tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Brutal Assault 2017 - Hírek

Brutal Assault 2017 - Hírek
Következzen a második hírcsokor az új nevekkel! A svéd OPETH már több mint 20 éve kényezteti egyedi zenei világával a súlyos riffek és igényes prog témák kedvelőit, a brit SIKTH pedig (akik idén végre fellépnek) a prog djent rajongóit célozza meg stílusával. A többi zenekar sem nagyon szorul bemutatásra az extrém metal színtéren: ROTTING CHRIST (gothic black metal / Görögország), PRONG (crossover thrash / USA), DECAPITATED (tech death metal / Lengyelország) – ők speciális programmal készülnek fennállásuk 20-ik évfordulója alkalmából – DESERTED FEAR (death metal / Németország), TSJUDER (black metal / Norvégia), COUGH (sludge/doom / USA). Három új fellépő a core-zenék híveinek: az ausztrál THE AMITY AFFLICTION a metalcore-t ötvözi post-metal elemekkel, az amerikai CHELSEA GRIN a deathcore műfaj egyik meghatározó bandája, a WHILE SHE SLEEPS pedig egy igen erőteljes fellépéseket nyújtó brit metalcore-zenekar, mely műfajában az egyik legígéretesebb. Végül, de nem utolsósorban a fellépők között lesz a német KMFDM (industrial) és az amerikai WREKMEISTER HARMONIES, akiket így lehet jellemezni: (idézet következik) „Az utóbbi évek egyik legsúlyosabb és legizgalmasabb összművészeti kollektívája a JR Robinson vezette Wreckmeister Harmonies, amely egy letaglózó, drone-ból, posztrockból és ambientből varázslatos hangtájképeket és katartikus drámát építő zenekar”. brutalassault.cz/hu/ www.facebook.com/brutalassault.cz www.youtube.com/brutalassaultfest

[2016-11-25 15:16 feltöltő: Zsófi]

Dystopia – Megtekinthető a teljes Wacken Metal-Battle fellépés

Dystopia – Megtekinthető a teljes Wacken Metal-Battle fellépés
Életük egyik meghatározó élményévé vált ez a nyár, amikor kiderült, hogy megnyerték a Wacken Metal-Battle magyarországi döntőjét, nagyon örültek, habár nem nagyon tudták, hogy mi is vár rájuk. Tizenpár óra utazás pakolás, becsekkolás, szállás elfoglalás után léphettek fel a világot jelentő deszkákra a Wacken Headbanger színpadán.

Részletek alább...

[2016-11-21 17:13 feltöltő: Zsófi]

F.O.A. Fesztiválok és kísérőrendezvényeik 2016 ősz

F.O.A. Fesztiválok és kísérőrendezvényeik 2016 ősz
Izgalmas időszak elé nézünk, hiszen akárcsak a tavalyi évben, idén ősszel is több Fesztivál viseli magán a Full Of Anger nevet. Első körben november 26-án kerül megrendezésre a szokásos debreceni buli a Kaptár Music Club-ban 'VIII. F.O.A. Underground Metal Fesztivál' néven, előtte egy nappal pedig a Fesztivál hivatalos warm-up bulija lesz Nyíregyházán 'Tales Of A Crowhill Fest III. Autumn Edition + F.O.A. Fesztivál Warm-Up Show' néven a Pont Klubban.

Részletek alább...

[2016-11-21 15:36 feltöltő: Zsófi]

Dying Wish - 11 év után új lemez, ráadásul magyarul!

Dying Wish - 11 év után új lemez, ráadásul magyarul!
2016. november elején, a HammerWorld Magazin aktuális számának extra CD mellékleteként jelent meg a Dying Wish „Tükörország” című új albuma a Hammer Records gondozásában. A 9 friss dalt tartalmazó korong érdekessége, hogy 11 év lemezmentesség csöndjét megtörve ezúttal kizárólag magyar szövegekkel szólalnak meg a zenekar számai. Valamint, a tőlük megszokott súlyos, de melodikus death vonalat túlnyomó részben az extrém énekkel (is) kísért modern metal váltotta fel. A néhol progresszív elemeket sem nélkülöző, jó néhány helyen alapos billentyű aláfestést, kíséretet kapó dallamcentrikus, fülberagadó groove-okkal felvértezett, gitárcentrikus új szerzemények – aktuális üzenetként – a mai társadalmi, politikai visszásságokra reflektáló szövegeket kaptak, amelyek azonban minden esetben sikerrel kerülik el a klisés, valamint vulgáris megfogalmazást.

