tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

HIM a FEZEN-en

HIM a FEZEN-en
A múlt heti magyar nevek után, ismét egy külföldi zenekarral bővül a FEZEN-névsor; a szerelem sötét oldalát megzenésítő finn sikercsapat, a HIM is fellép az idei fesztiválon. A több mint 20 éve pályán lévő, stílusteremtő zenekar augusztus elsején érkezik Székesfehérvárra. A HIM olyan zenekarok mellé csatlakozik az idei FEZEN-en, mint a Judas Priest, a Sabaton, Ákos, a Black Label Society, a Soilwork, Danko Jones, Gus G, a Magna Cum Laude vagy a Hooligans. www.fezen.hu/ www.facebook.com/FEZENFesztival

[2015-03-23 11:07 feltöltő: Zsófi]

10. HangSúly - A díjazottak

10. HangSúly - A díjazottak
Tízedik alkalommal került megrendezésre a HangSúly Zenei Díj szavazása. A 13 internetes rockmagazin szerkesztőiből álló zsűri idén a Moby Dick, az Apey & The Pea, a Mytra és az Ørdøg zenekarokat, illetve albumaikat díjazta a 2014-es megjelenések közül.

Részletek alább...

[2015-03-23 10:57 feltöltő: Zsófi]

AETHERIUS OBSCURITAS - Itt a hivatalos videoklip!

AETHERIUS OBSCURITAS - Itt a hivatalos videoklip!
Mint már korábban is említettük, idén júniusban érkezik a székesfehérvári Aetherius Obscuritas ötödik nagylemeze. Bár ez az időpont már nincs messze, addig is álljon itt egy videoklip, amely egyben a közelgő lemez nyitódalának debütálása is! Hozzászólásaitokat szívesen olvassák a videó alatt. További hírmorzsákat itt találhattok: www.facebook.com/aetheriusobscuritasofficial

[2015-03-23 10:51 feltöltő: Zsófi]

The Future is Now – itt az idő a hardcore-ra!

The Future is Now –  itt az idő a hardcore-ra!
Országos turnéra indul a Szeg, a Godgiven és a We Still Believe. A debreceni-budapesti összefogás célja a hardcore-metal-punk műfaj népszerűsítése az ország klubjaiban. A tavaszi dátumok már hivatalosak, amelyek szerint Hajdúszoboszlón, Szolnokon, Egerben, Kazincbarcikán, Berettyóújfaluban és Debrecenben elcsíphető élőben a három csapat. Egy budapesti koncert is szervezés alatt van, ősszel viszont az ország további klubjaiban folytatódik a körút. Egy-két állomáson további vendégek is várhatók, így például Hajdúszoboszlón a debreceni Pit of Saron, Debrecenben pedig a Trendkill vendégszereplése már biztos.

Részletek alább...

[2015-03-23 10:38 feltöltő: Zsófi]

80's Hairbands Festival a Club 202-ben

80's Hairbands Festival a Club 202-ben
Jelige: Hozd el a mamádat is! Április 25-én egy igazán különleges rendezvényre szeretnénk Titeket meginvitálni, a Club 202-be. Ezen az estén visszarepülünk azokba a csodás 80-as évekbe, és megszólaltatjuk a klasszikus dallamos metal, a hard rock, a glam és AOR legnagyobb slágereit. Def Leppard, Europe, Whitesnake, Dokken, Van Halen Journey, Winger, hogy csak néhány zenekar nevét említsük meg a repertoárból. Ezen kult bandák dalait a budapesti dallamos metal és rock színtér kiválóságai fogják Nektek megszólaltatni, nem is akárhogyan. Nagy hajak, színes göncök, fények. Kapisgáljátok már? A cél a lehető leghitelesebben visszaadni a zenét, a stílust és az érzést. Ülj be velünk abba a képzeletbeli DelLorean-be, és hagyd, hogy újra megérintsenek azok a csodálatos 80-as évek! És akik ezt nektek a színpadra varázsolják: Gellér Tamás, Kiss Tibor, Papp Zoltán, Nagy György, Horváth Ákos, Kéri Zoltán, Szávai Gergő, Izbéki Bálint, Raczkó Balázs, Herr István, Krcsmarik Steew, Mókos Tamás, Talán Attila, Sidd Boda Ákos, Lőrincz Károly, Paróczy Krisztián, Körmendi Roland, Ethna, Vincze Zoltán és Szabó Dániel. Van még kérdés? 2015.04.25. Tribute to the 80’s Hard Rock & Hair Metal Festival Club 202 Belépő: 1500 HUF Esemény itt: www.facebook.com/events/1553146798271540/

