tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Kuttya – A38-as koncert a Youtube-on

Kuttya – A38-as koncert a Youtube-on
Túláradó örömmel jelentjük mindenkinek, hogy a Kuttya zenekar tavalyi A38-as koncertjének teljes anyaga feldarabolva megtalálható a YouTube-on! A koncert a magyar EU-elnökség apropóján rendezett "Polyphony" koncertsorozat részeként 2011 Március 26-án volt, és a görög Darnakes, valamint a jól ismert magyar Napra zenekarok társaságában. A felvételt ugyanebben az évben Augusztus 20-án a Magyar Televízió 1-es csatornája is leadta. A felvételt feldarabolták, így külön-külön meghallgathatóak a számok, és az interjúrészletek is.
www.facebook.com/#!/pages/Kuttya-zenekar/158984320819993

[2012-02-28 21:31 feltöltő: Zsófi]

Brutal Assault Fesztivál - új fellépők

Brutal Assault Fesztivál - új fellépők
Új bandákat jelentett be a legendás cseh extrém zenei fesztivál, a Brutal Assault. Az olyan eddig ismert fellépők mellé, mint például az At The Gates, a Corrosion Of Conformity, a Godflesh vagy a Machine Head, felsorakozott a "humppa-folk metal" finn nagyágyúja, a Finntroll, a New York-i hardcore veteránja, a Skarhead, valamint a black metal műfaj legendás cseh képviselője, a Root.

Részletek alább...

[2012-02-28 21:28 feltöltő: Zsófi]

Astral Doors videóüzenet

Astral Doors videóüzenet
Astral Doors: elindult a turné, szerdán Budapesten A Hammerworld Magazin olvasói ingyen jutnak be a svéd heavy metalosok koncertjére. Február 24-én útnak indult az Astral Doors Jerusalem című legfrissebb lemezét bemutató Desert Forces of Rock turné, mely február 29-én érkezik a budapesti Club 202-be. Az első németországi koncertek már le is zajlottak, és a rajongók jelentései szerint mind az új, mind a korábbi lemezekről is szerepeltek dalok.

Részletek alább...

[2012-02-28 06:49 feltöltő: Zsófi]

Cojones hírek

Cojones hírek
Az elmúlt másfél hónapban sok minden kiderült arról, hogy mi is vár a Cojones zenkarra a 2012-es évben. Először is megtalálták az új basszerüket, aki nem más, mint Lehelvári "Mapett" Péter, aki a Checkpoint Charlie, és korábban az Insane zenekarok sorait erősítette! Bár a túloldali gitár-poszt továbbra is üresen tátong, a március elején startoló turnénak ez sem jelenthet akadályt, négyen is készek állnak rá, hogy földbe gyalulják a világot jelentő deszkákat! Menet közben felpörgnek az - egyelőre még cím nélküli - új lemez munkálatai is. A tervek szerint ősszel jelenik majd meg, nagyjából egy időben a zenekar születésnapjával, amiből idén már az 5-ik aktuális, amit szeretnének méltóképpen megünnepelni! Ez azonban még odébb van, elsőként itt a tavaszi turné, csekkoljátok a dátumokat ezen a vidám kis flyer-en! www.facebook.com/pages/Cojones/267541598187 www.myspace.com/cojonesmetal cojones.blog.hu/

[2012-02-28 06:18 feltöltő: Zsófi]

Videoklip pályázat - Készíts klipet a Nevergreen egyik dalára!

Videoklip pályázat - Készíts klipet a Nevergreen egyik dalára!
Videoklip pályázatot hirdet a Nevergreen. A zenekar január 28-án, a Gothica fesztiválon mutatta be új lemezét, a Karmageddon-t, mely harmadik hete fent van a MAHASZ 40-es toplistáján. A Nevergreen talán eddigi legjobb albumán található két nótára (tetszés szerint válaszható), a Míg a halál el nem választ vagy a Népünk árnya visszatér, címűre készíthetik el pályázatukat a rajongók vagy a profi videósok. A klip nem lehet kollázs. Minden pályázati anyagot a zenekar bírál el és a legjobb három publikálásra is kerül a Hammerworld és a Nevergreen internetes portálokon. A legjobb készítője pedig, azon túl, hogy klipjét több ezren nézhetik majd meg , gazdagabb lesz egy dedikált Karmageddon cd-vel és egy páros belépőt nyer a következő Gothica fesztiválra. A pályázati anyagot erre az email címre várják: metalkilincs@gmail.com. A beérkezési határidő: március 31.