Részletek alább...

[2016-11-21 15:21 feltöltő: Zsófi]

FEZEN 2017- AZ ELSŐ NÉV: ALICE COOPER

FEZEN 2017- AZ ELSŐ NÉV: ALICE COOPER
Több mint 40 színpadon töltött év és közel 60 millió eladott lemezzel a háta mögött, 20 év után ismét hazánkban ad koncertet Alice Cooper! A rockikon természetesen még „csak” az első név a jubileumi fesztivál felhozatalából.

Részletek alább...

[2016-11-21 14:52 feltöltő: Zsófi]

Mandara - Debütálás

Mandara - Debütálás
A zenekar története 2008-ra nyúlik vissza. A klasszikus képzettségű billentyűs és zeneszerző, Szabó Gergely „Szög” ekkoriban írta meg első olyan dalait, melyekkel a komoly- és filmzene, valamint a melodikus metal harmonikus egyesítését tűzte ki célul. Néhány éven át – egyéb zenei projektek mellett – a komponálás került előtérbe; a tényleges alapítás, így az első stabil felállás 2014-re datálható.

Részletek alább...

[2016-11-21 14:47 feltöltő: Zsófi]

Noctis – Megjelent az ajkai progos power metal banda új lemeze!

Noctis – Megjelent az ajkai progos power metal banda új lemeze!
Genesis Corrupted címmel megjelent az ajkai Noctis új lemeze. A korongra, mely a Nail Records gondozásában jelent meg, 9 angol nyelvű nóta került fel. A lemezbemutató koncertre december 9-én, a budapesti S8 Underground Clubban kerül majd sor. A zenekar saját szavaikkal is bemutatta a lemezre felkerült nótákat, melyet itt olvashattok: hammerworld.hu/2016/11/07/noctis-sajat-szavaikkal-mutatjak-be-a-genesis-corrupted-lemezt/ A lemezt az alábbi linken tudjátok megvásárolni: www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=18457 A lemezbemutató eseménye: www.facebook.com/events/1445607828802191/
www.facebook.com/noctisbandhun/ noctisband.hu/

[2016-11-10 11:44 feltöltő: Zsófi]

Cool Head Klan hírek

Cool Head Klan hírek
A szeptember első hétvégéjén megrendezett ingyenes Rock On! Fest-hez igazodva jelent meg a Cool Head Klan, „Benzin és vér” című új albuma a Hadak Útja Kiadó / Hammer Music gondozásában. A hazai rock/metal színtéren már három évtizede alkotó – hazánk egyik legnagyobb hangjaként és ikonikus alakjaként ismert – Molics Zsolt énekes által vezetett banda eddigi legrockosabb, legmetalosabb megnyilvánulása ez a 10 új dalt, valamint egy régi nóta újra felvett verzióját tartalmazó lemezanyag.

Részletek alább...

[2016-11-10 11:40 feltöltő: Zsófi]

ANGERSEED: 'SOCIETY SLAVES' - AZ ÚJ VIDEÓKLIP

ANGERSEED: 'SOCIETY SLAVES' - AZ ÚJ VIDEÓKLIP
Megérkezett az új Angerseed videóklip, mely az idén megjelent 'The Proclamation' albumhoz kapcsolódik. A felvételek Dunaújvárosban készültek az idei Rockmaraton Fesztiválon július 15-én. Felvételt és rendezést az Angerseed jegyzi, a szerkesztés és a vágás Mészáros Márk munkája.
facebook.com/Angerseed www.facebook.com/fullofangerfesztival/

[2016-11-10 11:16 feltöltő: Zsófi]

Brutal Assault 2017 - Hírek

Brutal Assault 2017 - Hírek
Íme az első nagyobb csokor a BA2017 fellépőiből! Kezdésnek jöjjenek azok a zenekarok, melyek idén kénytelenek voltak lemondani fellépésüket, viszont 2017-ben be fogják pótolni elmaradásukat: ELECTRIC WIZARD, NILE és TERROR. Míg az ELECTRIC WIZARD zenéje ötvözi a Black Sabbath által kitaposott irányt a doom műfajjal és stoner/sludge stílussal, hangulatvilágukat az okkult témák, horrorfilmek és a drogok határozzák meg. A NILE hozzásegítette a death metal műfajt a me gújuláshoz újszerű témákkal és megújult energiával az ezredforduló környékén, a TERROR pedig a HC színtér elismert veterán zenekara.

Részletek alább...

[2016-11-08 15:13 feltöltő: Zsófi]

The D.I.Y.: Új lemez, új videó!