[2015-03-16 18:28 feltöltő: Zsófi]

Ákos koncert és Magyar Nap a FEZEN-en

Ákos koncert és Magyar Nap a  FEZEN-en
A forradalmi hétvégét a FEZEN magyar nevekkel ünnepli, egy teljes Magyar Nappal. Július 31-én, pénteken csak hazai előadókkal találkozhattok a fesztiválon: a FEZEN nagyszínpadán láthatjátok Ákost, a Magna Cum Laude-t és a Hooliganst is, de nálunk ünnepli 25 éves fennállását a Sex Action is, illetve itt búcsúzik a fehérvári közönségtől a Subscribe. Az eddigi metaltúlsúly után, most kevésbé szigorú zenék következnek, hiszen, ahogy az első nevek óta hangsúlyozzuk: minden idők legütősebb FEZEN-e várható idén.

Részletek alább...

[2015-03-12 20:09 feltöltő: Zsófi]

Billog - Tavaszi turné

Billog - Tavaszi turné
A hétvégi szegedi és szerb koncertekkel kezdetét veszi a Billog 2015-ös tavaszi turnéja, mely során többek között olyan barát zenekarokkal járják majd a klubokat, mint az Angertea, az Omega Diatribe és a Downstroy. A koncertek mellett április 8-án még lesz egy olyan exkluzív eseményük is, hogy a fővárosi Robot kocsmában beállnak a pult mögé egy felhőtlen hangulatú, kötetlen kis este keretein belül. Reméljük, hogy sok munkájuk lesz az este során (www.facebook.com/events/1622671747966281/)!

Részletek alább...

[2015-03-12 19:05 feltöltő: Zsófi]

Ensiferum helyszínváltozás: Barba Negra

Ensiferum helyszínváltozás: Barba Negra
A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervező Concerto Music nagyobb helyszínre költözteti a március 15-i Ensiferum koncertet: a zenekarok a Club 202 helyett a Barba Negra Music Clubban (1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 4.) játszanak majd vasárnap este. A korábban megváltott jegyek természetesen érvényesek az új helyszínre is, valamint továbbra is kaphatók a meghirdetett jegyértékesítő hálózatokban. A CONCERTO Music bemutatja: “One Man Army Tour” 2015 ENSIFERUM INSOMNIUM OMNIUM GATHERUM 2015. március 15., kapunyitás: 18:00 BARBA NEGRA MUSIC CLUB (1117 – Budapest, Prielle Kornélia utca 4.) jegyár: elővételben 4.500.- / koncert napján 5.500.- www.barbanegra.hu www.facebook.com/BARBA.NEGRA.MUSIC.CLUB www.facebook.com/events/1505675273012250/

[2015-03-12 13:04 feltöltő: Zsófi]

Szülinap dömping a VOLT nyitónapján

Szülinap dömping a VOLT nyitónapján
Idén is egy nappal korábban, már június 30-án délben megnyitja kapuit a Telekom VOLT Fesztivál, ahol öt színpadnál várja program a látogatókat. A kínálat valóban ünnepinek ígérkezik, ugyanis több zenekar is kerek évfordulóval érkezik Sopronba. A Nagy VOLTos Szülinapra napijegyek válthatók, a bérleteseknek pedig ajándék ez a nap.

Részletek alább...

[2015-03-12 11:57 feltöltő: Zsófi]

Dreamgrave - PRESENTITOUR országos turné

Dreamgrave - PRESENTITOUR országos turné
A szegedi progresszív dark metal zenekar a kritikusok által nagyra értékelt lemezének támogatására turnéra indul Magyarországon. A bejelentés mellett alakulnak még lehetőséget további dátumokon, helyszíneken való fellépésre is, valamint további állomásokkal folyamatosan bővül a turné, a mindenkori aktuális dátumok a Facebookon lesznek elérhetőek.

