tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

III. MŰSZAK METRÓ KLUB

III. MŰSZAK METRÓ KLUB
A sárga és a kék után itt a piros! De hol az Illés meg az Omega?! Ugyan már kérem... A Káderfeszt és a III. MŰSZAK bemutatja: III. MŰSZAK METRÓ KLUB - avagy előszilveszter földalatti zenekarokkal. A zavartalan utazást biztosítják: a budapesti punk-rock KÁDEREK, a soproni hardcore DRAWING, a jászberényi deathrock IGOR és a fővárosi punk PAZAR.

Részletek alább...

[2011-11-24 07:11 feltöltő: Zsófi]

Rock'n Roll Swindle 3.szülinapi party

Rock'n Roll Swindle 3.szülinapi party
Móka itt, zorallkodás ott, és el is röpült 3 év.. Hiszen a Rock 'n Roll Swindle immáron 36 hónapja boldogítja a rajongókat, eleget téve Zorallok és Zorallinák százainak kérésének, hogy a Zorall slágerek mellett végre újra hallhatóak legyenek a zenekar tagjainak előző különböző híres-neves formációkból származó dalai is.

Részletek alább...

[2011-11-24 06:41 feltöltő: Zsófi]

NORMA JEAN (USA), THE CHARIOT (USA), DEAD AND DIVINE (USA), ADMIRAL’S ARMS (F)

NORMA JEAN (USA), THE CHARIOT (USA), DEAD AND DIVINE (USA), ADMIRAL’S ARMS (F)
A zenekari tagcserék híre hallatán az ember agyában többnyire beindul egy olyan gondolatsor, aminek a végén bizonyosan az áll, hogy az utak különválása maga után vonja a haragtartást is. Ezt cáfolja meg a Norma Jean és a The Chariot szoros kapcsolata, hiszen a Marilyn Monroe eredeti nevét magán viselő Luti-Kriss utód éléről épp akkor távozott az énekes Josh Scogin, amikor már úgy érezte, zeneileg nem lenne gördülékeny a kiteljesedés. És milyen jól is tette, hogy megalapította a The Chariotot, hiszen így most két, teljesen más karakterű, ám mégis összekapcsolódó és világszinten elismert bandát nézhetünk meg a Dürerben.

Részletek alább...

[2011-11-22 19:08 feltöltő: rasztamas]

9. Stagediving Fesztivál

9. Stagediving Fesztivál
A 2005-ben indult Stagediving Fesztiválsorozat eljutott a kilencedik alkalomhoz. A szép emlékű Kultiplex-es kezdetektől fogva az volt a célunk a rendezvénnyel, hogy olyan bandákat hívjunk meg, akikkel nem minden nap találkozhat az embere. Ebbe a kategóriába beleférnek a külföldi, a feltörekvő, a ritkán látott, tribute vagy éppen hardcore/punk/grind bandák.

Részletek alább...

[2011-11-18 18:01 feltöltő: Zsófi]

Auguszt Burns Red, I Killed The Prom Queen, The Sharon Tate

Auguszt Burns Red, I Killed The Prom Queen, The Sharon Tate
Igen nagy örömmel jelentjük be, hogy a 2011-es koncertszezon dömpingjének szellemében 2012-ben sem hagyjuk unatkozni a kurrens keményzene szerelmeseit, így a teltházas Bring Me The Horizon koncert példáján július 3-án egy hasonló nívójú eseményre hívjuk most meg mindazokat, akiknek mond valamint az August Burns Red és az I Killed The Prom Queen neve.

Részletek alább...

[2011-11-18 17:53 feltöltő: Zsófi]

READY SET FALL (I), One Reason To Kiss, Rise Of Fate, Sleepless

READY SET FALL (I), One Reason To Kiss, Rise Of Fate, Sleepless
Az idei év vitathatatlanul az olaszoké, legalábbis a metal/hc szintéren. Már lassan számolni sem tudjuk, hogy hányadik nagyszerű olasz banda került elő gyakorlatilag a „semmiből”. Pár hete járt nálunk a Nucler Blast-hoz szerződött Tasters, és a mostanában nagyon pörgő Helia, de nézzük, most kik jönnek hozzánk így November végén!

Részletek alább...

[2011-11-15 17:52 feltöltő: Zsófi]

THE HORRORS (UK), MOOG

THE HORRORS (UK), MOOG
November 20-án, jövő hét vasárnap lesz esedékes az év utolsó igazán fontos indie-bulija, ami egyben az év egyik legjobb és legértékesebb lemezét elkészítő The Horrors hazai debütálása is lesz. A Dürer Kertben esedékes klubkoncert apropóját is a Skying dalcsokrának hirdetése adja, ám emellett külön exkluzivitást jelent maga a tény is, hogy testközelben élhetik majd át a rajongók mindazt az eufóriát, ami hagyományos esetekben a fesztiválok kordonjain túl szűrődhet csak át.