The D.I.Y.: Új lemez, új videó!
Új kislemezekkel, egyszerre kettővel és új videóval jelentkezett a budapesti The D.I.Y. zenekar. A lassan felnőtt korba lépő (20 év!) punk brigád a tervek szerint ez év végéig szeretné kihozni a sorban következő nagylemezét "Nincsen gáz!" címmel, ezért gőzerővel dolgoznak a lemezen.

Részletek alább...

[2016-11-08 12:03 feltöltő: Zsófi]

Headbangers Ball turné: vedd meg a jegyed, és ingyen mehetsz az Fleshgod Apocalypse koncertjére is!

Headbangers Ball turné: vedd meg a jegyed, és ingyen mehetsz az  Fleshgod Apocalypse koncertjére is!
Már eddig is a karácsonyi időszak egyik legjobb metal bulijának számított az MTV Headbangers Ball turné, hiszen december 19-én egymás után láthatjuk a színpadon az Unearth, a Kataklysm, az Ensiferum és az Iced Earth zenekarokat. Mostantól azonban szó szerint is karácsonyi ajándékra készülhetnek azok, akik belépőt váltanak erre az estére, hiszen a működésének 20. évfordulóját ünneplő hazai szervező, a Concerto Music minden Headbangers Ball jeggyel rendelkezőt ingyen enged be a 2017-es év egyik első metal bulijára január 10-én: a Dürer Kertben ezen az estén a technikás death metalt játszó olasz Fleshgod Apocalypse, a szimfonikus black metalt képviselő holland Carach Angren és a szimfonikus death metalban utazó olasz Nightland játszik majd.

Részletek alább...

[2016-11-08 11:27 feltöltő: Zsófi]

Sequence hírek

Sequence hírek
A zentai illetőségű modern metálos, groove-os hardcore csapat október 24-én adta ki második klipjét a Riverside című dalukhoz. A klip két helyszínen készült. Egy beltéri koncertvideó, és egy kültéri partmenti, gyönyörű természetközeli kép jelenik meg a videóban, melyet az adai Pro Media cég készített.

Részletek alább...

[2016-11-08 11:21 feltöltő: Zsófi]

Megjelent a Backdoor Play új EP-je

Megjelent a Backdoor Play új EP-je
Backdoor Play. Velük kapcsolatban szeretnénk mondani, hogy megjelent az első kislemez! ”Ésazthogy” nagyon rendben van, „Megaztishogy” most és itt ti is meghallgathatjátok. Az új cucc az Ésazthogy Megaztishogy címet viseli és 5 dalt pakolt rá a Marjanovic Igor, Zsiros Dominik, Samu József, Kovács Tamás alkotta zenekar.

Részletek alább...

[2016-11-08 10:55 feltöltő: Zsófi]

Nocrul - Teljes a lemez!

Nocrul - Teljes a lemez!
Khorne címmel elérhetővé vált a Nocrul új anyaga teljes egészében a Bandcamp oldalon keresztül. 7 újabb lépést tettek a Warhammer démonoktól hemzsegő világába, és még korai Summoning-ot is feldolgoztak a maguk különös módján. A lemez ötvözi az első két anyag világát: H, majd E hangolás után D-ben születtek a dalok, melyek hangulata az egygitáros témáktól kezdve a többszólamú megoldásokig terjedően kel életre. A háttérben továbbra is meghúzódnak a billentyűk, de ezeken kívül hangulatfokozó effektek is sznesítik az összképet. A sötétebb tónus érdekében olyan apróságot is bevetettek, minthogy a dobnál csak kínai cineket használtak. Jó hír a fizikai formátumot kedvelőknek, hogy elvileg kazettán megjelenik majd az anyag. Ha ez megtörténik, tájékoztatunk titeket, addig is hallgassátok és terjesszétek a káosz egyik istenének eme hét tételét! khrul.bandcamp.com/album/nocrul-03-khorne

[2016-11-08 10:17 feltöltő: Zsófi]

Noctis - Hallgass bele az új albumba!

Noctis - Hallgass bele az új albumba!
November 7-én, a Nail Records gondozásában jelent meg az ajkai Noctis első lemeze. A progos power metalt játszó banda debüt albuma a Genesis Corrupted nevet kapta a keresztségben, és az új korongra kilenc dal került fel. Ebből kaphattok némi ízelítőt alább. A zenekar lemezbemutató koncertje december 9-én, a budapesti S8 Undergroundban lesz: www.facebook.com/events/1445607828802191/
www.facebook.com/noctisbandhun/

[2016-11-08 10:13 feltöltő: Zsófi]

Elstartolt az idei Haverockerek zenekari tehetségkutató!

