tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

IX. Zorall Sörolimpia – Elindult a jegyértékesítés!

IX. Zorall Sörolimpia – Elindult a jegyértékesítés!
2016-ban újra Zorall Sörolimpia! 2016. augusztus 25. és 27. között Alsóörsön kerül megrendezésre a IX. Zorall Sörolimpia. A fesztiválra elindult a kedvezményes jegyértékesítés. December 31-ig mindösszesen 5999 forintért lehet hozzájutni a háromnapos bérlethez. Érdemes még év végéig beszerezni a belépőt, hiszen a következő akcióban, január 1. és és július 15. között 6999 forintba, míg a helyszínen már 8499 forintba fog kerülni a hetijegy. Néhány headliner zenekar már bejelentésre került, így az már biztos, hogy a Depresszió, az Ossian, a Beatrice, a Road, a Pokolgép, a Lord és természetesen a Zorall koncertet ad a IX. Zorall Sörolimpián. Link a jegyvásárláshoz: broadway.jegy.hu/program/ix-zorall-sorolimpia-berlet-55536 Facebook esemény: www.facebook.com/events/1518309041824406/ Bővebb infók: www.facebook.com/ZorallSorolimpia/

[2015-12-14 11:10 feltöltő: Zsófi]

Hétköznapi Csalódások - Új lemez és teljes életmű újrakiadás

Hétköznapi Csalódások - Új lemez és teljes életmű újrakiadás
2015. október 12-én jelent meg az EDGE Records / Hammer Music gondozásában a HétköznaPI CSAlódások együttes “Pont” című albuma, melyen már az új basszusgitáros, Szlaukó Tibor, a illetve az idén visszatért Mészáros “Bolond” Miklós dobos játéka hallható. Az új CD a 3. helyezést érte el a MAHASZ albumlistáján.

Részletek alább...

[2015-12-14 10:40 feltöltő: Zsófi]

Új dal a Niburta zenekartól!

Új dal a Niburta zenekartól!
A 2016 elején megjelenő Dive Into Ascension nagylemezről kaptunk ízelítőül egy dalt ’The Veil’ címmel, amin már Rózsa Laura énekhangját hallhatjuk. Az év elején csatlakozó énekesnővel a zenekar valamelyest új irányt vett, letisztultabb hangzás, modernebb megközelítés, mélyebb hangolás jellemzi a zenét.

Részletek alább...

[2015-12-14 10:27 feltöltő: Zsófi]

SZIGET - Szavazz kedvencedre!

SZIGET - Szavazz kedvencedre!
A szigetes szervezők már javában dolgoznak a következő évi fesztiválokon, melyhez idén is a közönség segítségét kérik. Szavazz Te is kedvenceidre a honlapokon található kívánsággépek segítségével, hogy viszontláthasd őket a fesztiválok színpadán.

Részletek alább...

[2015-12-14 10:22 feltöltő: Zsófi]

Borders of Byzantium - Bemutatkozás

Borders of Byzantium - Bemutatkozás
Van egy nyelv, amit szinte minden ember beszél. Amit akár szavak nélkül is megért s mely nem feltétlenül csak tényeket közöl vagy kérdéseket vet fel, hanem érzelmeket is ébreszt. Ez a nyelv a zene, ami számukra egyben választott út is. Így született meg a Borders of Byzantium zenekar ötlete 2014 végén.

Részletek alább...

[2015-12-14 10:13 feltöltő: Zsófi]

