tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Arch Enemy, divideD

Arch Enemy, divideD
Augusztus 17-én ismét a Barba Negra Trackben láthatjuk az Arch Enemy-t. A Michael Amott vezette zenekar tavaly decemberben, a Nightwish vendégeként járt utoljára Budapesten, most azonban egy önálló, teljes műsoridős koncerttel térnek vissza, ahol a legutóbbi album mellett a két évtizedes múltra visszatekintő dallamos death metal banda rengeteg slágere is előkerül majd. A svédek előtt a hazai divideD játszik.

Részletek alább...

[2016-08-04 14:11 feltöltő: Zsófi]

Sepultura - Max & Igor Cavalera Return to Roots

Sepultura -  Max & Igor Cavalera Return to Roots
A legendás brazil thrash metal zenekar, a Sepultura húsz éve jelentette meg kultikus, egyben a klasszikus felállás utolsó nagylemezét, a Rootst. Bár ennyi idő alatt a legelkötelezettebb rajongók is feladták a reményt, de az évfordulón újra egy színpadra állt az együttes-alapító testvérpár, Max és Igor Cavalera. A nyári fesztiválok óriási sikere nyomán ősszel a brazil metáltesók európai turnéra indulnak, hogy teljesen egészében eljátsszák klasszikus lemezüket.

Részletek alább...

[2016-07-29 10:13 feltöltő: Zsófi]

Scab Eater, Önkiírtás, Norms, Touch

Scab Eater, Önkiírtás, Norms, Touch
OKTÓBER 31-én egy nagyszabású halloweeni buli várható a Tukker booking jóvoltából, ahol szintén a jó zenéké lesz a főszerep. Első körben Ausztráliából nézhettek meg egy kiváló bandát a Scab Eater személyében. A zenekar tökéletesen ötvözi a 70es évek OI punkját a 80as évek bostoni hc/punk zenéivel, amit még pluszban egy nagy adag crust életérzés is körbeölel. 1 teljes anyag és 2 EP fűzhető a Scab Eater nevéhez. A legutóbbi, „Mind trench”-re keresztelt lemez nem 1 helyről kapott pozitív visszhangokat, ami nem is csoda, hiszen tökéletesen ötvözik a fent említett stílusokat és egy lényegre törő, direkt, sallangmentes anyagot sikerült összehozniuk. Az agresszív, koszos megszólalás élőben még inkább csak többszöröződik, amit te is megtapasztalhatsz, ha ellátogatsz a bulira. A zenekar szövegei leginkább olyan témákat érintenek és boncolgatnak, mint a menekültkérdés, vagy a diszkrimináció, amit minden körítés nélkül tálalnak elénk. Hazai részről is elég erős mezőny állt össze az estére, hiszen olyan neveket nézhetsz meg, mint a Norms, az Önkiírtás, a Touch és az Exterminating angel. A kezdés a sok zenekarra való tekintettel 20.00-kor lesz. Egy ilyen bulit ilyen felhozatallal hiba lenne kihagyni!

Részletek alább...

[2016-07-29 09:21 feltöltő: Zsófi]

Extreme Noise Terror, Rákosi, Diskobra, Sote

Extreme Noise Terror, Rákosi, Diskobra, Sote
Szeptember 11-én nem akármilyen bulival fog kedveskedni nektek a Cudi Purci, Bloody Juice és a Tukker booking brigádja. Újból hazánkba fog látogatni a '85-ben alakult angol crust/punk legenda, az Extreme Noise Terror. A két énekkel operáló zenekar tavaly kiadott "self titled" lemeze (Law of Retaliation utáni következő nagylemez) óriásit visz, és ezt élőben még szélsebesebben és még nagyobb energiával fogják prezentálni nekünk. Azóta még egy splittel jeleskednek, amit a The Dwarves-szal adtak ki közösen. Legutoljára 2013-ban tisztelhettük őket úgy szintén a Dürer kert színpadán, és azóta mit sem vesztett a banda a lendületéből. Hazai részről nem is lehetne jobb a felhozatal. Dbeat irányból a Diskobra, a csörömpölős tuko punk vonalról a Rákosi, illetve a grind világából pedig a Sote fogja szétrobbantani a helyet.

