ha megismerjük a másikat, és tovább látunk annak nicknevén és kedvenc zenekarain, nem?

Részletek alább...

[2012-07-31 20:29 feltöltő: Zsófi]

Caspian, Iliketrains, Thisquietarmy, Marionette ID

Caspian, Iliketrains, Thisquietarmy, Marionette ID
A hazai underground koncertszervezésnek mindig megvan az a bája, hogy amikor valaki később ismer meg egy zenekart – mondjuk az aktuális itthoni koncertje után –, egyrészt végtelenül marcangolja magát, másfelől alig várja, hogy ismét láthassa a szóban forgó zenekart. Ugyanezen ment keresztül a Mastodon és a High On Fire, de ez igaz a négy éve az Avalonban fellépő Caspianre is, hiszen az akkor még csak ígéretesnek tűnő bostoni post-rock banda mára az egyik legjobban csengő névvé nőtte ki magát a műfajban.

Részletek alább...

[2012-07-31 19:09 feltöltő: Zsófi]

Dirty Black SummerFest

Dirty Black SummerFest
Augusztus 18-án egy különleges esemény lesz a budapesti Dürer Kertben. Hat olyan világsztár előtt fognak tisztelegni magyar bandák, akik az utóbbi 30 év metal/rock zenei világához elég sokat tettek hozzá.

Részletek alább...

[2012-07-30 05:42 feltöltő: Zsófi]

The Sorrow, The Talking Horse

The Sorrow, The Talking Horse
Az A38 Hajó jóvoltából szeptember 21-én ismét Budapestre látogat Ausztria feltehetően legnépszerűbb metalcore zenekara, a The Sorrow. A műfaj hazai szerelmeseinek korántsem lehet ismeretlen a banda neve, hiszen az eddig három nagylemezt jegyző banda már kétszer is megfordult hazánkban: előbb a Balaton partján, utóbb a The Idoru vendégeként Szalkai Tibiék lemezbemutatóján.

Részletek alább...

[2012-07-27 23:06 feltöltő: Zsófi]

Cadaveres, Samas

Cadaveres, Samas
Speciális Cadaveres koncert vendégekkel és akusztikus számokkal Egy különleges Cadaveres estére szeretnénk elhívni titeket az A38-Pesti Est Tetőteraszra, aminek szeretnénk ha a részesei lennétek : Aki érzi a rockot és tudja valamelyik Cadaveres nóta riffjét vagy dobtémáit - jelentkezzen az eviline666@gmail.com e-mail címen és együtt nyomhatja a zenekarral aznap este a legkedvesebb Cada slágereket! Természetesen mindenkivel egyeztetni fognak és lesz lehetőség egy próbán megvillantani a tudását mindenkinek!

Részletek alább...

[2012-07-24 22:42 feltöltő: Zsófi]

Bugz, Naked Lies, Contour, Flúg

Bugz, Naked Lies, Contour, Flúg
Elkészült a J.O.M.U.F.F.F, így nincs más hátra, mint egy lemezbemutató koncert keretében ezt megünnepelni. A 2002-ben, azaz pontosan 10 éve alakult zenekarnak ez már a harmadik korongja. 2004-ben egy három számos demóval indítottak, mely Megaszt(á)r névre hallgatott, majd 2009 augusztusában, az Edge Records gondozásában jelent meg a Nem várt lebegés.

Részletek alább...

[2012-07-24 21:27 feltöltő: Zsófi]

Watch My Dying, Scerra

Watch My Dying, Scerra
Augusztus 24-én, pénteken - lehet, hogy - ez évi utolsó buliját adja a Watch My Dying. Az eseményre az A38 Hajó Tetőteraszán kerül sor. Immáron harmadszorra megy fel a bádogteknő emeletére a WMD, ráadásul a tavalyihoz hasonlóan a ScerrA is velük tart.

Részletek alább...

[2012-07-24 21:23 feltöltő: Zsófi]

Eger Hardcore Fest

Eger Hardcore Fest
Az egri underground életben mindig kiemelt szerep jutott számos tehetséges, elszánt és tevékeny hardcore bandának, akik külön helyet töltöttek be az egri szcénában. Ennek a tevékeny létnek az eredménye a már sokadik éve megrendezésre kerülő Eger Hardcore Fest, mely olyan nevet vívott ki magának hogy az ország más területeiről is idecsődíti a műfaj rajongóit. A HC Fest már sok szórakozóhelyet megjárt (tartották már Budapesten is) azonban az egri Glo:b koncertteremben most kerül először megrendezésre.

Részletek alább...

[2012-07-22 23:53 feltöltő: Zsófi]