Brutal Assault további nevek, Dark Tranquility, Coroner, Nile, Obituary

Brutal Assault további nevek, Dark Tranquility, Coroner, Nile, Obituary
mai felhozatal első bandája Belgiumból érkezik és Sven de Caluwé a kulcsember – igen, a szóban forgó zenekar az ABORTED! Sok-sok év kihagyás után újra fellép nálunk 2016-ban az ARCH ENEMY, ezúttal a mikrofonnál közismerten kék hajú frontemberükkel/asszonyukkal, Alissa White-Gluz személyében! Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy a 21-ik Brutal Assault Fest alkalmával először lépnek fel nálunk a technical thrash műfaj nagyjai, a svájci CORONER! A Göteborg metal úttörői, a svéd DARK TRANQUILLITY is a fellépőket erősíti majd az ESKIMO CALLBOY mellett, ez utóbbinak a modern extreme metal rajongói örülhetnek. Ha old school death metal fan vagy (és elsősorban a Death/Leprosy album a fő csapásirányod), bizonyára nagyra fogod értékelni a GRUESOME koncertjét. Más: az experimental műfaj rajongóinak kötelező tétel a francia HYPNO5E és a norvég LEPROUS koncertje, akik már felléptek nálunk Ihsahn-nal (EmperoR) karöltve. Az ezoterikus atmoszférikus bandák között ott lesz a portugál MOONSPELL. Tengerentúl következik: fellép az amerikai death metal színtér egyiptológia szakos bandája, a NILE, Florida death metal szakirányt pedig nem csak a Gruesome fogja képviselni, hanem a nagyszerű OBITUARY is, akik – nem mellesleg – nagyszerű formában vannak! A finn vonalat nem csak a már legutóbb beharangozott Insomnium fogja képviselni, mellettük fellép majd az OMNIUM GATHERUM. Végül pedig következzen az utolsó szentségtelen háromság black metal módra: TAAKE, SATYRICON (akik a Nemesis Divina setlist-et fogják lenyomni a 20-ik évforduló alkalmából) illetve a SIGH Japánból!

Részletek alább...

[2015-12-11 11:48 feltöltő: rasztamas]

Jack - Neurozis: A teljes album meghallgatható!

Jack - Neurozis: A teljes album meghallgatható!
Meghallgahtató a kiskunhalasi grindcore-crossover Jack zenekar új lemeze. 19 dal grindcore/punk/hardcore. Az anyag kazettán (Posthuman producion, Power Ranger Records), cd-n (Scullcrasher Records) és bakelitlemezen (Give Praise Records, Here and Now Records, Vleesklak Records) jelenik meg. Megrendelelhető a vatai.levente@gmail.com címen Itt meghallgatható az album: jackgrindpunk.bandcamp.com/album/jack-neurozis facebook.com/jackgrindpunk twitter.com/jackgrindpunk

[2015-12-04 05:50 feltöltő: Zsófi]

VálaszÚt - Egy jó nagy korty az életből - friss klip, új album

VálaszÚt - Egy jó nagy korty az életből - friss klip, új album
2015. november 9-én jelent meg a VálaszÚt együttes “Mindenen át!” című harmadik CD-je, az EDGE Records / Hammer Music gondozásában, melynek szerzeményei ismét az igényes pop és a modern rock határán egyensúlyoznak.

Részletek alább...

[2015-12-04 05:44 feltöltő: Zsófi]

Prosectura - Új album, új DVD és újra kiadott életműsorozat!

Prosectura - Új album, új DVD és újra kiadott életműsorozat!
2015. október 12-én jelent meg az EDGE Records / Hammer Music gondozásában a Prosectura együttes “Földi nyalandók” című albuma, mely a 2. helyen nyitott a MAHASZ albumlistáján. Az új CD mellé napvilágot látott még a vicces szövegeiről elhíresült punk banda 25 éves jubileumi DVD-je, továbbá hosszú idő után újra elérhetővé vált az elmúlt negyedszázad teljes Prosectura diszkográfiája. A teljes katalógus, az újrakiadásokkal együtt, összesen 14(!) CD-t és két DVD-t tesz ki.

Részletek alább...

[2015-12-04 05:36 feltöltő: Zsófi]

Silent Homes - Soul Harbor EP megjelenés!

Silent Homes - Soul Harbor EP megjelenés!
Egy új EP-vel jelentkezett az egyik legfrissebb hazai formáció, a budapesti Silent Homes, akik progos, modern metalos stílusban működnek. A Soul Harbour EP meghallgatható és szabadon le is tölthető: silenthomes.bandcamp.com/album/soul-harbour www.youtube.com/watch?list=PLweg7u5AmFjuARVa8nmWSMW9Rxzdvjjpi&v=6ojNvq1vfRc A csapat gyökerei 2013-ra vezethetők vissza, amikor Mede György (Scars Left Behind) elkezdett dolgozni az első Silent Homes dalokon, de a bemutatkozó EP csak 2014. november 1-jén jelent meg Seasons címmel. Pár hónappal később, amikor megjelent az akkor még szólóprojekt Brighter Days című single-je, György találkozott K.E. Lenharddal (ex-Hybrid Reality), és megszületett az a döntés, hogy közösen dolgoznak majd egy következő EP-n. Az első demó megszületése után elkezdtek gondolkodni egy zenekar megalapításán is. Így csatlakozott hozzájuk Székely Péter gitáros/énekes (Scars Left Behind), Nógrádi Zoárd Gergő basszusgitáros (Moonhiker), valamint Juhász Sándor dobos (Implosion), és így született meg a Silent Homes zenekar. A csapat jövő hét hétfőn, december 7-én mutatja be élőben is az EP-t a Silent Planet és a Dryvia társaságában, a Dürer Kertben. Facebook esemény: www.facebook.com/events/1484226308572739/ További infók: www.facebook.com/silenthomes/