Részletek alább...

[2016-07-26 14:15 feltöltő: Zsófi]

Boak, Lugubrious Children, Step On It, Sote

Boak, Lugubrious Children, Step On It, Sote
Az október 10-i Weekend Nachos buli után egy újabb grinddal teli buli várja mindazokat, akik ellátogatnak mindenki kedvenc pincéjébe. Két zseni brit banda lesz turnén a Boak és a Lugubrious Children személyében. A BOAK Aberdeenből, Skóciából érkezik. A két anyaggal rendelkező zenekar kőkemény powerviolence / grind kombóval operál nem kevés Cursed hatással megspékelve. A Cursed hatás inkább a 1-1 riffben és az énekben jön ki leginkább, de az is biztos, hogy szeretnek hasonlóan megszólalni, mint Chris Colohanék anno. A bandcamp oldalukon meg lehet mindkét anyagukat hallgatni. Muszáj lesz megnézned ezt a bandát élőben, mert gyalulni fog.

Részletek alább...

[2016-07-26 13:54 feltöltő: Zsófi]

NO, Restos Humanos, Kyliga Dälen, Red and the Dumbasses, Father Bluebeard

NO, Restos Humanos, Kyliga Dälen, Red and the Dumbasses, Father Bluebeard
Két remek olasz zenekar látogat el a jó öreg Pincébe a nyár kellős közepén. A NO egy kicsit death metalt, egy kicsit crustot játszik. A Restos Humanos pedig egy kicsit gyorsabb, grindosabb zenében éli ki haragját a világgal szemben. Lesz még továbbá kamu svédzene a völgyi parasztoktól, italozás Óbuda rémeivel és Szakács Bé megfőz mindenkit újdonsült gore bandájával.

Részletek alább...

[2016-07-16 13:18 feltöltő: Zsófi]

Warwound, Graveolution, Pigpride

Warwound, Graveolution, Pigpride
Rat Varuker mielőtt Rat Varuker lett a WARWOUND nevű zenekarban kiabált. 1982-ben alakult, és mindössze 2 évig létezett a csapat, ezalatt csak pár demót rögzítettek, amik mára mar klasszikusnak számitanak, különösen a brit crust éraban.

Részletek alább...

[2016-07-16 13:09 feltöltő: Zsófi]

Apoptosis, Controlled Existence, Alea Iacta Est, Jack

Apoptosis, Controlled Existence, Alea Iacta Est, Jack
Prágából, és Galantáról érkező Controlled Existence és Aela Iacta Est éppen turnéjukat tapossák emiatt sikerült sajnos csak a szerdai napra leszervezni őket. Viszont azoknak akik élik a stílust nem kell bemutatni Őket. Akik még nem hallottak róluk azoknak elöljáróban annyit, hogy két iszonyat intenzív Grind bandáról van szó, akik nagyon sok helyen szereztek már elismerést zenéjükkel, és életfelfogásukkal.

Részletek alább...

[2016-07-16 12:48 feltöltő: Zsófi]

Canvas, In Archives, Grimcity

Canvas, In Archives, Grimcity

[2016-06-19 20:35 feltöltő: Zsófi]

Gogol Bordello, PASO

Gogol Bordello, PASO
Színes kavalkádi forgatag, pergő ritmus, őrületes hangulat, június 28-án érkezik a Barba Negra Track-be a gypsy-punk király, Eugene Hütz és a Gogol Bordello. Ha régóta vágysz egy olyan bulira, ahol a vidámság és az élet-szeretet 200%-on pörög, ahol már az első taktust meghallva egyből ütemes lábdobolásba kezdesz, ahol a tánc kötelező kellék, mert a muzsika hallatára senki sem tud ellenállni, hogy táncra ne perdüljön, akkor ez lesz a te nagy estéd.

Részletek alább...

