tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Barbears - Medve-metál Szegedről

Barbears - Medve-metál Szegedről
A Napfény Városának egy különleges stoner metal formációja, a Barbears. Muzsikájuk olyan ötvözetét adja a pszichedelikus lebegéseknek, tekerős szólóknak és ipari zúzásoknak, amely mellett nehéz szó nélkül elmenni. A Blanár Levente (ének és gitár), Lukács László (gitár), Szatmári János (basszusgitár) és Szabó Béla (dob) alkotta négyes hosszú várakozás után jelentette meg első nagylemezét. A korongot két EP előzte meg 2009-ben, illetve 2012-ben, majd egy énekes váltás után – Garamszegi Balázs helyére érkezett a Let The Cigar Die-ból már ismerős Blanár Levente, aki az ének mellett egy plusz gitárral gazdagította a hangzást – újult lendülettel fogott bele a munkába a zenekar, ennek lett a gyümölcse az Enter The Bear, melyet egy lyric video is kísért, a Vagabong című számhoz:
www.facebook.com/barbears barbears.bandcamp.com/album/doombar-ep

[2015-11-20 12:00 feltöltő: Zsófi]

Remorse - Évzáró ünneplés!

Remorse - Évzáró ünneplés!
Az idei HangSúly Zenei Díj 10 éves jubileuma alkalmából tartott online szavazáson a közönség szavazatai alapján abszolút befutó lett az ózdi illetőségű thrash metalt művelő Remorse zenekar "Harc!" c. lemeze. Ennek apropójaként a csapat egykori felállásban egy nagyszabású évzáró bulival ünnepli meg győzelmét. A VI. Évzáró 2015 (Metál Karácsony) nevű esemény további fellépői: SOUND HEIGHT 69, Mindigmás, Mikrodeth (Megadeth Tribute), Motörhand (Motörhead Tribute), Nagyanyám Blues-A, valamint a Remorse jelenlegi formációja. Facebook esemény: www.facebook.com/events/1476557405980596/ Remorse (Harc! 10 éves jubileumi) felállás: Oláh Kálmán - dob, Róm Gábriel - ének Oláh Zsolt gitár- ének Kossuth Lajos - gitár Kovács Krisztián - basszusgitár
www.facebook.com/remorsethrashteam/

[2015-11-20 11:45 feltöltő: Zsófi]

Elfsong - Új CD!

Elfsong - Új CD!
Megjelent a NAIL Records / Hammer Music gondozásában a fantasy konceptalbumairól, epikus rock-metal musicaljeiről ismert Elfsong együttes harmadik albuma: “A Lámpások Népének Regéje”. A Cross Borns főnök, Somlói Feca vezette formáció muzsikája harmadszor is olyan világokba repít, ahol a hősiesség, a bátorság, az adott szó és a becsület még meghatározták az emberek életét. Álmok, mondák, mesék - “A Gyűrűk Ura” után szabadon.

Részletek alább...

[2015-11-20 11:34 feltöltő: Zsófi]

De Facto - videóklip és dalpremier a tavasszal megjelenő Nihil albumról

De Facto - videóklip és dalpremier a tavasszal megjelenő Nihil albumról
A De Facto zenekar 2015 nyarán újra aktív üzemmódba kapcsolt. Ennek kapcsán a csapat főnöke, Tóth Gyula újra életre hívta a legendás Nightbreed fesztivált, továbbá egy vadonatúj nótával is kedveskednek a banda hűséges szimpatizánsainak.

Részletek alább...

[2015-11-20 11:25 feltöltő: Zsófi]

Road - Friss klip, új album!

Road - Friss klip, új album!
2015. november 20-án jelenik meg meg az EDGE Records / Hammer Music gondozásában a domoszlói Road zenekar hatodik albuma: a “M.A.T.T.”. A lemezhez tartozó első videóklip a „Kettő bennem az én” című dalhoz készült, Nagy Viktor (Mihaszna Film) rendezésében, mely nem egészen egy hónap alatt átlépte a százötvenezres látogatottságot. A második film pedig az “Egy család vagyunk” koncertrészletekkel dúsított szöveges videója lett, mely november 13-án debütált a youtube-on.

Részletek alább...

