tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Angertea hír!

Angertea hír!
Mihály Gergely a nagymágocsi Angertea énekes/gitárosa a következő üzenetet jutatta el szerkesztőségünkbe: "Sajnos lemondani kényszerültünk pár koncertet a tavaszi turnénkon, mert a szombati KVLT-os bulinkon eltörtem a kezem. Mentségemre legyen mondva, nem voltam részeg, sőt, egy közönséget buzdító levegőbe öklözés szaladt bele a plafonba sajnos a második dal alatt. ..."

Részletek alább...

[2015-04-08 21:45 feltöltő: Zsófi]

Hobo ’70

Hobo ’70
Két és fél órás születésnapi koncertre készül az idén 70 éves Földes „Hobo” László és Bandája a Budapest Parkban, május 2-án. A rock and roll buli egy “önirónikus életrajz lesz, mely egy önmagát lepkének képzelő medve szerencsétlen fuldoklását mutatja be a blues, a költészet és a színház Bermuda – háromszögében" – mondja a koncertről Hobo.

Részletek alább...

[2015-04-08 21:34 feltöltő: Zsófi]

Helyszínváltozás: a Barba Negrában játszik a Manfred Mann's Earth Band

Helyszínváltozás: a Barba Negrában játszik a Manfred Mann's Earth  Band
Még egy lépéssel közelebb kerül a Manfred Mann's Earth Band április 12-ei koncertjének hangulata a legendás, '80-as évekbeli BS fellépésekéhez: a nagy érdeklődésre való tekintettel ugyanis a koncertet egy nagyobb helyszínen, a Barba Negra Music Clubban tartják meg most vasárnap. A korábban megváltott jegyek változatlanul érvényesek.

Részletek alább...

[2015-04-08 21:30 feltöltő: Zsófi]

Dryvia/Anchorless Bodies/Bury What’s Left közös split - Hope dies with age

Dryvia/Anchorless Bodies/Bury What’s Left közös split - Hope dies with age
A dallamos hardcore/metalcore-ban utazó Dryvia, Anchorless Bodies és Bury What’s Left zenekarok kiadták a "Hope dies with age" címre keresztelt split anyagukat. A dalok az alábbi bandcamp oldalakon érhetőek el: dryvia.bandcamp.com/album/hope-dies-with-age-split-with-anchorless-bodies-bury-whats-left anchorlessbodies.bandcamp.com/album/hope-dies-with-age-split-with-bury-whats-left-dryvia burywhatsleft.bandcamp.com/album/hope-dies-with-age-split-with-anchorless-bodies-dryvia A dalok mind Simon Istvánnál a No Silence stúdióban kerültek masterre a felvételek és a keverés zenekaronként változóan, de főként házilag történtek. A három zenekar jó baráti viszonyban áll egymással és egy koncerten döntöttek a közös anyag kiadásáról. A splitre felkerült dalok mindegyike egy ízelítő az adott zenekar nemsokára megjelenő EP-jéről. www.facebook.com/dryvia www.facebook.com/anchorlessbodies www.facebook.com/burywhatsleft

[2015-04-08 09:41 feltöltő: Zsófi]

Zenész arcokkal üzen a Budapest Park

Zenész arcokkal üzen a Budapest Park
Április elejétől a hazai könnyűzenei szcéna több jeles képviselője egy-egy dalidézettel köszönti a főváros forgalmasabb csomópontjain az arra járó közönséget. A Budapest Parkot népszerűsítő plakátsorozaton Rúzsa Magdi, valamint a Kiscsillag, a Hiperkarma, az Irie Maffia, a Wellhello és a Punnany Massif frontemberei lesznek láthatóak.

Részletek alább...

