tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Limbless - Limbless (EP)

Limbless -  Limbless (EP)
A 2010 márciusában alakult Limbless saját bevallása szerint a Pantera, Drowning Pool képviselte modern metal irányvonal mellett tette le a voksát. A nagy elődök sorához talán még oda lehetne tenni a Lamb of God nevét is, hiszen a mai modern (és nem nu) metal egyik fő képviselője ez az amerikai együttes. A stílus tehát egyértelmű, a lehetőségek tárháza is ki lett jelölve.

Részletek alább...

[2012-04-22 20:45 feltöltő: Peti]

Nice One Babe - The First One (EP)

Nice One Babe - The First One (EP)
A zalaegerszegi Nice One Babe - The First One névre elkeresztelt kislemezéről fog most pár szó esni. Számomra nagy meglepetés volt, hogy az országon belül mindenhonnan jobbnál-jobb metalcore és stílusilag corehoz köthető zenekarok jelennek meg remek minőségű anyagokkal. A N.O.B sincs ezzel másképpen!

Részletek alább...

[2012-03-18 11:06 feltöltő: Máté]

Sick - Vol 01 (album)

Sick - Vol 01 (album)
Valamiért az első találkozásom a Sick-el nem hagyott mély nyomot bennem egy pocsék hangosításnak köszönhetően (ugye-ugye? Mért is annyira fontos, hogy ne kuruzsló legyen a keverőpult mögött). De amint volt szerencsém a quartetet, professzionális körülmények között látni, egyből leesett az állam és nyomban be is szereztem az első hanganyagukat.

Részletek alább...

[2012-02-20 17:26 feltöltő: Szilárd]

Whitechapel - Recorrupted (EP)

Whitechapel  -  Recorrupted (EP)
2011 novemberében a Metal Blades Records üdvöskéje megjelentette új EP jét, Recorrupted címmel. A következőkben ezt ízlelgetem egy kicsit. A Knoxville-i hatos 3 nagyszerű stúdióalbum után adta ki ezen EP-t, mely nem aratott osztatlan sikert. Akik nem ismernék, ez a lemez úgy néz ki, mint egy vegyes saláta. Az első szám a Section 8 címet kapta, mely az egyetlen, ha szabad ezt mondanom, normális szám az albumon, ami nem feldolgozás, cover vagy remix. Itt hozták a srácok a színvonalat, változatos, matekos, breakdown-os zúzda, mely tökéletesen jellemző rájuk, ezért is szeretjük őket. Azonban a többi szám hagy némi kivetnivalót maga után…

Részletek alább...

[2012-02-07 18:09 feltöltő: Martin]

Tisztán A Cél Felé - Darsana (album)

Tisztán A Cél Felé - Darsana (album)
A T.A.C.F az egyelten olyan hardcore zenekar, amivel egy nagyobb hazai rock és metál lap hasábjain találkoztam fiatalabb koromban. A nevük miatt gyorsan utánuk is kerestem, hogy vajon, milyen zenét is takar a szimpatikus interjú. Vegytiszta, és őszinte hardcore az, amit játszottak és játszanak a mai napig. De, mivel nem visszaemlékezést tartunk, ezért inkább a Darsana című albumukra fektessük a hangsúlyt.

Részletek alább...

[2012-02-03 11:01 feltöltő: Máté]

Kvelertak - Kvelertak (album)

Kvelertak - Kvelertak (album)
Bizony, új szelek fújdogálnak a hideg északról, ugyanis itt most egy norvég hordáról van szó, név szerint a Kvelertak, Kvelertak albumáról. Olyan összetett történetről esik szó, amit nehéz elkezdeni, de ha egyszer elkezdted, és ráéreztél, még nehezebb lesz letenni, és befejezni.

Részletek alább...

[2012-01-15 15:48 feltöltő: Ádi]

Stiff Bastard - The Dead Horse Rides Again (EP)

Ahhoz képest, hogy meglehetősen csapongó időszak jellemezte a Stiff Bastard utóbbi egy évet, egy vérfrissítés olyan löketett adott a zenekarnak, hogy egyből le is vágtak egy EP-t, a magyar keményzenék egyik legvéresebb hentes pultjára.

Részletek alább...

[2011-12-28 00:33 feltöltő: Szilárd]

Orient Fall - 2011 (EP)

Orient Fall - 2011 (EP)
Where The Pressure of Duty Leaves Off /The Challenge of Excellence Begins A budapesti Orient Fall ismét magasra tette a mércét egy olyan kislemezzel, amely minden fiatalabb zenekarnak példaértékű lehet. Hiszen kiváló hangzással és gazdag zenei világgal rendelkezik. És, hogy hogyan is hat a hallgatóra?

Részletek alább...

[2011-12-18 11:56 feltöltő: Máté]

Blasphemist - Shadowtorned Word (album)

Blasphemist - Shadowtorned Word (album)
A következőkben a Blasphemist nevű osztrák zenekar második nagylemezét veszem nagyító alá, mely a Shadowtorned Word nevet viseli. A hattagú melódikus deathmetált játszó banda a Noisehead stúdióba rántotta fel az új anyagot, ahol többek között a Slytract is stúdiózott.

Részletek alább...

[2011-12-09 06:54 feltöltő: Martin]

JACK - Beteg Kor promo 2011 (EP)

Talán senki nem kérdőjelezi meg azt a tényt,hogy a Jack hazánk egyik legtöbbet változó zenekara. A kiskunhalasi srácok igencsak magasra tették a mércét ezzel a két számmal!

Részletek alább...

[2011-12-04 12:00 feltöltő: Máté]

Skizotype - Iris. Opened. Tight (album)

Skizotype - Iris. Opened. Tight (album)
Szégyellem magam, ez volt az első dolog, ami eszembe jutott Skizotype kapcsán, amikor meghallgattam… Az ok: megint lemaradtam valamiről, és hajlamos vagyok a magyar undergroundot egy kalap alá venni, és úgy levonni a következtetéseket, hogy nem ismerem azt, hogy milyen nagyszerű előadók munkálkodnak a háttérbe, létrehozva páratlan klisé- mentes zenei miliőket, felrúgva minden zenei demagógiát, és páratlan üzenetet reprezentálni a világ felé.

Részletek alább...

[2011-11-18 18:12 feltöltő: Szilárd]

Alter District - Las Praderas (EP)

Kapásból betalált az első riffnél, már a formabontó (pont, hogy nem trendi hangzás), mert végre nem egy Dzs-be hangolt, műkeménykedő, mainstream-et majmoló hangzásvilág, tele tűzdelve külföldről ellopkodott forma gyakorlatokkal. Az Alter District új kiadványa igen magasra rakja a mércét, elsősorban maguknak, mert egy ilyen anyag után, ha lineárisan tartani akarják a színvonalat, megkerülhetetlen lesz, hogy ne váljanak komoly tényezővé a magyar színtéren.

Részletek alább...

[2011-11-18 18:10 feltöltő: Szilárd]