tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Angertea - Kárász a Tiszában... Új klip!

Angertea - Kárász a Tiszában... Új klip!
Az Angertea zenekar elkészült a márciusban kiadott 'Snakes in Blossom' lemezének második hivatalos videóklipjével. A videót a 'Tisza' című dalhoz csinálták, és érdekessége, hogy csupa szentesi kötődésű ember és asszony szerepel benne! :) Az egyik főszereplő Kárász Zénó művész úr, akit egy koncertükön ismertek meg, ahol kiderült róla, hogy hatalmas Angertea rajongó. A másik főhős Hajdú Balázs országosan ismert humorista, aki nagyon jó barátjuk, és volt iskolatársuk. Pluszban pedig vannak itt szép lányok, szétcsúszott zenekartagok, Tafi Kutya, Kárász úr(a döglött hal), meg egy kis abszurd horrorkabaré a tiszai-alföldi életről, ami szabad értelmezésű, de nekik nagyjából a jó és rossz (yin yang) kapcsolatát körvonalazza. A halat nem bántották, nem szadisták, már döglötten vették, sőt kárpótlásként egy horgász havertól elkértek egy élő kárászt, amit jól visszaengedtek a szentesi Tiszába. A zenekar tavasszal szépen körbeturnézta az országot, és most ősszel kicsit pihennek. Az egyetlen ez évre meghirdetett koncert október 22-én lesz a Hódstock Fesztiválon olyan bandák társaságában, mint az Ördög, és az Omega Diatribe.
www.angertea.com www.facebook.com/angerteahun

[2016-10-17 17:56 feltöltő: Zsófi]

Nocrul hírek

Nocrul hírek
Elérkeztünk Khorne birodalmában tett utolsó utazásunkhoz, amelyet hangulatilag az első számhoz hasonló dal zár keretbe. Aki kedveli a Dio korszakos Black Sabbath-ot, az biztos könnyen rájön, örökségük mely részlete köszön vissza ebben a tételben. Hamarosan hivatalosan is közzé teszik az albumot eredeti minőségben, szokásukhoz híven egy feldolgozással, amihez azonban már nem készül videó.

[2016-10-17 17:27 feltöltő: Zsófi]

Mobilmánia - Bő másfél órás koncertélmény otthon: Fénypokol koncert DVD

Mobilmánia - Bő másfél órás koncertélmény otthon: Fénypokol koncert DVD
A HammerWorld Magazin nyári (összevont július-augusztusi) számának ingyenes DVD mellékleteként jelent meg „Fénypokol koncert” címmel a Mobilmánia 2015. június 7-i Barba Negra Trackes koncertjének anyaga. A hazai rockszíntér egyik meghatározó bandája a 2014-es „Fénypokol” albumának bemutatóját rögzítette, ennek nyolc kamerával felvett profi felvétele került fel – természetesen néhány kötelező P. Mobil alapvetéssel együtt – az összesen bő másfél órás műsoridőt kitevő, 19 track-ket tartalmazó korongra.

Részletek alább...

[2016-09-08 17:09 feltöltő: Zsófi]

20 éves lesz a FEZEN fesztivál

20 éves lesz a FEZEN fesztivál
Az 1997-ben még Fehérvári Zenei Napokként, egy cirkuszi sátorral indult a fesztivál, idén pedig a több mint 100 fellépő, köztük közel 20 külföldi sztárzenekar már közel 40.000 látogatót csábított Székesfehérvárra. 2017-ben 20 éves lesz a FEZEN, és erre jubileumhoz méltó programmal készülnek a szervezők. A legfanatikusabb rajongók pedig már nem csak a naptárjukba írhatják be a dátumot, de jövő évi bérletüket is megszerezhetik szuperkedvezményes áron.

Részletek alább...