[2015-04-08 09:29 feltöltő: Zsófi]

Anathema: régi tagokkal érkezik a zenekar

Anathema: régi tagokkal érkezik a zenekar
Ma indul a 25 éves Anathema különleges, visszatekintő turnéja, melynek első állomása a budapesti Barba Negra Music Club lesz április 8-án. Erre a koncertre a korai és a legfrissebb albumok kedvelői is egyforma lelkesedéssel készülhetnek, hiszen a Resonance turné keretében a zenekar minden nagy korszakát megidézik majd a színpadon, méghozzá az egykori tagság, így Duncan Patterson és Darren White vendégszereplésével.

Részletek alább...

[2015-04-08 09:22 feltöltő: Zsófi]

Ellie Goulding és a Kasabian is jön a Szigetre

Ellie Goulding és a Kasabian is jön a Szigetre
Újabb Sziget Fesztiválköztársaság hír érkezett. A most bejelentett nevek közt ott van napjaink egyik legnagyobb popsztárja, Ellie Goulding, az egyik legsikeresebb brit rockzenekar, a Kasabian vagy a dubstep, drum'n'bass, electro house elemeiből építkező Nero formáció. Kedvezményes jegyek április végéig kaphatók.

Részletek alább...

[2015-04-08 09:02 feltöltő: Zsófi]

Két nagyszínpad a Telekom VOLT Fesztiválon

Két nagyszínpad a Telekom VOLT Fesztiválon
3 hónappal a nyitás előtt már majdnem teljes a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi sztárkínálata és egyszerre 5 színpad 137 fellépőjét jelentették be a szervezők. Egy igazán különleges, innovatív megoldással is előrukkoltak a VOLTosok: egymással szemben két nagyszínpad épül a Lővérekben, így délután 3-tól reggel 6-ig szünet nélkül váltják egymást a zenekarok és DJ-k: amikor véget ér egy koncert, máris kezdődik a következő. Kedvezményes jegyek április 10-ig kaphatók.

Részletek alább...

[2015-04-08 08:29 feltöltő: Zsófi]

Anti Fitness Club hírek

Anti Fitness Club hírek
Az Anti Fitness Club 2009-es Lélekzet című lemezének teljes anyaga elhangzik majd azon a rendhagyó fellépésen, amelyre a budapesti G3 Rendezvényközpontban kerül sor április 17-én, pénteken 20.00-tól. A zenekar olyan koncert-különlegességekkel lép majd színpadra, melyeket eddigi fellépéseiken csak nagyon ritkán játszottak. Ilyen a Még1X vagy a Lenn a föld mélyén. Mindezek mellett természetesen nem maradhatnak ki a lemezről a koncertfavoritok sem, mint például a Lépj tovább, a Végső kiáltás vagy a 2009 óta rendszeresen játszott és a teljes közönséget már-már hagyományosan leguggoltató majd egy közös ugrással hatalmas tombolásra serkentő születésnapos dal, a Hetedik és a legutóbbi klipes nóta, a Lábnyom is:
Jegyek elővételben 1.500 Ft (1061 Budapest VI., Király utca 8-10 (Central Passage), a koncert napján 1.800 Ft További infók: www.facebook.com/events/879480028776823/ www.antifitnessclub.eu/

[2015-04-08 08:24 feltöltő: Zsófi]

Forbidden Noise - This Normality Is Madness(EP)

Forbidden Noise - This Normality Is Madness(EP)
A zenekar 2014 márciusában alakult Szegeden, a következő felállással: Barta Sándor (gitár), Földi Bence (dob) és Kuczora Gábor (basszusgitár), ehhez a trióhoz később Balogh Ádám csatlakozott énekesként, végül pedig Magony Gergely második gitárosként, ezt követően vette fel a csapat a Forbidden Noise nevet is. Barta Sándor korábban a Gordius nevű formációban, Balogh Ádám és Kuczora Gábor pedig a Pullbackben zenéltek közösen, továbbá Magony Gergely pedig több zenekarban is megfordult már, például főként kiemelendő a Silent Hate. Földi Bence, a zenekar dobosa is zenélt már korábban, viszont csak próbatermi szinten. A zenekar igyekszik csak metalbandának vallania magát (befolyások pl.: Lamb of God, This or the Apocalypse stb.), ragadós és egyben maradandó refréneket nagyon fontosnak tartják. A szövegeket pedig különösen kiemelkedően kezelik, zeneileg az Enter Shikari nem jelenik meg a csapat repertoárjában, de a kontextusa, mondanivalója kiemelkedően fontosan kezelt a bandánál.

