tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Don Gatto - Új EP, új klip!

Don Gatto - Új EP, új klip!
Megjelent a szekszárdi Don Gatto zenekar Sawbotage! című négyszámos EP-je. A felvételek Smicinél, a soproni MD Stúdióban készültek, a keverést pedig V.O. Pulver, svájci mixpultguru készítette - ő az a fickó, aki az utolsó három Pro-Pain anyagért is felelősségre vonható. Az eredeti tervekben az szerepelt, hogy maga Richard Clayderman fog az egyik dalban zongorázni (!), de mivel a faszi hetekig nem vette fel a telefonját, ezért Takács Jozzy-t (Leander Rising, String Theory) kellett beültetni Bösendorfer mögé. Az EP bagóért megvásárolható, de akár ingyenesen le is tölthető a www.dongatto.com -ról. Az cédével párhuzamosan egy klip is elkészült a Same Shit című új szerzeményre, amely megtekinthető itt:

[2015-04-28 13:32 feltöltő: Zsófi]

Felszabadító rock zene a Stu33-tól

Felszabadító rock zene a Stu33-tól
Megjelent a Máté István (Stu) szólóprojektjéből született rock banda, a Stu33 első nagylemeze, a Pure&Free. A zenekar májusban pedig különleges lemezbemutató koncerttel örvendezteti meg közönségét. A sokdimenziós Máté István már az Amnesztiában, majd a Rakéta zenekarban is megmutatta, hogy dalszerzői, illetve előadói képességei tág határokat képesek felölelni. A Stu33 frontembere már a 2013-as bemutatkozó EP-n (Turn Up) is több irányban, bravúrosan lépte át a pop-rock „besorolást”.

Részletek alább...

[2015-04-28 13:03 feltöltő: Zsófi]

Sziget World Music: a világ legjobb tánczenéi

Sziget World Music: a világ legjobb tánczenéi
A világ számos pontjáról érkező, a felhőtlen szórakozást garantáló tánczenét részesíti előnyben idén is a Sziget MasterCard Világzenei Színpada. A nemzetközileg is elismert programhelyszínen rendkívül színes a kínálat, melynek középpontjában most a cigányzene áll, nagyot merítve a roma zenei kultúrából Indiától, Egyiptomon át a nyírségi Paszabig.

Részletek alább...

[2015-04-28 12:33 feltöltő: Zsófi]

ÉTER PLUSZ – TEHETSÉGRE HANGOLVA – JELENTKEZZ!

ÉTER PLUSZ – TEHETSÉGRE HANGOLVA – JELENTKEZZ!
Útjára indult a ÉTER PLUSZ Tehetségkutató Fesztivál, amelyre május 8-ig lehet jelentkezni a www.eterfesztival.hu honlapon. A korábban Észak-magyarországi fesztivál mára Magyarország egyik legmeghatározóbb könnyű zenei tehetségkutatójává nőtte ki magát. Idén május 29-30. között az egri Bolyki Pincészet ad otthon a kétnapos tehetségkutató fesztiválnak.

Részletek alább...

[2015-04-27 13:24 feltöltő: Zsófi]

Dreamgrave - Megjelent a Presentiment Digipack

Dreamgrave - Megjelent a Presentiment Digipack
A szegedi progresszív dark metal zenekar kritikusok által nagyra értékelt 'Presentiment' c. lemeze elérhetővé vált digipack formátumban! A kiadványhoz egyedi, 20 oldalas 'Book of Presentiment' c. booklet is tartozik, amely végigkíséri a lemez mélységein és csúcspontjain a hallgatót, közelebbi képet mutatva a lemez koncepciójáról. A booklet Tóbiás Zoltán Art munkája.

Részletek alább...

[2015-04-19 20:17 feltöltő: Zsófi]

Éter Plusz tehetségkutató

Éter Plusz tehetségkutató
JELENTKEZZ Magyarország egyik legmeghatározóbb könnyű zenei tehetségkutató fesztiváljára az ÉTER Pluszra! Sziget fellépési lehetőségek, esély a Hangfoglalás 1 millió forintos fődíjának elnyerésére, ingyen HD image videoklip, HammerWorld interjúk és sok más...! LÉGY RÉSZESE A KÖNNYŰZENEI ÉLET FELPEZSDÍTÉSÉNEK! Hangszerbemutatók, szakmai mesterkurzusok, beszélgetések, találkozás a zeneipar hazai jeles képviselőivel. Először náluk, az ÉTER PLUSZ-on értesülhetsz, a feltörekvő zenekarokat érintő legfontosabb támogatási lehetőségekről. Este pedig koncertek legnagyobbakkal! Bővebb infók a weboldalukon: www.eterfesztival.hu ÉTER Plusz - "Tehetségre hangolva..."