Részletek alább...

[2011-11-13 13:21 feltöltő: Zsófi]

PERSISTENCE TOUR 2012

PERSISTENCE TOUR 2012
Ugyan 2011-ben a hardcore szerelmeseinek nélkülözniük kellett a kontinens valaha volt legnagyobb hardcore-turnéját, a Persistence Tourt, ezért cserében 2012 elején az utóbbi évek legerősebb összeállítását tekinthetik meg az ínyencek, hiszen a szervezők módszeresen kitettek magunkért. Ennek szellemében pedig a régi motorosok épp annyira lesznek kaphatók a minőségi nosztalgiázásra, mint az újsulisok arra, hogy kedvenc bandáik koncertjén mosholjanak, és ezért nem is kell annyira messze menni.

Részletek alább...

[2011-11-05 11:21 feltöltő: Zsófi]

Showbread (USA), Safemode (SWE), Orient Fall

Showbread (USA), Safemode (SWE), Orient Fall
Nagy örömmel jelentjük be a minőségi keresztény rockzene szerelmeseinek, hogy a NuSkull és a ShortScore összefogásából Budapestre is eljuthat a Come&Live! egyik legnépszerűbb üdvöskéje, a georgiai Showbread, akik aktuális Európa-turnéjukon a svéd Safemode oldalán járják kontinensünk klubjait.

Részletek alább...

[2011-11-05 10:28 feltöltő: Zsófi]

EASTERN DEATH INFERNAL TOUR 2011

EASTERN DEATH INFERNAL TOUR 2011
Harmadszor jár a szervezésünkben hazánkban a svéd deathmetalt aprító DEMONICAL, és ezúttal az ugyancsak svéd VOLTURYON és a hazai termésű SLYTRACT kíséri őket útjukon - Pécsen a Zion klubtermében zúznak majd. Az Eastern Death Infernal Tour 2011 pécsi állomásán vendég az ERADICATION. November 5-én szombaton 19h-tól nyitja kapuit a buli, mi után rövidesen beindul a körfűrész.

Részletek alább...

[2011-11-05 10:02 feltöltő: Zsófi]

Bonecrusher Fest 2012

Bonecrusher Fest  2012
Az időszaki fesztiválok mindig módszeresen tudnak gondoskodni arról, hogy elinduljon egy-egy újabb szakasz akár az évben, akár csak úgy az egyes évszakokban. Ezért is ildomos, hogy két év után ismét Budapestre érkezik a Bonecrusher Fest, hiszen a deathcore és a death metal szerelmeseinek téltemetője egyben az év első igazán nagy dobását is jelenti az európai klubéletben.

Részletek alább...

[2011-11-03 14:06 feltöltő: rasztamas]

GET INFECTED TOUR 2012

GET INFECTED TOUR 2012
2007-ben az év egyik leginkább kitüntetettebb eseményének számított a Caliban aktuális Európa-turnéja, az azóta legendássá vált Darkness Over Europe, hiszen az A38 fedélzetére kiváltképp olyan zenekarok érkeztek meg, akik egytől-egyig akkor törtek be a nemzetközi véráramba. Az I Killed The Prom Queen épp a turné utáni feloszlásával vált meghatározóvá, a Bleeding Through ekkor próbálgatta azóta sem hallatott slágerorientált hangját a The Truth dalcsokrán, az All Shall Perish pedig a The Price of Existence-szel alkotta meg a deathcore egyik megkérdőjelezhetetlen alapművét. És ami a legszebb, hogy most a Get Infected turnéja ugyanazt kínálja a keményebb hangzások szerelmeseinek, amit akkor ez a csomag jelentett.

Részletek alább...

[2011-11-03 14:00 feltöltő: rasztamas]

Adept (SWE), More Than a Thousand (POR), Walking With Strangers (SWE)

Adept (SWE),  More Than a Thousand (POR), Walking With Strangers (SWE)
A modern metalcore és emocore keverékének szerelmesei idén sem szenvedtek hiányt jó koncertekben, főképp, ha a színtér európai képviselőiről van szó, hiszen májusban a Caliban és a For Today vendégeként jött a Dürerbe a svéd Adept, míg a portugál More Than A Thousand egyenesen két koncertet adott idén. Eddig. Hiszen most a Skalar és az Under The Music jóvoltából az év utolsó hónapjában a két banda ismét elfoglalja a Dürer Kertet.