Részletek alább...

[2015-04-08 08:14 feltöltő: Zsófi]

Stúdióba vonul a Tombstone

Stúdióba vonul a Tombstone
A hétvégén Smici stúdiójában (www.facebook.com/mdstudiosopron) megkezdődnek a Tombstone új EP-jének a munkálatai. A zenekar 4 dalt rögzít majd profi minőségben, melyet ezután a csapat online felületein bárki meghallgathat. Akár többször is! A stúdiózással egy időben a zenekar egy kis pihenőt is tart, így legközelebb a Tombstone zenekart május 2-án, Mosonmagyaróváron, a városi majálison láthatjátok és hallhatjátok, olyan zenekarok társaságában, mint a Power, Kowalsky meg a Vega,Rómeó Vérzik és a Tankcsapda. További infókért keressétek a zenekart itt: www.facebook.com/Tombstonezenekar

[2015-04-08 08:05 feltöltő: Zsófi]

Újraindul az extrém dobsuli

Újraindul az extrém dobsuli
„Újraindul Galántay Tamás extrém dobiskolája Dirk Verbeuren (Soilwork) ajánlásával!” Miután végleg szakított a hanyatló nyugat ópiumával és hazaköltözött Galántay Tamás, április 1-től újra megnyitja kapuit az Extreme Metal Drumschool. Ezúttal nagyobb teremben, új felszereléssel de régi árakon várja a grindra éhes kollégákat, kolleginákat a Vágóhídon (Soroksári út 58.)

Részletek alább...

[2015-04-08 08:02 feltöltő: Zsófi]

Agregator hírek

Agregator hírek
Az idén a koncertezést Graz-ban kezdte el a zenekar, ahol is a Rest in Fear zenekar vendégeként játszottak az Explosiv klubban az idei Ball des Steirischen Schwermetalls Fesztiválon. Ez volt a második grazi vendégjáték a zenekar történetében, először pont egy éve adtak koncertet a helyiek számára kultikus Club Q-ban.

Részletek alább...

[2015-04-08 07:56 feltöltő: Zsófi]

Salvus hírek

Salvus hírek
Sajnálatos módon, ahogy 2011-ben az Önharckép idején, a mostani lemezmegjelenést sem úszták meg tagcsere nélkül. Varga Krisztián saját döntése folyamán, teljesen baráti viszonyok között, kilépett a csapatból. Kriszu számos csapatban zenél még aktívan, és az utóbbi időben túlságosan is megszaporodtak a teendői ezen a téren, számos szervezési gond és koncert dátum ütközés kezdte már felütni a fejét, ugyanakkor zeneileg sem érezte teljesen magáénak a Salvus világát, ezért döntött a kilépés mellet. A zenekar megmaradt tagjai mindenképp hálásak neki a velük töltött közel 6 évért, és a legjobbakat kívánják neki a jövőben. Rendkívüli szerencse, hogy szinte zökkenőmentesen meg is lett az új gitáros, mégpedig mindannyiuk nagyon régi cimborája, Szabó Dániel személyében. Dani egy vérbeli underground figura, számos zenekarban, projektben megfordult már, de pl. a Keeper of Dreams vagy az Archaic soraiból mindenkinek ismerős lehet, aki rajong a súlyosabb, extrémebb zenékért. Az új felállás bemutatkozó koncertje a Barba Negrában lesz 2015. április 17-én, a Moby Dick és a Nevergreen közös nagykoncertjén, ahol a Sunset zenekarral karöltve alapozzák majd a hangulatot a Lélektartó dalaival: www.facebook.com/events/1046160375469908 www.facebook.com/salvusmusic www.salvusmusic.hu

[2015-04-08 07:28 feltöltő: Zsófi]

Needless - EP megjelenés!