Részletek alább...

[2015-03-12 11:29 feltöltő: Zsófi]

Visszaesők - hétfőn este Sing Sing klippremier!

Visszaesők - hétfőn este Sing Sing klippremier!
A 2013 óta újra aktív Sing Sing eddig csak néhány „csapással” ,azaz évi pár remek bulival ajándékozta meg régi és új rajongóit. Most viszont készül a lemez, aminek a megjelenése júliusban várható. A címadó dalra, a Visszaesőkre készítették el a srácok a következő klipjüket. Ennek a bemutatója lesz 2015. március 16-én, este 19 órakor. További infók az eseményben: www.facebook.com/events/345644882305869/

[2015-03-12 11:17 feltöltő: Zsófi]

Svéd metál és kanadai punk rock a 2015-ös FEZEN-en

Svéd metál és kanadai punk rock a 2015-ös FEZEN-en
Sabaton, Soilwork és Danko Jones gondoskodik arról, hogy a fezenezők Judas Priest, Black Label Society és Gus G. által beállított riffszintje csütörtökön se csökkenjen a kritikus határ alá. A székesfehérvári fesztivál második napján is a fémesebb hangzás uralja a nagyszínpadot, de a többi helyszínen rocker, alter egyaránt talál majd kedvére valót. És ha a most bevezetett rock/metal tematikus bérletünket választjátok, egy zenekar a fenti hatosból, nagyjából egy pizza árába kerül csak.

Részletek alább...

[2015-03-12 09:57 feltöltő: Zsófi]

Brutal Assault 2015 hírek

Brutal Assault 2015 hírek
A mai összeállítást egy francia black metal-bandával indítjuk, ők az ANTAEUS. További nevek: EVERGREEN TERRACE (metalcore), KILLING JOKE (post-punk) ROME (dark neofolk – ez a stílus az ő koncertjükkel debütál a fesztiválon), SIKTH (djent / prog metal), TOUCHÉ AMORÉ (post-hardcore) valamint TROUBLE (stoner doom). A modern prog metal/djent kedvelői bizonyára megnézik a VILDHJARTA fellépését, a mathcore lelkes híveit pedig valószínűleg nem hagyja hidegen az a tény, hogy fellép a 2015-ös Brutal Assault Fesztiválon a nagyszerű THE DILLINGER ESCAPE PLAN! (folyt. köv.) brutalassault.cz/hu/ www.facebook.com/brutalassault.cz www.youtube.com/brutalassaultfest

[2015-03-12 09:43 feltöltő: Zsófi]

Hegyalja - újratöltve

Hegyalja - újratöltve
A Nightwish-sel indít a megújult fesztivál. Alaposan megváltozik az egykori Hegyalja Fesztivál. Az egykori értékeit meghagyó, de látványvilágában, programkínálatában és szolgáltatásaiban is megújuló Borsodi Kingdom of Hegyalja július 15-19. között egy nulladik és négy fesztiválnappal várja látogatóit. A napokban csatlakozott a Királyság fellépőihez az új lemezével és új “frontasszonyával” érkező Nightwish, de - immár a zenei sokszínűség jegyében - élő show-val jön a Rudimental és megtáncoltatja közönségét a Hercules & Love Affair. De azért lesz a “svéd metál grammys” At the Gates is. Sok minden változik, a hely azonban marad: Tokaj-Rakamaz.

Részletek alább...

[2015-03-12 09:29 feltöltő: Zsófi]

Budapesten kezdi Európa-turnéját a Special Providence

Budapesten kezdi Európa-turnéját a Special Providence
Március 13-án a Dürer Kertben mutatja be új, Essence of Change című nagylemezét a Special Providence. A magyar instrumentális jazzmetal alakulat albuma nálunk a koncert napján, Európa többi országában, továbbá az Egyesült Államokban és Japánban március 30-án jelenik meg.

Részletek alább...