[2016-09-08 17:01 feltöltő: Zsófi]

ETA: Történelmi hazugságok - az első nagylemez a punk legendától

ETA: Történelmi hazugságok - az első nagylemez a punk legendától
2016. június 22-én jelent meg „Történelmi hazugságok” címmel a hazai punk legenda ETA első hivatalos nagylemeze az EDGE Records / Hammer Music gondozásában. A digipak tokban piacra került – 19 dalt plusz egy intrót tartalmazó – hanganyag kiválóan összefoglalja a zenekar eddigi történetét, a régi, szinte kultikus számok (külföldi punk feldolgozásokra írt magyar szöveges dalok, valamint már a kezdetektől saját szerzemények) újrarögzítve, mai megszólalással kerültek a korongra, de ezek mellé új nóták is társultak.

Részletek alább...

[2016-09-08 16:49 feltöltő: Zsófi]

THE DEVIL’S TRADE – ÚJ EP ÉS EURÓPA TURNÉ!

THE DEVIL’S TRADE – ÚJ EP ÉS EURÓPA TURNÉ!
Augusztus elején jelent meg Makó Dávid egyszemélyes “zenekarának”, a The Devil’s Trade-nek extrákkal kibővített első nagylemeze az A38 gondozásában bakeliten. A Those Miles We Walked Alone nyolc tételéhez öt új dal került felvételre, amelyek mostmár a The Devil’s Trade bandcamp oldalán, valamint a GarageLive Records gondozásában az összes jelentős digitális zeneáruházban elérhetők EP formájában, Those Songs We Sang Together címmel. Makó legközelebb szeptember 9-én lép fel a fővárosban, az Instantban.

Részletek alább...

[2016-09-08 16:12 feltöltő: Zsófi]

Kell a barátság! - Koncert Lőrincz Tibi megsegítésére

Kell a barátság! - Koncert Lőrincz Tibi megsegítésére
Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy kialakult a Lőrincz Tibor énekes támogatására megrendezendő BARÁTSÁGKONCERT véglegesnek tekinthető műsora. 2016. szeptember 9-én, a budapesti Trafik Klubban gyűlnek majd össze a Stress együttes vezetőjének tisztelői, pályatársai és barátai. Némelyek nézőként, támogató barátként, némelyek szervezőként és technikusként, közülük sokan színpadra is fognak lépni, a pontban 19:00 órakor kezdődő öt órás jótékonysági bulin.

Részletek alább...

[2016-09-06 14:02 feltöltő: Zsófi]

Ossian - Platinalemez a 30 év legszebb balladái, jubileumi buli!

Ossian - Platinalemez a 30 év legszebb balladái, jubileumi buli!
Alig két és fél héttel a megjelenését követően az Ossian „30 év legszebb balladái” című válogatáslemeze az aranylemez státusz után máris platinalemez!A zenekar teljes korszakából szemezgető kiadvány – elsőként a csapat történetében – csak kizárólag a MOL benzinkutakon kapható, rendkívül kedvező 999 Ft-os áron!

Részletek alább...

[2016-09-06 13:49 feltöltő: Zsófi]

Nocrul hírek

Nocrul hírek
Újabb hét, újabb dal - ezúttal a Realm Of Brass And Blood című tétel kerül napvilágra. Míg az előző, Khornate Daemons dalban King Diamond hatás volt tetten érhető, itt a My Dying Bride szellemére lelhet a vájt fülű hallgató. Mint korábban már említésre került, ezek a videók nem rendes videóklippek, csupán hangulatilag próbál meg hozzá tenni némi pluszt a dalokhoz. A dalszerző számára van egyfajta kietlen, elhagyatott hangulata ennek a számnak, ezért döntött ezen képi világ mellett; ráadásul a szöveg is egy, az elemek által brutalizált környezetről szól, ami nem kedvez az életformáknak.

[2016-09-06 13:38 feltöltő: Zsófi]

Leecher - új klipp

Leecher - új klipp
A júniusi HammerWorld Magazin ingyenes CD mellékleteként jelent meg a szimfónikus metalt három csellóval játszó Leecher „Sightless” című lemeze a NAIL Records / Hammer Music gondozásában. A frontlányos budapesti csapat bemutatkozó albuma 13 angol nyelvű szerzeményt tartalmaz. A zenekar májusban az „All the Stars” dalhoz készült szöveges videóval jelentkezett, az előző hét elején pedig a „Fading” című nótájukhoz forgatott élőszereplős klipjüket mutatták be.