[2016-06-19 20:05 feltöltő: Zsófi]

Boysetsfire, SHIN, Gyilkos

Boysetsfire, SHIN, Gyilkos
A keleti parti hardcore egyik legnépszerűbb zenekara, a Boysetsfire tavaly ősszel jelentette meg legújabb, és sajnos minden jel szerint még hosszú ideig az utolsó lemezét. A kisebb-nagyobb megszakításokkal több mint két évtizede zúzó zenekar európai turnéja után ugyanis hosszabb szünetre vonul, így jó ideig ez lesz az utolsó alkalom mindenki számára, hogy élőben lássa a Boysetsfiret.

Részletek alább...

[2016-06-19 19:44 feltöltő: Zsófi]

Kvelertak, Wasted Struggle

Kvelertak, Wasted Struggle
A legjobb Turbonegro- és Hellacopters-hagyományokat ápoló norvég Kvelertak első lemezével egyenesen belekatapultált a világhírbe. Idén májusban harmadik, hatalmas riffekkel ellátott, norvégul elhörgött metálslágerekkel megpakolt nagylemezét jelenteti. A hatfős stavangeri brigád ennek turnéján érkezik az A38-ra, hogy két évvel ezelőtti koncertjéhez hasonlóan megrengesse a hajót.

Részletek alább...

[2016-06-19 19:40 feltöltő: Zsófi]

Cattle Decapitation, Kill With Hate, Nadir

Cattle Decapitation, Kill With Hate, Nadir
Egy estére mészárszékké változik a Dürer Kert! Három év után ugyanis visszatér Budapestre a brutális death metált dallamosabb megoldásokkal keverő Cattle Decapitation. A zenekar tavaly adta ki eddigi legsúlyosabb, legsötétebb albumát, a The Anthropocene Extinctiont, mellyel ismét bebizonyították, hogy ebben a stílusban nincs még egy hozzájuk fogható zenekar. Erről pedig júliusban a hazai közönség is meggyőződhet, a lemezhez kapcsolódó turné ugyanis érinti a fővárost.

Részletek alább...

[2016-05-16 10:14 feltöltő: Zsófi]

Brutal Assault 2016

Brutal Assault 2016
Fellépők: 1349, Abbath, Aborted, Agnostic Front, Ahumado Granujo, Angelcorpse, Animals as Leaders, Antigama, Antigod, Arch Enemy, Archgoat, Behemoth, Birdflesh, Blues for the Redsun, Brutally Deceased, Bury Tomorrow, Catastrofy, Cattle Decapitation, Chelsea Wolfe, Conan, Coroner, Dark Funeral, Dark Tranquillity, Darkened Nocturn Slaughtercult, Debustrol, Defeater, Demimonde, Destruction, Devildriver, Die Krupps, Disavowed, Dust Bolt, Dying Fetus, Ektomorf, Electric Wizard, Embrional, Eskimo Callboy, Exodus, Fox Territory, Goatwhore, Gojira, Grave, Gruesome, H2O, Heaving Earth, Holy Moses, Hypno5e, Ihsahn, Immolation, In the Woods..., Insomnium, Intervals, Iron Reagan, Jack The Stripper, Jig-Ai, Keep On Rotting, King Dude, Knuckledust, Kronos, Leprous, Lightning Bolt, LiveEvil, Lost Society, Mastodon, Mgła, Ministry, Misery Loves Co., Mithras, Monarch, Mono, Moonsorrow, Moonspell, Mortal Cabinet, Mutoid Man, Neurosis, Nod Nod, Obituary, Obscura, October Tide, Omnium Gatherum, Parkway Drive , PerfeCitizen, Perturbator, Plini, Rebaelliun, Sadist, Satyricon, Septicflesh, Shining, Sigh, Slagmaur, Stick To Your Guns, Stuck Mojo, Taake, Terror, Tesa, Tesseract, Textures, Thaw, The Algorithm, The Black Dahlia Murder, The Truth Is Out There, Tribulation, Unearth, Valkyrja, Vektor, Venom Inc., Voivod, Wolfbrigade, Year of No Light

Részletek alább...