[2015-11-20 11:17 feltöltő: Zsófi]

Gyöngyvér - új CD!

Gyöngyvér - új CD!
2015. okóberber 12-én jelent meg a NAIL Records / Hammer Music gondozásában az Gyöngyvér együttes negyedik, „Lélekvándorlás” című albuma. A CD-t elsőként a HammerWorld magazin mellékleteként lehet megvásárolni. A felvételek a budapesti Kultúrpart stúdióban zajlottak. Valamennyi utómunkát -így a keverést és a masteringet is - a Gyöngyvér vezetője, Mazán Attila készítette. A hosszabb leállás után új felállásban készült lemez vendége Novák Péter (Kimnowak). A korongon az “István, a király” rockopera most futó koncertszínház változatának rendezője adja elő Radnóti Miklós “Erőltetett menet” című versének részleteit.

Részletek alább...

[2015-11-20 11:07 feltöltő: Zsófi]

Néhány érdekesség az Imagine Dragons zenekarról

Néhány érdekesség az Imagine Dragons zenekarról
A világ egyik legjobb koncertbandája címmel is büszkélkedő vegas-i csapat pontosan 2 hónap múlva adja első önálló koncertjét Budapesten. A január 20-i Imagine Dragons koncertre jegyek még kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában. Érdemes megnézni a világ egyik kedvenc koncertbandáját a Budapest Arénában! Nézzünk néhány érdekes adatot róluk:

Részletek alább...

[2015-11-20 10:54 feltöltő: Zsófi]

A Raven Eye melegíti be a közönséget Slash előtt

A Raven Eye melegíti be a közönséget Slash előtt
Az egyre nagyobb rajongótáborral rendelkező angol rock trió, a Raven Eye kezd november 18-án este Slash és bandája előtt Budapesten. A hétszeres Brit Blues Award – köztük a legjobb énekes, a legjobb gitáros és az év albuma – nyertes Oli Brown új bandája jelenleg is Slash: Myles Kennedy & The Conspirators turnéján lép fel, és remekül helytállnak, hiszen az év végi európai turnéra is meghosszabbították a lehetőséget számukra. A kritikusok véleménye is ezt igazolja: több újságíró is kiemeli, hogy a Raven Eye egy energikus, acélos rock banda, akiket kár lenne kihagyni. A november 18-i, budapesti Slash koncertre jegyek még kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.

[2015-11-03 05:09 feltöltő: Zsófi]

Dorothy - Jobb, ha hozzászoksz - megjelent az új album!

Dorothy - Jobb, ha hozzászoksz - megjelent az új album!
2015. október 14-én jelent meg az EDGE Records / Hammer Music gondozásában a Dorothy együttes második albuma: a “Jobb, ha hozzászoksz!”. Az erősen slágergyanús címadó dalt jelenleg is rotációban adja az MR2 Petőfi Rádió. A CD közvetlenül a csajtriótól is megrendelhető, akár speciális, “ölelős” vagy “csókos” rajongói csomagokban, a zenekar hivatalos honlapjáról.

Részletek alább...

[2015-11-03 05:05 feltöltő: Zsófi]