[2012-02-27 06:51 feltöltő: Zsófi]

Redneck Zömbiez - Farmed & Dangerous

Redneck Zömbiez - Farmed & Dangerous
Ha minden jól megy, jövő hétfőn (február 27.) ingyen letölthető formában megjelenik a Redneck Zömbiez első teljes értékű kislemeze (7,5 dal), a másfél nap alatt rögzített Farmed & Dangerous!

Részletek alább...

[2012-02-23 19:24 feltöltő: Zsófi]

Dalriada hírek

Dalriada hírek
Jól indul az év a Dalriada háza táján, a csapat több elismerésben is részesült a 2011-es évi munkájának köszönhetően. A legnagyobb hazai rock/metal szaklap, a Hammerworld Magazin szerkesztőségi listáján, és közönségszavazásán ismét ott van a csapat, több kategóriában is.

Részletek alább...

[2012-02-23 18:59 feltöltő: Zsófi]

III. MŰSZAK - NO.28.

III. MŰSZAK - NO.28.
Extrémek, kívülállók, deviánsok, vadak! A rendkívüli hideg ellenére is dolgozik a III. MŰSZAK sztárgyár! Gombolj hát ki egy sört a melósokra, Michael Monroe-ra és Dregen-re, a Warpigs, a Dusty Chopper és a Lord Volture zenekarokra.

Részletek alább...

[2012-02-23 18:34 feltöltő: Zsófi]

DEATHSTARS: megvan az előzenekar

DEATHSTARS: megvan az előzenekar
A svéd Marionette érdemelte ki azt a lehetőséget, hogy márciusi Európa-turnéján a gótikus és glam-hatásokkal tűzdelt industrial metal egyik legnagyobb jelenkori képviselőjét, a Deathstarst kísérje.

Részletek alább...

[2012-02-23 17:55 feltöltő: Zsófi]

Stonedirt - Lemez megjelenés!

Stonedirt - Lemez megjelenés!
Örömmel értesítünk mindenkit hogy mai naptól letölthető a Stonedirt legújabb lemeze a www.stonedirtmusic.com oldalról. Sokáig kerestek kiadókat és több opció is szóba jött azonban akárhogy számoltak és agyaltak, hogy mi lenne a legjobb nekik is meg azoknak akik kíváncsiak az anyagra és arra jutottak, hogy végül szerzői kiadásként fogják megjelentetni.

Részletek alább...

[2012-02-23 06:54 feltöltő: Zsófi]

NOSZTALGIA, TAVASZ, RÁKENROLL...

NOSZTALGIA, TAVASZ, RÁKENROLL...
MÁRCIUSTÓL POP'84 és RAMONES MANIA a PECSA CAFÉBAN! Múltidéző pop, és tisztelgés a punk legenda előtt? Ez a tavasz is jól indul!Március 6-án a Ramones Mania csapata izzítja be a tavaszi zsongást a Városligeti PeCsa Caféban a nagyérdeműnek, majd őket március 13.-tól, a 2011-ben a Sing Sing, Shy Guys és a Manhattan tagjaiból verbuválódott POP'84 zenekar követi, minden hónap második keddjén fílinges retro őrülettel, a '80-as évek legtutibb sláger-válogatásával... HELY: BUDAPEST, XIV. Zichy Mihály út 14., Petőfi Csarnok, PeCSa Café

[2012-02-23 06:43 feltöltő: Zsófi]

FÉMHUZAL, GITÁRHÚR, FEZEN

FÉMHUZAL, GITÁRHÚR, FEZEN
Négy naposra duzzadtak a Fehérvári Zenei Napok Augusztus elején gitárhúrok fonják körbe Székesfehérvárt: a nulladik nappal bővülő FEZEN-en a világ legjobb zenészei pengetnek. Al Di Meola, a világzenei fogalom és pulzusfelpörgető partyk – ezzel nyit 16 éves történetében először nulladik nappal a FEZEN. A MÁV-pályán a gitárvirtuóz után a thrash metál legnagyobbjai tépik majd a húrokat. A Machine Head legutóbbi albumát hozza Székesfehérvárra, és a Sepultura is új korongról zenél. Hegedűhúrok is fonódnak a négy napot felölelő zenei hálóba, hiszen különleges folkmetállal és szintén friss zenékkel érkezik a finn Korpiklaani.

Részletek alább...

[2012-02-22 07:12 feltöltő: Zsófi]

SUNRISE AVENUE: Jim Kroft lesz a zenekar vendége

SUNRISE AVENUE: Jim Kroft lesz a zenekar vendége
A finn Sunrise Avenue tavaszi Európa-turnéján a Berlinben élő brit énekes-dalszerző, Jim Kroft fogja estéről estére kikapcsolni a közönséget: nálunk erre március 6-án lesz alkalma a Myriad Creatures soraiból is ismerős vokalistának a Dürer Kert nagytermében.