[2015-04-19 20:02 feltöltő: Zsófi]

Ha igazi élmény kell: CAMPUS FESZTIVÁL

Ha igazi élmény kell: CAMPUS FESZTIVÁL
Idén is az ország legkomfortosabb fesztiválja címet "pályázza" meg a debreceni Campus Fesztivál, amit ráadásul egy erős programkínálat tesz majd még biztosabbá. A Nagyerdei Stadion környezetének köszönhetően az Artisjus-díjas kelet-magyarországi rendezvény hazai viszonylatban a legszínvonalasabb fesztivál helyszín, ahol tavaly már több mint hetvenezren buliztak.

Részletek alább...

[2015-04-19 19:46 feltöltő: Zsófi]

Itt a Sziget himnusz klip

Itt a Sziget himnusz klip
Megszületett a 2015-ös Sziget Fesztiválköztársaság himnuszának dalfilmje. „A Sziget egy kötelező évi program, annyi zenével, emberrel, élménnyel, amennyit csak be lehet fogadni. Szabadság, lazaság, buli” – mondja Sena. Erről szól a klip is. Az Irie Maffia Easy As One Two Three című nótája itt látható:

Részletek alább...

[2015-04-19 19:38 feltöltő: Zsófi]

Megjelent a Dungaree második EP-je!

Megjelent a Dungaree második EP-je!
Final Yell címmel jelenítette meg második EP-jét a négytagú szegedi southern rock formáció, a Dungaree. A blues-os alapokra fektetett, nyughatatlan gitárriffek továbbra is a zenekar védjegyei maradtak, a dalok mögötti életérzést pedig Horváth Zoltán gitáros az alábbi hívószavakkal fogalmazza meg: kamion, szakáll, kockás ing, sör.

Részletek alább...

[2015-04-19 19:35 feltöltő: Zsófi]

Vazul Vére dupla album Mahasz első helyezés

Vazul Vére dupla album Mahasz első helyezés
Hivatalosan április 13-án jelent meg a VAZUL VÉRE Történelmi Rockopera, exkluzív kiállítású dupla CD-n, 16 oldalas szövegkönyvvel. Azonban akik a teltházas, április 12-i, lemezbemutató előadásra beszerezték a jegyüket, a megjelenés előtt 1 nappal már megvásárolhatták a kiadványt a Csepeli Színházban.

Részletek alább...

[2015-04-19 19:22 feltöltő: Zsófi]

Újabb Sziget nevek

Újabb Sziget nevek
A Sziget legújabb nevei közt ott az electro house legmenőbb előadója, Avicii, minden idők egyik legsikeresebb újhullámos metál zenekara, a Limp Bizkit és a pár hete megjelent új lemezével érkező Hollywood Undead is. A jegyek még április végéig olcsóbbak, érdemes igyekezni…

Részletek alább...

[2015-04-19 19:03 feltöltő: Zsófi]

A Sziget a legolcsóbb fesztiválok között van

A Sziget a legolcsóbb fesztiválok között van
A különböző költségek tekintetében hasonlította össza a Guardian a világ legnagyobb fesztiváljait. Kiderült: a Sziget az olcsóbb fesztiválok közé tartozik. Többek mellett a napi költség, a sör- és ételárak tekintetében hasonlította össze az egyik legismertebb brit napilap a The Guardian a világ legnagyobb fesztiváljait a No. 1 Currency adataira hivatkozva.

Részletek alább...

[2015-04-19 18:50 feltöltő: Zsófi]

Érkezik a Fatal Error bemutatkozó nagylemeze

Érkezik a Fatal Error bemutatkozó nagylemeze
A hazai színtér egyik legenergikusabb rockzenekara, a Fatal Error három EP után végre megjelenteti várva várt első nagylemezét. A Bérlet az életre névre keresztelt album április végén lesz kézzelfogható formájában beszerezhető, azonban internetes zeneszolgáltatókon már most meghallgatható.

Részletek alább...