[2015-12-02 05:06 feltöltő: Zsófi]

Noctis – A 2016-os évet a Barba Negrában kezdik

Noctis – A 2016-os évet a Barba Negrában kezdik
Mozgalmas évet zár az ajkai Noctis zenekar. Az évet egy vadiúj videóval kezdték, mely a Veil of Lies című dalukra készült el. A mozi igen jól sikerült és a Youtube csatornájukon már közel 5000 megtekintést ért el. Tavasszal az Age of Nemezis vendégeként felléphettek a Club 202 színpadára, és a Barba Negrában is bemutatkozhattak, a Wacken Metal Battle tehetségkutató keretein belül.

Részletek alább...

[2015-12-02 04:40 feltöltő: Zsófi]

Don Gatto - Klip és koncertek

Don Gatto - Klip és koncertek
A szokásoshoz képest két héttel előrébb kerültek a szekszárdi Don Gatto zenekar év végi koncertjei. December 11-én pénteken a pécsi Est Caféban, a III. Liz Feszt keretében játszanak a szekszárdi láncfűrészes huligánok. Ezen az esten olyan keménytökű gyerek lépnek még színpadra, mint a hardcore-os Dolor, a káoszhardcore Stubborn, a favágópunk Dirty Dawn, az osztrák traktorosokól verbuválódott Seek & Destroy parasztmetál különítmény és a csodával határos módon nemrég új lemezt kiadó Prosectura.

Részletek alább...

[2015-11-27 12:47 feltöltő: Zsófi]

Orient Fall - Itt a nagylemez!

Orient Fall - Itt a nagylemez!
Hosszas várakozást követően a napokban debütált végre a fővárosi Orient Fall bemutatkozó nagylemeze, a Fractals. A tizenhárom számból álló anyag továbbmegy a 2011-es Where the Pressure of Duty Leaves Off / The Challenge of Excellence Begins EP által kijelölt összetett, progresszív ösvényen, és egy érett, bátran kísérletező, de továbbra is kifejezetten komplex metal zenekar képét mutatja.

Részletek alább...

[2015-11-27 12:24 feltöltő: Zsófi]

Koraszülött újraélesztőt adományoztak a Gumizsiráf szervezői

Koraszülött újraélesztőt adományoztak a Gumizsiráf szervezői
Félmillió forint értékben életmentő műszereket vásároltak a Kettőnégy Gumizsiráf gála szervezői a rendezvény idei bevételéből a budapesti Szent János Kórház Koraszülött Intenzív Osztályának. A hazai rock- és metalzene legfontosabb eseményének képviselői, vagyis a Kettőnégy zenei blog stábja hétfőn adta át az adományt az intézménynek.

Részletek alább...

[2015-11-27 12:07 feltöltő: Zsófi]

Iron Maiden és Wiz Khalifa a Telekom VOLT Fesztiválon

Iron Maiden és Wiz Khalifa a Telekom VOLT Fesztiválon
Több mint fél évvel a kapunyitás előtt máris két világsztárt igazolt a Telekom VOLT Fesztivál. 2016 nyarán érkezik minden idők egyik legsikeresebb rockbandája, az Iron Maiden és a dalaival milliárdos nézettségeket elérő rapsztár, Wiz Khalifa. November 26-tól - 48 órán át - kedvezményes, “early bird” áron lehet hozzájutni a VOLT-bérletelhez, az idei fesztivál hangulatát idéző aftermovie pedig mostantól megnézhető a VOLT honlapján. 24. Telekom VOLT Fesztivál 2016. június 29 - július 2. között, Sopronban.

Részletek alább...