Needless - EP megjelenés!
2004-ben alakult dánszentmiklósi zenekar a Needless. Stílusuk tradicionális thrash/death metal, black és doom elemekkel. 2009-ben megjelent "Earthborn" EP-t követő hosszú szünet után 2014-re újjáéledvén egy öt dalból álló kislemez felvételein dolgoztak a Denevér Stúdió berkein belül, mely a "The Dark Spirit of Ages" címmel jelent meg két napja.

Részletek alább...

[2015-03-23 14:19 feltöltő: Zsófi]

2015 Sziget himnusz: Easy As One Two Three

2015 Sziget himnusz: Easy As One Two Three
A tizedik születésnapját ünneplő Irie Maffia adja a Sziget Fesztiválköztársaság idei himnuszát. Az Easy As One Two Three című dal a zenekar készülő új lemezére is felkerül, de már itt hallható:

Részletek alább...

[2015-03-23 12:33 feltöltő: Zsófi]

Ujjé, a Szigeten...

Ujjé, a Szigeten...
Egy nagy, színes zenecsokorral jelentkezik a Sziget Fesztiválköztársaság, benne a műfajok végtelen sora: dance-es, math rockos indie, new wave/poszt-punk, pop-soul, hard rock, autentikus dancehall-reggae, soul-funk-r'n'b, kelta punk-rock, alternatív-indie, trap, hardstyle, hip hop, moombahton és minden, mi fülnek ingere.

Részletek alább...

[2015-03-23 12:05 feltöltő: Zsófi]

Jön a Rebel első lemeze

Jön a Rebel első lemeze
Áprilisban, a Nail Records gondozásában jelenik meg a Rebel első lemeze, Ha eljön majd a vég címmel. A korábbi Crossholder és Words of Blood torok, Szaládi Karcsi vezette zenekar tavaly ősszel állt neki a lemez munkálatainak, és a szépen gyarapodó rajongótábor áprilisban már a kezében is tarthatja az első lemezt. A debüt albumon, mely 11 remek power metal dalt tartalmaz, közreműködik Szabó Gergely, Ángyán Tamás, Magyar Csaba és Kálmán György is.

Részletek alább...

[2015-03-23 11:54 feltöltő: Zsófi]

Wombat Simogató Hapsik kazetta - Distro

Wombat Simogató Hapsik kazetta - Distro
Megjelent a WOMBAT SIMOGATÓ HAPSIK projekt egyetlen felvétele kazettán: bársonyos szövet tokba rejtett gépi-grind muzsika abszurd szövegekkel. Ha a kezedbe veszed és elkezded simizni azt az illúziót kelti, hogy te magad is egy wombat simogató hapsi vagy (holott valójában csak egy Wombat Simogató Hapsik kazetta tok simogató hapsi vagy.... mocskos szexizmus és aljas marketing ide vagy oda....). Ára 500 pénz, vagy csere, posta belföldre ingyenes. Továbbra is kapható saját kiadványok: -Posthuman #7 fanzine -Din-Addict: Neurosexual Deformation kazetta -B-612 fanzine -Nadimac/Crippled Fox/Slaughter in the Vatican split kazetta -Another Way: Az idő rövid története kazetta -WxTxZx/Tropical Youth split kazetta posthuman.hu/index.html

[2015-03-23 11:33 feltöltő: Zsófi]

Új industrial anyag a szegedi ZONE63-től: DISTANT LIGHT

Új industrial anyag a szegedi ZONE63-től: DISTANT LIGHT
Öt számos EP-vel jelentkezik a szegedi industrial metal Zone63. Az elmúlt egy évben jelentős változásokon átesett formáció új arculattal és a korábbiaknál átgondoltabb anyaggal igyekszik újra bemutatkozni. A Distant Light március 2-án vált elérhetővé az érdeklődők számára, miután előfutárként már megérkezett a címadó dal szöveges videója:

Részletek alább...

[2015-03-23 11:15 feltöltő: Zsófi]