Részletek alább...

[2012-02-22 07:06 feltöltő: Zsófi]

Újabb nevek a Szigeten: Korn, The Vaccines, Magnetic Man...

Újabb nevek a Szigeten: Korn, The Vaccines, Magnetic Man...
Újabb tucatnyi konfirmált zenekar híre röppent fel a Sziget háza tájáról. Eszerint új hanganyagával jön az újkori metal-kultúra alapvetése, a Korn, itt lesz a tavalyi év egyik legnagyobb ígérete, a The Vaccines, a legendás Magnetic Man, Nagy-Britannia legszerethetőbb indie bandája, a Two Door Cinema Club, az elektro-house nagymester Steve Aoki, a skandináv house egyik alap alakja, Axwell, a szórakoztató punk-rockban utazó Beatstakes, a a nemzetközi fesztiválok mindenkori kedvence, a dEUS, a lehengerlő tempójú Ministry valamint Bebel Gilberto a modern bossa nova stílus nemzetközi követe és Hollandia egyik első számú könnyűzenei exportcikke, Caro Emerald. Mindez - és megannyi más - idén augusztus 6. és 13. között a 20. Szigeten.

Részletek alább...

[2012-02-21 06:22 feltöltő: Zsófi]

OPETH - Megvan az előzenekar

OPETH - Megvan az előzenekar
A finn Von Hertzen Brothers érdemelte ki azt a lehetőséget, hogy februári Európa-turnéján a hetvenes évek progresszív rockjához visszanyúló svéd metalbandát, az Opeth-et kísérje. A Rasmus-tagok által alapított Dynasty Recordings kötelékébe tartozó zenekar már csak a közös hatások miatt is méltán érdemelte ki Mikaelék figyelmét, hiszen az eddig négy nagylemezt, valamint hat kislemezt megjelentető banda a finn folklórt, a fúziós progresszív rockot és a hard rockot elegyíti egy megkapó, dallamközpontú és egyszerre atmoszférateremtő elegyben.

Részletek alább...

[2012-02-21 06:10 feltöltő: Zsófi]

The Black Dahlia Murder - Moonlight Equilibrium videó

The Black Dahlia Murder - Moonlight Equilibrium videó
Elkészült az amerikai The Black Dahlia Murder legújabb videója a Moonlight Equilibrium című dalra. A videó 2 Viktória kora-beli pár és egy farkasember történetét mutatja be David Brodsky rendezésében. ictv-bd-ec.indieclicktv.com/media/videos/b51134344b4b64572c52606f9e8f148c/70b257de16d24bb5b3886f16223fb85f/17/video.mp4 www.facebook.com/theblackdahliamurderofficial twitter.com/#!/bdmmetal

[2012-02-21 05:42 feltöltő: Zsófi]

Lies! - Kész az EP

Lies! - Kész az EP
A Holland hardcore-ban tevékenykedő Lies! befejezte új EP-jét, ami a Nineties címet kapta. A hét dalt a Sound Lodge Studio-ban (God Dethroned, Dew-Scented, Sinister stb.) és groningen-i saját sdúdiójukban vették fel.

Részletek alább...

[2012-02-21 05:20 feltöltő: Zsófi]

HangSúly - Hungarian Metal Awards

HangSúly - Hungarian Metal Awards
Hetedik alkalommal kerül lebonyolításra az éves Hangsúly zenei díj szavazása, amelyben idén 13 Rock/Metal portál szerkesztősége választja ki az előző évben megjelent Új magyar stúdióalbumok közül a legjobbakat. Az eddigiekhez hasonlóan 5 kategória került meghirdetésre.

Részletek alább...

[2012-02-21 04:43 feltöltő: Zsófi]

As Blood Runs Black - In Honor Live Music Video

As Blood Runs Black - In Honor Live Music Video
A 2011-es Never Say Die turnén nálunk is tiszteletét tevő amerikai As Blood Runs Black összeállított egy live videót a fellépéseken készült felvételekből az In Honor című dalukra. Aki szemfüles, talán felfedezheti magát is a képsorok között. A srácok azoknak a nőknek és férfiaknak dedikálják a videót, akik a hazájukat szolgálják! Videó:

[2012-02-20 06:33 feltöltő: Zsófi]

Rocksuli Budapesten!

Rocksuli Budapesten!
Több mint 22 éve alakult meg Debrecenben a rockzene alapjait oktató intézmény, a Rocksuli. Január 13-án, hosszas tervezés után az iskola kilépett kelet-magyarországi bázisáról és a fővárosban is megnyitotta kapuit a zenészpalánták előtt.

Részletek alább...

[2012-02-19 09:24 feltöltő: Zsófi]