[2015-11-27 11:59 feltöltő: Zsófi]

Retro koncertklip a divideD maszkos metalzenekartól

Retro koncertklip a divideD maszkos metalzenekartól
Az élő koncertek hangulatát visszaadó, csipetnyi retro életérzéssel megfűszerezett új videóklippel jelentkezett az utóbbi évek egyik legizgalmasabb magyar metalzenekara, a divideD. A színpadon maszkot és különleges fellépő ruhákat viselő zenészek legközelebb január 16-án zúznak egy hatalmasat a 13. Stagediving Fesztiválon a Dürer Kertben.

Részletek alább...

[2015-11-27 11:47 feltöltő: Zsófi]

Brutal Assault 2016 szállodai csomagok értékesítése

Brutal Assault 2016 szállodai csomagok értékesítése
Mostantól fogadjuk a szállodai csomagok előrendelését. Elérhetőek egy- és kétágyas szobák, valamint igen korlátozott számban három- és négyágyas szobák is. A foglalások a Hotel Alessandria-ban és a Hotel Cernigov-ban lehetségesek (előbbiben a szobák felújításon esnek át a fesztivál előtt). A szállodai csomagok magukba foglalják a napi transzfert a szállodából a fesztivál helyszínére és vissza, a svédasztalos reggelit illetve a 4 napos belépőt a lelátóra, ahonnan kiváló rálátás nyílik a két nagyszínpadra. Ugyancsak megindul a VIP Kemping, parkoló és lelátó jegyértékesítés is! A lelátó jobb ellenőrzése érdekében úgy döntöttünk, hogy az oda szóló belépő mostantól nem képezi részét a VIP Kemping csomagnak, illetve elindítjuk az elektronikus értékesítést. A lelátó belépő ára 6€ a fesztivál teljes időtartamára.

[2015-11-22 13:34 feltöltő: rasztamas]

A Brutal Assault első zenekarai

A Brutal Assault első zenekarai
Közzétesszük sorrendben 21-ik fesztiválunk első zenekarainak neveit! Az első ismert headliner az Al Jourgensen vezette legendás industrial banda, a MINISTRY. Emlékeztetőül: a következő Brutal Assault Fest 2016. augusztus 10 és 13 között kerül megrendezésre a szokásos helyen, a Josefov erődítményben, Csehországban. Ez az extrém zenei maraton változatos metal műfajok legjavát fogja nyújtani több mint 100 zenekar formájában, a világ minden tájáról, mindezt 3 színpadon és 4 napon át. Eddigi megerősített fellépőink a következők: AGNOSTIC FRONT, THE ALGORITHM, ARCHGOAT, BIRDFLESH, THE BLACK DAHLIA MURDER, BURY TOMORROW, DARK FUNERAL, DESTRUCTION, ELECTRIC WIZARD, EXODUS, INSOMNIUM, MINISTRY, SEPTICFLESH, TERROR, TEXTURES, VALKYRJA, WHIPLASH A lista még több mint 80 névvel fog kiegészülni!

[2015-11-22 13:21 feltöltő: rasztamas]

Ozone Mama - Új dalszöveges videó!

Ozone Mama - Új dalszöveges videó!
Szeptember végén megjelent az Ozone Mama új nagylemeze, a Sonic Glory, mely itthon és külföldön is maximálisan elnyerte a zenei szakma elismerését. A Gábor András (gitár), Székely Márton (ének), Dobos Gergely (basszusgitár) és Gulyás Máté (dobok) alkotta kvartett továbbra sem lép le a gázpedálról, máris egy újdonsággal jelentkeztek, és nemrégiben bemutatták legújabb dalszöveges videójukat, a ’Man On The Run’ című dalukhoz. Tekintsétek meg most ti is:
A ‘Sonic Glory’ album október 2-tól az összes ismert digitális terjesztőnél elérhető. Ingyenes regisztrációt követően teljes egészében meghallgatható például itt: www.deezer.com/album/11260144 További információk: www.facebook.com/ozonemamaband ozonemama.com/

[2015-11-20 12:12 feltöltő: Zsófi]

Szigetes fesztiválok ismét a legjobbak közt

Szigetes fesztiválok ismét a legjobbak közt
Ismét a legjobbak közt várja a végső megmérettetést négy szigetes fesztivál, a Sziget, a Telekom VOLT, a MasterCard Balaton Sound és a B.My.Lake a legnagyobb presztízsű nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards versenyében.

Részletek alább...

[2015-11-20 12:08 feltöltő: Zsófi]