Elstartolt az idei Haverockerek zenekari tehetségkutató!
Október elsején hivatalosan is elkezdődött a ll. Haverockerek verseny! Amatőr zenekarok jelentkezését várják az info@haverockkozosseg.hu e-mailen. Jelentkezéshez nem kell más, csak egy felvétel, egy kép, és egy rövid leírás a csapatról. Az anyag lehet mp3, mp4 és egyéb formátum. Részletes infókat az alábbi linken találhattok, illetve ugyanezen az e-mailen bármilyen kérdésre válaszol a Haverock csapata: www.haverockkozosseg.hu/haverockerek-verseny/ Jelentkezni október 31-ig lehet. A videókat, dalokat feltöltik a Haverock közösség facebook oldalára, ahol a közönség szavazza meg a három legjobbat. Nyeremények: 1. hely: Fellépési lehetőség a 8. Alterába Fesztiválon 2. hely: Egy Lyrics videoklip a Haverock Media által 3. hely: 3 dalos kislemez a Tremolo Stúdiótól Kaparjátok elő a kameráitokat Poroljátok le a hangszereiteket Vegyétek elő a legjobb hangotokat Jelentkezzetek, játszatok, és nyerjetek!

[2016-10-17 18:20 feltöltő: Zsófi]

Angertea - Kárász a Tiszában... Új klip!

Angertea - Kárász a Tiszában... Új klip!
Az Angertea zenekar elkészült a márciusban kiadott 'Snakes in Blossom' lemezének második hivatalos videóklipjével. A videót a 'Tisza' című dalhoz csinálták, és érdekessége, hogy csupa szentesi kötődésű ember és asszony szerepel benne! :) Az egyik főszereplő Kárász Zénó művész úr, akit egy koncertükön ismertek meg, ahol kiderült róla, hogy hatalmas Angertea rajongó. A másik főhős Hajdú Balázs országosan ismert humorista, aki nagyon jó barátjuk, és volt iskolatársuk. Pluszban pedig vannak itt szép lányok, szétcsúszott zenekartagok, Tafi Kutya, Kárász úr(a döglött hal), meg egy kis abszurd horrorkabaré a tiszai-alföldi életről, ami szabad értelmezésű, de nekik nagyjából a jó és rossz (yin yang) kapcsolatát körvonalazza. A halat nem bántották, nem szadisták, már döglötten vették, sőt kárpótlásként egy horgász havertól elkértek egy élő kárászt, amit jól visszaengedtek a szentesi Tiszába. A zenekar tavasszal szépen körbeturnézta az országot, és most ősszel kicsit pihennek. Az egyetlen ez évre meghirdetett koncert október 22-én lesz a Hódstock Fesztiválon olyan bandák társaságában, mint az Ördög, és az Omega Diatribe.
www.angertea.com www.facebook.com/angerteahun

[2016-10-17 17:56 feltöltő: Zsófi]

Nocrul hírek

Nocrul hírek
Elérkeztünk Khorne birodalmában tett utolsó utazásunkhoz, amelyet hangulatilag az első számhoz hasonló dal zár keretbe. Aki kedveli a Dio korszakos Black Sabbath-ot, az biztos könnyen rájön, örökségük mely részlete köszön vissza ebben a tételben. Hamarosan hivatalosan is közzé teszik az albumot eredeti minőségben, szokásukhoz híven egy feldolgozással, amihez azonban már nem készül videó.

[2016-10-17 17:27 feltöltő: Zsófi]

Mobilmánia - Bő másfél órás koncertélmény otthon: Fénypokol koncert DVD

Mobilmánia - Bő másfél órás koncertélmény otthon: Fénypokol koncert DVD
A HammerWorld Magazin nyári (összevont július-augusztusi) számának ingyenes DVD mellékleteként jelent meg „Fénypokol koncert” címmel a Mobilmánia 2015. június 7-i Barba Negra Trackes koncertjének anyaga. A hazai rockszíntér egyik meghatározó bandája a 2014-es „Fénypokol” albumának bemutatóját rögzítette, ennek nyolc kamerával felvett profi felvétele került fel – természetesen néhány kötelező P. Mobil alapvetéssel együtt – az összesen bő másfél órás műsoridőt kitevő, 19 track-ket tartalmazó korongra.

Részletek alább...

[2016-09-08 17:09 feltöltő: Zsófi]