[2015-04-19 13:50 feltöltő: Zsófi]

A 2015-ös Pulzus tehetségkutató zenekarai

A 2015-ös Pulzus tehetségkutató zenekarai
Összeállt az idei Pulzus tehetségkutató mezőnye. Mint az elmúlt években, idén is a Zorall Sörolimpián kerül megrendezésre a Pulzus döntője, mely már önmagában egy nyeremény, hiszen a versenyző zenekarok a Zorall Sörolimpia népes közönsége előtt mutatkozhatnak be.

Részletek alább...

[2015-04-19 13:36 feltöltő: Zsófi]

Devilstone 2015 - Az első nevek!

Devilstone 2015 - Az első nevek!
A balti államok egyik legjelentősebb alternatív és rockfesztiválja a Devilstone fesztivál bejelentette az első 14 fellépőjét a több mint 40 előadót felvonultató felhozatalából. A fesztivál helyszíne idén is a bámulatos litvániai Anykščiai lesz 2015. július 16-19-e között. Csütörtöktöl vasárnapig 3 színpadon post, stoner rock, doom, death, thrash, post-metal, sludge, post-punk bandák nyomják majd a talpalávalót több ezer rajongónak.

Részletek alább...

[2015-04-19 13:29 feltöltő: Zsófi]

Heart Of Storm – reklámáron debütál Budapesten az orosz rockbalett

Heart Of Storm – reklámáron debütál Budapesten az orosz rockbalett
A csehországi ősbemutató után pár nappal érkezik Budapestre egy új, különleges rockbalett előadás, mely elsőrangú szimfonikus rockdalokat ötvöz az orosz balett legszebb hagyományaival a színpadon. A Derek Sheriniant és Tony Franklint is a soraiban tudó Heavy Relax zenekar a Budapesti Kongresszusi Központban mutatja majd be Heart Of Storm című új lemezét, méghozzá egy tehetséges orosz koreográfus, Stas Tsoy balett társulatának előadásában. A látványos fény- és hangtechnikával kiegészülő előadásra reklámáron vásárolhatunk belépőt.

Részletek alább...

[2015-04-19 13:05 feltöltő: Zsófi]

„Zenészháború” - bandák csatája a Gozsduban!

„Zenészháború” - bandák csatája a Gozsduban!
A koncert szervezőitől a következő információkat kaptuk: „A BANDACSATA egy új kezdeményezés, ami azzal a céllal jött létre, hogy kicsit felborítsuk a "zenekarok egymás után fellépnek" típusú események szokásos menetrendjét és egy kis újdonságot csempésszünk a hazai klubéletbe.

Részletek alább...

[2015-04-19 12:04 feltöltő: Zsófi]

Niburta hírek

Niburta hírek
Január elején egy exluzív akusztikus bulit adott a Niburta zenekar a Club 202-ben, ami egyben Martina búcsúkoncertje is volt. Szerencsére a zenekar barátainak támogatásával fel is tudták venni az egész show-t. Itt is köszönet illeti Jipa Andrást és Szappanos Zoltánt. Az alábbi linken meg is tudjátok tekinteni. www.youtube.com/playlist?list=PLMwBfqdZ_j87tAr6ARhE5arIHOs-IYbXw

Részletek alább...

[2015-04-15 06:28 feltöltő: Zsófi]

Integral Vortex bemutatkozás!

Integral Vortex bemutatkozás!
Az Integral Vortex egy friss extreme thrashmetal zenekar Nyíregyházáról, és nemrég szabadították a világra bemutatkozó demo anyagukat Killing Vision címmel, ami 6 saját dalt és egy Sodom feldolgozást tartalmaz. Sok időt vett igénybe az elkészülése ugyanis házilag csinálták nulla Ft költségvetéssel, bárminemű segítség nélkül. Az anyag egyelőre fizikai formában nem lesz elérhető, fent van Youtube-on, illetve meghallgatható és letölthető Soundcloud-on.

Részletek alább...

[2015-04-15 05:50 feltöltő: Zsófi]

Eye For I koncert és interjú a királyi tévében!

Eye For I koncert és interjú a királyi tévében!
A felvétel már elérhető a zenekar Youtube csatornáján! 2014. április 11-én, a a Subscribe vendégeként az A38 hajón játszott az Eye For I. A koncertről felvétel is készült, illetve egy interjú a srácokkal, ami most felkerült az Eye For I zenekar Youtube csatornájára is. Ha szeretnéd őket jobban megismerni, katt: www.youtube.com/watch?t=577&v=2Gd5SzBsBoI www.facebook.com/EyeForIBand www.facebook.com/EyeForIBand

[2015-04-15 05:33 feltöltő: Zsófi]