Részletek alább...

[2016-09-06 13:34 feltöltő: Zsófi]

Noctis – Novemberben jön az első lemez

Noctis – Novemberben jön az első lemez
Novemberben, a Nail Records gondozásában jelenik meg az ajkai Noctis első lemeze. A Genesis Corrupted névre hallgató albumra kilenc dal kerül majd fel, köztük a Veil of Lies, amit alább meg is hallgathattok. A zenekart legközelebb október 14-én, a dunaújvárosi Kaptárban tudjátok elcsípni: www.facebook.com/events/1142476885772338/ www.facebook.com/noctisbandhun/

[2016-09-06 13:30 feltöltő: Zsófi]

Words Of Blood - Új lemez

Words Of Blood - Új lemez
A HammerWorld Magazin nyári (összevont július-augusztusi) számának ingyenes CD mellékleteként jelent meg „Az én démonaim” címmel a Words of Blood második albuma, amely egyben a csapat első nagylemeze az új énekessel, Tybe-val. A banda hosszú hónapokat próbatermekben és stúdióban töltve alakította ki visszatérő anyagát, hiszen az énekesváltás miatt bő egy év csend vette őket körül. A lemezen már 7 húros hangszereket használtak, gondosan ügyelve a saját hangzás kialakítására.A korongra került dalok szövegei napjaink egyre zűrösebb világának emberi problémáit, hibáit boncolgatja, egyfajta útkeresés és figyelmeztetés az önös érdekekkel, anyagias világunkkal szemben.Érdekesség, hogy Tybe költő is egyben, számos verse megtalálható a www.poet.hu oldalon és természetesen aktívan kivette a részét a szövegírásból is.

Részletek alább...

[2016-09-06 13:13 feltöltő: Zsófi]

Desszert Feszt Budapest 2016. ősz

Desszert Feszt Budapest 2016. ősz
Stoner / Sludge / Doom fesztivál Budapesten! 8 koncert, 2 helyszínen, legendás zenekarokkal. 50 db bérlet kapható, augusztus 20-tól szeptember 15-ig a pesti Wave lemezboltban! Bérlet = fényképes pass + ajándék Desszert Feszt póló. Facebook: www.facebook.com/events/1007114346067775/ Infó: cudipurci@gmail.com

Részletek alább...

[2016-09-06 13:06 feltöltő: Zsófi]

Az Amberjack nyerte a Pulzus tehetségkutatót

Az Amberjack nyerte a Pulzus tehetségkutatót
Augusztus 25-27. között került megrendezésre a Pulzus tehetségkutató döntője a IX. Zorall Sörolimpián. A nagyon szoros mezőnyben a budapesti Amberjack vitte el az első díjat, a másodikon a pécsi Generation Impasse, a harmadik helyen pedig a szintén budapesti Atomic Playboyz végzett. Weisz Kicsi különdíját, mely két dal rögzítése az Ecseri Vasműben, a kecskeméti Döngölöm nyerte, az idei Rock On! Festen pedig az Alone in the Moon mutatkozhat be. A zsűri kiosztott még egy extra különdíjat is, mely egy fellépési lehetőség, teljes műsorral a X. Zorall Sörolimpián. Ezt a The Scarlet és a Döngölöm kapta. www.facebook.com/Pulzus/ www.facebook.com/ZorallSorolimpia/

[2016-09-06 13:02 feltöltő: Zsófi]

Új AWS dal és klip, szeptember elején érkezik az album

Új AWS dal és klip, szeptember elején érkezik az album
Nemrég debütált az AWS friss videója, a “Hajnali járat”. Az új dal az ősszel érkező harmadik album - ‘Kint a vízből’ - előfutára, mely a HammerWorld Magazin szeptemberi számának CD mellékleteként jelenik majd meg az EDGE Records / Hammer Music gondozásában. A srácok az új korongra 11 színtiszta modern metal track-et pakoltak fel.