[2016-04-28 13:34 feltöltő: rasztamas]

With Full Force 2016

With Full Force 2016
Kilenc hét múlva kezdetét veszi a 23. alkalommal megrendezett With Full Force fesztivál, amelyet Löbnitzben (Németország), Roitzschjora repterén rendeznek meg. A hardcore-metál műfajban Európa egyik legerősebb, legkompromisszummentesebb fesztiváljai között tarthatjuk számon, idén is elég kemény felhozatallal rukkoltak elő: Slayer, Amon Amarth, Hatebreed, Walls of Jericho, Six Feet Under, Ektomorf A súlyos zenei paletta mellett a fesztivál előnyére írható, hogy autóval beállhatunk a kempingbe, a sátrak közé (előre ki vannak parcellázva a helyek), ahol minden évben remek hangulat alakul ki a szomszédokkal, miután a kocsiból előkerült hazai ízekkel, italokkal ismerkednek. Napközben a nagyérdeműt gördeszka és freestyle motocross bemutatókkal szórakoztatják, van karaoke, rengeteg Merch-pult, metál póló turkáló... A jegyárak európai árakhoz mérten is barátságosak: 109,95 €, az étel- és italárakkal egyetemben. A fesztivál Lipcsétől 30 km-re északra, egy magán repülőtéren található közép-kelet Németországban, Roitzschjora falu mellett.

Részletek alább...

[2016-04-27 11:34 feltöltő: rasztamas]

Wacken 2016

Wacken 2016
Fellépők: Arch Enemy, Blind Guardian, Bullet For My Valentine, Callejon, Dagoba, Dragonforce, Einherjer, Eluveitie, Eskimo Callboy, Foreigner, Henry Rollins - Spoken Word, Iron Maiden, Kylesa, Legion Of The Damned, Ministry, Orphaned, Land, Parkway Drive, Pyogenesis, Steel Panther, Therion, Unisonic

Részletek alább...

[2016-04-04 16:18 feltöltő: rasztamas]

Hungarian Ride For Dime XI. - 2.0

Hungarian Ride For Dime XI. - 2.0
A Január 2-ai XI. Hungarian Ride For Dime után első sorban azon barátaiknak szeretnénk kedveskedni a szervezők ezzel a rendezvényvennyel akik kimaradtak, lemaradtak a Dürer Kert-es buliról! Itt a lehetőség mindent bepótolni! Továbbá minden érdkelődőt várnak nagyon sok szeretettel!

Részletek alább...

[2016-01-22 05:06 feltöltő: Zsófi]

Eagles Of Death Metal, White Miles, The All Right Nows

Eagles Of Death Metal, White Miles, The All Right Nows
2015. november 13-án a párizsi Bataclan klubban több mint nyolcvan ember halt meg egy terrortámadásban az Eagles Of Death Metal koncertjén. Akkor és ott a zenekar európai turnéja félbeszakadt. Jesse Hughes és Josh Homme rakenroll-bulizenekara azonban nem adja fel, és nem hajol meg a terror előtt: az Eagles Of Death Metal februárban visszatér Európába, hogy bemutassa tavaly megjelent új lemezét. Az EODM Párizsban is fellép, ezúttal az Olympia koncertteremben, és négy nappal később pedig az A38 Hajó szervezésében Budapesten, az Akvárium Klubban!

Részletek alább...

[2016-01-14 14:05 feltöltő: Zsófi]

The Vintage Caravan, Dead Lord

The Vintage Caravan, Dead Lord
Arrival címmel májusban látott napvilágot a klasszikus blues/ős-rockot játszó izlandi The Vintage Caravan harmadik albuma, és a fiatal srácokból álló trió jövő tavasszal rendesen meg is turnéztatja a lemezt Európában, méghozzá a svéd klasszikus hard rocker Dead Lord társaságában.

Részletek alább...

[2016-01-14 11:30 feltöltő: Zsófi]

Tracer, The Weyers, Asphalt Horsemen

Tracer, The Weyers, Asphalt Horsemen
A southern rock nem is lehetne ennél délebbi! Az októberben az Apocalyptica előzenekaraként Budapesten járt ausztrál rocktrió, a Tracer márciusbna visszatér, hogy az A38 Hajó szervezésében, az Asphalt Horsemen és a svájci rock-testvérpár, a Weyers társaságában zúzzon egyet a Gozsdu Manó Klubban.

Részletek alább...

[2016-01-14 11:15 feltöltő: Zsófi]