10 érdekesség Slash-ről

10 érdekesség Slash-ről
A világ egyik leghíresebb gitárosa november 18-án lép fel a BudapestArénában, addig is néhány érdekesség vele kapcsolatban: - Egyike azon keveseknek, akinek Los Angelesben kézlenyomata és csillaga is van. Az előbbi a Sunset boulevard Rockhírességek sétányán, a csillag pedig természetesen a Hollywood boulevard Walk Of Fame részén tekinthető meg - Édesanyja afroamerikai ruhatervező, sok színésznek és zenésznek tervezett ruhát, többek között David Bowie-nak is. Édesapja angol képzőművész – grafikus, aki lemezborítókat is tervezett, például Neil Young és Joni Mitchell albumaihoz - Beceneve gyerekkorában ragadt rá, miután meglehetősen izgága volt és folyton rohangált, a család egyik barátja nevezte el “hasítónak”, azaz Slash-nek - Első hangszere nem a gitár, hanem a dob volt. Kissrácként még egy iskolai darabban is fellépett dobosként - Slash 18 évesen alapította első zenekarát gyerekkori barátjával, Steven Adlerrel. Újsághirdetésben kerestek basszusgitárost, a posztra végül Duff McKagan-t találták a legjobbnak - Miután Slash Angliában született és élt 11 éves koráig, így még akkor is angol állampolgár volt, amikor a Guns N Roses világhírű lett. Viszonylag későn, 30 éves korában indította el a hivatalos folyamatot, hogy megkapja a kettős állampolgárságot és így teljes jogú amerikai állampolgár is lehessen - Már 10 éve tiszta, még a cigarettát is letette, egyetlen függősége maradt meg: óriási kávéimádó. Minél erősebb annál jobb, de a legnagyobb kedvence a Kubai eszpresszó - Kb 10 évvel ezelőtt kezdett csak számítógépet használni, addig hallani sem akart róla, hogy bármit is csináljon komputeren keresztül - Gyűlöli a valóságshow-kat, de imádja a főzős műsorokat és a dokumentumfilmeket - Slash hivatalos semi-pro autóversenyző is, rajong ezekért a kocsikért A budapesti koncertre jegyek még kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.

[2015-11-03 04:48 feltöltő: Zsófi]

Room Of The Mad Robots hírek

Room Of The Mad Robots hírek
Novemberben jelenik meg a Room Of The Mad Robots harmadik nagylemeze Rat King Racket címmel. A lemezbemutató koncert November 28-án lesz a Dürer kert Room 041-ben az első 7/8 Fesztiválon, ahová várnak mindenkit szeretettel: www.facebook.com/events/1661525657468034/ Elkészült a lemezhez előzetesként az első szöveges videó is:
www.facebook.com/robotsmad/

[2015-11-03 04:31 feltöltő: Zsófi]

Talentométer - Megvannak az első döntős csapatok!

Talentométer - Megvannak az első döntős csapatok!
Lezárult a jelentkezés a Szerencsejáték Zrt. tehetségkutatója, a Talentométer könnyűzenei szekciójában. Közel ötszáz zenekar és előadó jelentkezett, több mint 23 ezer közönségszavazat érkezett. A Szerencsejáték Zrt. tehetségkutatója, a Talentométer lebonyolítója és szakmai partnere az A38 Hajó, médiatámogatója a Petőfi Rádió és a Petőfi TV. Idén ötödik alkalommal rendezi meg az A38 Hajó a Talentométert, a Szerencsejáték Zrt. könnyűzenei tehetségkutatóját. Az október 11-ig meghosszabított határidőn belül öt műfajban közel ötszáz (egészen pontosan: 496) zenekar jelentkezett. A közönségszavazás is lezárult, és megvan az élő elődöntőkbe közönségszavazatokkal bejutott öt (műfajonként egy-egy) zenekar is. A többi fellépőről a szakmai zsűrik döntenek - elsőként a metál kategória továbbjutóit hozták nyilvánosságra október 16-án, pénteken. Az első elődöntőre (metál) 2015. október 25-én vasárnap került sor, 14 órától. A továbbjutók: AS KARMA BRINGS, BEKES PROJEKT, DOLOR, MARAUDERS, NEEDLESS, SORROW IS A SAGE, SWAMP, THE HEARTLESS AISHA, VISIONED FRAILTY, WHAT ON EARTH. A koncertfotós és a kreatív játéktervező pályázatra továbbra is lehet jelentkezni, 2015. november 2-ig! talentometer.hu/

[2015-10-30 05:05 feltöltő: Zsófi]

Zorall - Platinalemez lett a Háztartási Rock’n Roll

Zorall - Platinalemez lett a Háztartási Rock’n Roll
Elérte a 4000 eladott példányszámot, ezzel platinalemez lett a Zorall zenekar, Háztartási Rock’n Roll című lemeze. A korong 2014 júliusában, az Edge Records gondozásában jelent meg, és a tavaly karácsonyi Zorall bulin a csapat már az aranylemezt vehette át.

Részletek alább...