Részletek alább...

[2016-09-06 12:54 feltöltő: Zsófi]

The 69 Eyes Budapesten idén ősszel!

The 69 Eyes Budapesten idén ősszel!
Universal Monsters címmel április 22-én jelent meg a finn dark/gót rocker The 69 Eyes új stúdióalbuma, a 2012-es X lemez folytatása. Ráadásul idén novemberben élőben mutatja be az új dalokat a banda Budapesten!

Részletek alább...

[2016-09-06 12:11 feltöltő: Zsófi]

Vadonatúj kislemez a Nickelback-től!

Vadonatúj kislemez a Nickelback-től!
Augusztus végén indult világkörüli hódító útjára a legújabb Nickelback kislemez, a Dirty Laundry. A szokásostól eltérő módon, az új dalt a zenekar indította el saját honlapján, a rádiós premier Angliában és az USA-ban csak ezután következett. www.nickelback.com/news/title/stream-dirty-laundry-now/ A Dirty Laundry Don Henley’s 1982-es dalának feldolgozása. Ahogy Chad Kroeger, az együttes énekese megjegyezte: “Időnként a stúdióban mindenféle dalokat játszunk, pusztán szórakozásból, bemelegítésként. És néha ez annyira jól sikerül, hogy muszáj felvennünk és megmutatnunk mindenkinek. Élvezzétek ezt a nagyszerű rock nótát a mi tolmácsolásunkban!” smarturl.it/NBDirtyLaundry A Nickelback 2 hét múlva kezdi meg új világkörüli turnéját, amelynek állomásai között Budapest is szerepel. A szeptember 16-i koncertre jegyek még kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.

[2016-09-06 10:14 feltöltő: Zsófi]

Új klip a Dungaree-től

Új klip a Dungaree-től
Második videoklipjében a szegedi stoner/grunge zenekar görbe tükröt állít fel az összeesküvés-elméletek hívőinek. Egy kőkemény dallal mondják el, hogy szerintük a hülyeség nem oké. A Dungaree első nagylemezének beharangozó dalaként érkezik klippel együtt a Status Quo, ami a zenekartól megszokott módon Magyarországon egyedülállóan közelíti meg a metal zenét, erős grunge-os, doomos hatásokkal fűszerezve azt.

Részletek alább...

[2016-08-22 14:06 feltöltő: Zsófi]

IX. Zorall Sörolimpia – Pár nap múlva kezdődik az év legzorallabb fesztiválja!

IX. Zorall Sörolimpia – Pár nap múlva kezdődik az év legzorallabb fesztiválja!
Augusztus 24-én, délután 16 órakor megnyitja kapuit a IX. Zorall Sörolimpia. A fesztivál idén újra Alsóörsön kerül megrendezésre, a Pelso Campingben (korábban Európa Camping). A headlinerek között olyan neveket találunk, mint a Junkies, a Rómeó Vérzik, az Ossian, a Lord, a Moby Dick, a Beatrice, a Depresszió, a Pokolgép, a Road, az Ismerős Arcok, a nulladik napon a Sing Sing és Rudán Joe akusztik, és természetesen a Zorall. A fesztivál fellépőinek sorát erősíti még a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Triász, az Időgép, de a fiatal rock nemzedékből velünk lesz például a The Joystix, a Phoenix RT, és az Alcohol zenekar is.

Részletek alább...

[2016-08-22 13:59 feltöltő: Zsófi]

5 nap alatt aranylemez lett az Ossian „30 év legszebb balladái” albuma

5 nap alatt aranylemez lett az Ossian „30 év legszebb balladái” albuma
A 30 éves Ossian zenekar válogatásalbuma rekord idő alatt lett aranylemez, hiszen szerdai megjelenését követően vasárnap reggel máris elérte az elismerést jelentő példányszámot. Sőt, robog a platinalemez felé.

Részletek alább...

[2016-08-22 13:54 feltöltő: Zsófi]