Részletek alább...

[2011-11-03 13:47 feltöltő: rasztamas]

Saturday Of Suffering Party 6.66

Saturday Of Suffering Party 6.66
A tél beálltának egyik legbiztosabb jele – legalábbis a hazai zenei körökben – a Tilos Rádió (FM 90.3, Budapest) underground & extrém metal magazinjának, a GOREZONE-nak a nevével fémjelzett, illetve általa szervezett buli. Idén december 10-én (szombat) kerül sor a műsor repertoárjába illő műfajok itthoni képviselőinek következő seregszemléjére a Dürer-Kert nagytermében. Mivel pedig hatodszorra fut majd a jól bevált Saturday Of Suffering vagyis Szenvedés Szombatja néven a party, a pontos sorszáma 6.66 lesz...

Részletek alább...

[2011-11-03 13:38 feltöltő: rasztamas]

Grindrise Fest VI.

Grindrise Fest VI.
Fellépők: Darkest Hour (USA), The Southern Oracle, Till We Drop, The Sharon Tate, Aetrigan, Téveszme (az előzenekari verseny győztese)

Részletek alább...

[2011-11-03 10:03 feltöltő: rasztamas]

Goblin Gore, Yack, Game Misconduct, Necrosodomy, Divine Damnation

Goblin Gore, Yack, Game Misconduct, Necrosodomy, Divine Damnation
December 17-én (szombat) Szegeden a Garaboncziás Borozóban 21 órától elszabadul a pokol! Alacsony belépő mellett (potom 700 Ft-ért) 5 olyan bandát láthattok, akik garantáltan letépik a fejeteket! Az estet a Goblin Gore (death-metal) nyitja. Őket Szegeden senkinek nem kell bemutatni. Esetleg annyit jegyezhetnénk meg róluk, hogy szenteket gyalázó, új számokkal készülnek! Ezután a halasi Yack (grind-crust-punk) aratja a népet.

Részletek alább...

[2011-11-03 06:53 feltöltő: Zsófi]

GOD IS AN ASTRONAUT (IRL) + VENDÉGEK

GOD IS AN ASTRONAUT (IRL) + VENDÉGEK
A 2011-es koncertszezon egyik legemlékezetesebb eseménye a God Is An Astronaut hazai debütálása volt, hiszen a post-rock koronázatlan királyai méltán bizonyították, hogy szenvedélyben és érzelmi telítettségben gazdag szerzeményeik a lehető legdinamikusabb élő előadásmódot vonják maguk után, a lemezszintnél is erőteljesebb megszólalásról nem is beszélve. Így aki akkor már átélhette a varázslatot, most repetázhat, aki pedig kihagyni kényszerült a legutóbbi alkalmat, most lehetősége nyílik a pótlásra.

Részletek alább...

[2011-11-03 06:37 feltöltő: Zsófi]

Bail (GER), Your Neighbour The Liar (GB), Rosa Parks

A szeptemberi együttműködést követően, amely a német Radare és a kanadai Slates budapesti szervezését jelentette, a Mutecall és a Chromechoes Promotion ismét összefogott, hogy közösen láthasson vendégül olyan előadókat, akik egy adott szubkultúra szerelmeseinek még sokat jelenthetnek majd a közeljövőben: így jöhet először Budapestre két fiatal zenekar, a skót Your Neighbour The Liar és a német Bail.

Részletek alább...

[2011-10-30 11:45 feltöltő: Zsófi]

The Silver Shine

A The Silver Shine zenekar egy villámkezű női nagybőgőssel pörgő vintage punk rock and roll trió Budapestről. A banda 2004-ben alakult és számos alkalommal turnéztak Európában, Brazíliában valamint játszottak az Amerikai Egyesült Államokban; világszerte összesen 28 országban. Most szombaton először érkeznek Győrbe, és egy ingyenes koncertet adnak a Laposon!

Részletek alább...

[2011-10-27 23:28 feltöltő: Zsófi]

Skindred, Deaf Havana, Cadaveres

Skindred, Deaf Havana, Cadaveres
Budapest egyik legújabb szórakozóhelyén mutatkozik be a walesi raszta bárd és csapata. December 1-én Budapestre érkezik a Skindred, hogy a nagy sikerű Sziget Fesztiválos, és a Gogol Bordellóval közös fellépés után most végre főzenekarként is bemutatkozzon. Benji Webbe és csapata a főváros egyik legújabb szórakozóhelyén, a Barba Negra Clubban játszik, a szintén brit Deaf Havana társaságában.

Részletek alább...

[2011-10-27 23:21 feltöltő: Zsófi]