[2015-10-19 05:19 feltöltő: Zsófi]

Dalriada - Áldás album és őszi-téli Európa turné

Dalriada - Áldás album és őszi-téli Európa turné
2015. szeptember 7-én jelent meg a NAIL Records / Hammer Music gondozásában a Dalriada hetedik sorlemeze, mely folytatva a hagyományokat, stilszerűen a hetedik hónap régies magyar nevét viseli. Az „Áldás” című CD a megjelenés hetében a második helyen nyitott a MAHASZ albumlistáján és azóta is folyamatosan Top 40-es eladásokat produkál.

Részletek alább...

[2015-10-19 05:17 feltöltő: Zsófi]

Érdekességek a Ghost zenekarról

Érdekességek a Ghost zenekarról
6 hét múlva érkezik hazánkba az elmúlt évek egyik legfelkapottabb metál csapata, a svéd Ghost. Karrierjük 2010-es bemutatkozó albumuk óta folyamatosan felfelé ível, és amióta a rock legnagyobb sztárjai közül is többen nyilvánosan a rajongóiknak vallják magukat, sőt, Phil Anselmo a saját koncertein is Ghost polóban lép színpadra, Dave Grohl pedig szabadidejében az aktuális Ghost album elkészülte körül bábáskodik, azóta érthetően még többen érdeklődnek a csapat iránt.

Részletek alább...

[2015-10-13 05:59 feltöltő: Zsófi]

EGO Project - Új CD

EGO Project - Új CD
2015. szeptember 14-én jelent meg a NAIL Records / Hammer Music gondozásában az EGO Project negyedik, „A középső” című albuma. A CD-t elsőként a HammerWorld magazin mellékleteként lehetett megvásárolni, október 12-től pedig már önálló kiadványként is elérhetővé vált.

Részletek alább...

[2015-10-13 05:48 feltöltő: Zsófi]

Prosectura - Új dal, új album, új DVD és kiadványcunami

Prosectura - Új dal, új album, új DVD és kiadványcunami
Nyolc év után, 2015. október 10-én jelent meg az EDGE Records / Hammer Music gondozásában a Prosectura együttes “Földi nyalandók” című új dalokat tartalmazó új CD-je, továbbá a banda 25 éves jubileumi DVD-je, illetve az elmúlt negyedszázad teljes diszkográfiájának az újrakiadása, ami így együtt, összesen 14(!) CD-t és két DVD-t tesz ki.

Részletek alább...

[2015-10-13 05:19 feltöltő: Zsófi]

Negyvenezer látogató a Budapest Music Expón

Negyvenezer látogató a Budapest Music Expón
Vasárnap este véget ért a tizedik Budapest Music Expo kiállítás. A rendezvényt mintegy 40 ezren látogatták meg, akik több tízezer hangszert is kipróbálhattak. Az eseményt szervező Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) kiosztotta az Öröm a Zene Díjakat. Elismerésben részesült többek közt Both Miklós és Gotthard Mihály gitáros.

Részletek alább...

[2015-10-13 05:04 feltöltő: Zsófi]

Funebre - Készül az új lemez!

Funebre - Készül az új lemez!
A Funebre következő kiadványának munkálatai megkezdődtek. Ennek előfutáraként meghallgathatjátok egy új dal, egyelőre cím- és ének nélküli változatát. Az egész lemez egy új zenei megközelítés jegyében készül: az epikus black metál riffek alatt a szokásos blast beat dobtémák helyett, ahol ez jól is hangzik, húzos rock dobolás lesz hallható. Ennek első darabja a most közzétett dal:
www.facebook.com/officialkhrul www.khrul.bandcamp.com www.reverbnation.com/khrul

[2015-10-13 05:00 feltöltő: Zsófi]

Megjelent az Ozone Mama harmadik lemeze

Megjelent az Ozone Mama harmadik lemeze
A Fonogram-díjas The Starship Has Landed és az azt követő Freedom EP után a hazai vintage rock színtér éllovasai 2015. szeptember 25-én adták ki legújabb lemezüket Sonic Glory címmel. Hogy milyen dalokat rejteget az új korong? Hét igazán dinamikus, hamisítatlan Ozone Mama-s döggel megáldott nótát, melyekhez a korábbiaktól eltérően, újdonságként három balladisztikus finomság is társul.

Részletek alább...

[2015-10-13 04:55 feltöltő: Zsófi]