[2015-03-12 09:17 feltöltő: Zsófi]

Rebel Yeah - Billy Idol tribute zenekar Twister és Noa Rock tagokból

Rebel Yeah - Billy Idol tribute zenekar Twister és Noa Rock tagokból
Zelena Zsombor, a Vazsbeton zenekar frontemberének ötlete alapján újjáalakult a Rebel Yeah – Billy Idol Tribute Band, a Twister, a Noa Rock és a Vazsbeton zenekarok tagjaiból: Zelena Zsombor – ének Puskás Máté – basszusgitár Szávai Gery – gitár Lyócsa Kristóf – gitár Hajdú Farkas – dob A csapat immáron gőzerővel dolgozik, hiszen már négy lekötött dátum is szerepel a koncertnaptárukban. Április 10-én a budapesti Trafikban, 11-én Szegeden, 17-én Dunaújvárosban és 18-án Székesfehérváron nézhetitek és hallgathatjátok meg őket, de bővebb infókért mindenképp keressétek a Facebook oldalukat : www.facebook.com/rebelyeahband/

[2015-03-12 08:56 feltöltő: Zsófi]

Vikidál Gyula a Vazul Vére rockoperában

Vikidál Gyula a Vazul Vére rockoperában
A legnépszerűbb és legelismertebb Koppány idős Istvánként tér vissza. Hosszas tárgyalások, egyeztetések után végre megszületett a jó hír, miszerint Vikidál Gyula is tagja lett a Vazul vére rockopera produkciónak. Vikidál, az István, a király legnépszerűbb és legelismertebb Koppánya most az „idős” Istvánként tér vissza az előadásokon.

Részletek alább...

[2015-03-06 05:22 feltöltő: Zsófi]

25. Rockmaraton Fesztivál

25. Rockmaraton Fesztivál
Hurrá Nyaralunk! Idén vízparton ünnepel a RockmaratonFukinFuk! Születésnapjuk alkalmából meglepnek benneteket egy tökéletes rock-vakációval. Július 13-19. között elfoglalunk egy szigetet a Dunán, ahol minden adott az igazi egyhetes maratoni bulihoz. Méretes kemping sík területen az árnyas fák alatt saját stranddal egy biztonságos holtágnál. Betonutak, rengeteg parkolóhely, és telepített vizesblokkok zuhanyzókkal és angol WC-vel! (Érted? A tojtojszagnak lőttek!)

Részletek alább...

[2015-03-06 05:17 feltöltő: Zsófi]

Holnap Gimme Fuel Fesztivál!

Holnap Gimme Fuel Fesztivál!
…összejön megint a színe-java az underground metalnak, hardcore-nak... Március 7-én a 20 éves Replika játszik budapesti Dürer Kertben. A tavaly 2 bulit adó, és idén is hasonlóan keveset mozgó csapat lesz a főbanda a Gimme Fuel Fesztiválon, ahol 23:00 órás kezdéssel fognak egy hosszabb lélegzetvételű koncertet adni. A másik fő fellépő a Cadaveres lesz, akik idén a 10-es jubileumot ünneplik. A zenekar négy erős albummal a tarsolyban beton kemény alapot fog szolgáltatni az este legnagyobb zúzásához.

Részletek alább...

[2015-03-06 05:06 feltöltő: Zsófi]

Pénteken az OTEP nélkül nyomja a The Agonist!

Pénteken az OTEP nélkül nyomja a The Agonist!
"Előre nem látható körülmények miatt az Otep zenekar sajnálattal tudatja, hogy nem tud részt venni a hamarosan esedékes Európa turnén. A zenekar reméli, hogy a közeljövőben pótolhatja a koncerteket, és végtelenül hálás a Flaming Arts Agency minden munkájáért és erőfeszítéséért." Nincs hozzáfűznivalónk... Aki esetleg emiatt kihagyná a koncertet, jegyét március 7-től 21-ig tudja visszaváltani a vásárlás helyszínén (az online jegyekre is vonatkozik)! Ami még nagyon fontos, hogy a koncert napján, a dürerben is elővételes áron (4200 ft) juthattok hozzá a jegyekhez! ...és még egy jó hír, megérkezett a menetrend: 18:00 KAPUNYITÁS 19:00 - 19:30 NOVA PROSPECT (hun) 19:50 - 20:30 INSANE (hun) 20:50 - 21:30 SELFMACHINE (nl) 21:50 - 22:30 FERIUM (isr) 22:50 THE AGONIST (can) FB: www.facebook.com/events/1571052709797894/

[2015-03-04 05:09 feltöltő: Zsófi]